فیلم «درسهای فارسی» در برلین؛ روایتی از جوان یهودی که با ادعای ایرانی بودن، از هولوکاست نجات میابد
رأی دهید
این فیلم براساس رویدادهای واقعی ساخته شده و نمایش آن با واکنشهای مثبتی از سوی منتقدان هنری و تماشاگران همراه بوده است.
فیلم «درسهای فارسی» ماجرای یک جوان یهودی بلژیکی به نام ژیل در جنگ جهانی دوم است که در جریان هولوکاست و اشغال بلژیک توسط نازیها دستگیر میشود.
او که همراه با هزاران یهودی دیگر به اردوگاهی در آلمان فرستاده شده است، در آخرین لحظه و پیش از اعدام میگوید ایرانی است و نه یهودی، و نام واقعی او رضا است.
این در حالی است که ژیل کوچکترین آشنایی با فارسی ندارد و با استفاده از خلاقیت خود، زبان عجیبی که هیچ شباهتی به فارسی ندارد را به شاگرد خشن خود تدریس میکند.
محور اصلی داستان، روابط عجیب و نامتعارف این دو فرد با جهانبینیهای کاملا متفاوت است که در شرایط خاصی کنار هم قرار گرفتهاند وفیلم گوشههایی از روابط پیچیده انسانی را با استفاده از موسیقی و فیلمبرداری تحسین برانگیزی به تصویر میکشد.
وادیم پرلمن نامی آشنا برای هنردوستان ایرانی است. او در سال ۲۰۰۳ با ساخت فیلم «خانهای از شن و مه» درباره یک خانواده ایرانی مهاجر به آمریکا با بازی بن کینگزلی و شهره آغداشلو نامزد دریافت سه جایزه اسکار شد.
او در خانوادهای یهودی در اوکراین متولد شده و تابعیت کانادایی آمریکایی دارد.
یکی از چهرههایی که در مراسم فرش قرمز و اکران نخست «درسهای فارسی» در جشنواره فیلم برلین حضور داشت، مهناز افشار، هنرمند ایرانی ساکن آلمان بود.
خانم افشار ضمن تحسین فیلم «درسهای فارسی» تصاویری از این مراسم را در حسابهای کاربری خود در شبکههای اجتماعی به اشتراک گذاشت.