نامه‌ خانواده‌های قربانیان هواپیما: جمهوری اسلامی را به همکاری وادارید

 
یکی از طرح‌های منتشر شده در وبسایتی که برای ثبت خاطرات و حفظ یادمان قربانیان سرنگونی هواپیما تاسیس شده استرادیو فردا :شماری از خانواده‌های قربانیان هواپیمای مسافربری اوکراین، از دولت‌های دخیل در این پرونده، رهبران جهان و سازمان‌های بین‌المللی خواستند جمهوری اسلامی را به همکاری در تحقیقات و تحویل جعبه سیاه موظف کنند.
 
این خانواده‌ها در نامه‌ای سرگشاده از دولت‌های کانادا، سوئد، افغانستان، اوکراین، آلمان و انگلستان که مسافران و خدمه در آن کشورها زندگی می‌کردند، درخواست خود را مطرح کرده‌اند.
 
در کنار این کشورها از سازمان بین‌المللی هوانوردی، دیوان بین‌المللی دادگستری و سران سایر کشورها نیز درخواست شده «با اتخاذ سیاست‌های مناسب حکومت جمهوری اسلامی را موظف به تن دادن به همکاری در تحقیقات، تحویل جعبه‌ سیاه و همکاری جهت پیشبرد و بررسیِ این جنایت بین‌المللی کنند.»
 
در این نامه که ۴۵ روز پس از سرنگونی هواپیمای تهران-کی‌یف منتشر شده است که به کشته‌ شدن همه ۱۷۶ سرنشین آن منجر شد، بازماندگان از اینکه مقام‌های جمهوری اسلامی «سه روز» به آنها «خندیدند و دروغ گفتند» انتقاد کرده‌اند.
 
آنها نوشته‌اند که مقام‌های مسئول ایران «سه روز در همدستیِ پنهانِ نیروهای نظامی و دولتِ بی‌کفایت واقعیت را مخفی کردند و چون سمبه پر زور شد پرده از جنایتی تکرارنشدنی برداشته شد.»
 
امضاکنندگان این نامه اضافه کرده‌اند که «برای اولین بار در دنیا حکومتی مستقر به هواپیمای مسافربریِ خودی» دو بار شلیک کرد و به جای «بازخواست آمران و فرماندهان»، «خانواده‌ها را تحت فشار قرار دادند، به تشییع‌ جنازه‌ها دستبرد زدند».
 
خانواده‌های قربانیان از این رو این درخواست را از سازمان‌های بین‌المللی و کشورهای دیگر مطرح کرده‌اند که به نوشته آنها مقام‌های جمهوری اسلامی «سد راه تحقیقاتِ کشورها و سازمان‌هایی شده‌اند که جویای حقیقتند. جعبه‌ سیاه را تحویل نمی‌دهند و در این بازی نیز همگی با هم همدستند.»
 
این نامه را هادی احمدی، امید ارسلانی، امیر ارسلانی، عظمت اژدری، حامد اسماعیلیون، رامین الائه، آرش جمشیدی، بهروز رحیمی حسینی، طاهره رفیعی، مهرزاد زارعی، محمود زیبایی، جواد سلیمانی، میثم صلاحی، علوی، داریوش غفوری آذر، علیرضا قندچی، پانیذ گرجی، علی گرجی، آرش مرتب، آرمین مرتب، شهناز مرتب، شاهین مقدم، مجید نوروزی، مسعود نیکنام امضا کرده‌اند.
 
آنها در عین حال از دیگر افرادی که با آنها همراه هستند خواسته‌اند که این نامه را در این آدرس اینترنتی امضا کنند.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • وزیر جنگ آمریکا: امروز بزرگ‌ترین حمله به ایران انجام می‌شود/ فرماندهی سپاه و بسیج امروز شغل موقت است
  • آمادگی فرانسه، بریتانیا، آلمان، ایتالیا، هلند و ژاپن برای مشارکت در تامین امنیت کشتیرانی در تنگه هرمز
  • «این تصویر فقط انگشترِ علی لاریجانی نیست» / «موشک‌های ایرانی کیروش را فراری دادند!»
  • علی مطهری: دشمن رهبر ما را کشت اما هنوز تنبیه نشده
  • یگان سی‌ویکم تفنگداران دریایی آمریکا راهی خلیج فارس شد
  • حذف خطیب؛ فروپاشی نظام امنیتی و حذف نقطه اتصال دستگاه‌های اطلاعاتی جمهوری اسلامی
  • احتمال حمله زمینی آمریکا به جزیره خارک؛ ترامپ اعزام هزاران نیروی جدید به منطقه را بررسی می‌کند
  • تصاویر و توئیت های دیدنی: از آرایش ابروهای معظم‌اله تا تبلیغات فوق منشوری در ایران
  • وال‌استریت ژورنال: اسرائیل مقام‌های جمهوری اسلامی را در مخفیگاه‌هایشان یکی پس از دیگری شکار می‌کند
  • حسین دهقان، وزیر سابق دفاع ایران به عنوان جانشین علی لاریجانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی شد
  • +338ترامپ: امروز تماشا کنید که چه بر سر این اوباش دیوانه می‌آید؛ افتخار بزرگی است که آن‌ها را می‌کشم
  • +297اسرائیل از کشته شدن علی لاریجانی و غلامرضا سلیمانی، رئیس سازمان بسیج سپاه خبر داد
  • +207ترامپ: ما هویت اوباش جمهوری اسلامی را که به مردم شلیک می‌کنند داریم، آنها محاکمه و اعدام خواهند شد
  • +189شاهزاده رضا پهلوی از گارد جاویدان خواست دستگاه سرکوب جمهوری اسلامی را تضعیف کنند
  • +181اسرائیل اعلام کرد: اسماعیل خطیب، وزیر اطلاعات ایران، کشته شد
  • +167نتانیاهو به مردم ایران: نیروهای تروریستی را می‌زنیم؛ ما از بالا شما را نظاره می‌کنیم؛ جشن بگیرید
  • +166فایل صوتی لو رفته؛ وحشت در ایست‌بازرسی‌ها از کابوس پهپادهای اسرائیلی
  • +164شاهزاده رضا پهلوی: فعلا در خانه بمانید؛ روزهای سرنوشت‌سازی در پیش است
  • +162شاهزاده رضا پهلوی: فرصتی دوباره برای در دست گرفتن خیابان از سوی مردم فراهم خواهد شد
  • +148نور پهلوی در مراسم نوروزی نوفدی: بهار آزادی ایران نزدیک است