انتخابات ایران؛ مشارکت ۲۰ تا ۳۰ درصدی در اصفهان و مشهد؛ «آمار کل فردا اعلام می‌شود»

 یکی از حوزه‌های رای‌گیری در تهرانرادیو فردا :در حالی که آمارهای جسته‌ و گریخته مقامات از استان‌های مختلف میزان ۲۰ تا ۳۰ درصدی مشارکت مردم در انتخابات مجلس شورای اسلامی را نشان می‌دهد، استاندار تهران عنوان کرد که «قرار شده است میزان مشارکت استان‌ها به صورت جزیی منتشر نشود».
 
بر اساس گزارشی که خبرگزاری ایسنا ساعت ۳ بعدازظهر جمعه ۲ اسفند در تارنمای خود با استناد به گفته‌های جمال عرف، رئیس ستاد انتخابات کشور، منتشر کرده، میزان مشارکت مردم در انتخابات ۱۱ میلیون نفر بوده است.
 
این در حالی است که ۵۸ میلیون ایرانی حق رای دارند و میزان مشارکت تا زمان یاد شده زیر ۱۹ درصد بوده است.
 
وزارت کشور زمان رای‌گیری را تا ساعت ۱۰ شب تمدید کرده و محمود علوی وزیر اطلاعات ایران نیز گفته است، امیدوارم تا پایان ساعت رای گیری آمار شرکت کنندگان به «نرم قابل قبولی» برسد.
 
خبرگزاری ایسنا ساعت ۱۸:۲۸ دقیقه از قول انوشیروان محسنی بندپی استاندار تهران گزارش داد «قرار بر این شده که آمار به صورت جزیی اعلام نشود، بلکه به صورت کشوری به اطلاع مردم برسد».
 
وی توضیح نداد چرا این بار آمار مشارکت به صورت کشوری اعلام می‌شود. این مقام دولت ایران تنها عنوان کرد که قرار شده است تنها وزارت کشور آمارها را اعلام کند.
 
عدم اعلام جزئیات مشارکت مردم در استان‌ها در حالی است که برخی از مقامات ارشد استانداری‌ها جزئیات مشارکت مردم در انتخابات را اعلام کرده‌اند.
 
خبرگزاری ایرنا ساعت هشت عصر از قول معاون استانداری قم گزارش داد که حدود ۳۲۰ هزار نفر از ۸۲۰ هزار دارنده حق رای، در انتخابات این استان شرکت کرده‌اند.
 
این خبرگزاری همچنین شامگاه جمعه از قول حسین سیستانی فرماندار اصفهان گزارش داد که حدود ۲۱ درصد از واجدین شرایط رای‌دهی استان در انتخابات شرکت کرده‌اند.
 
ایرنا از قول فرماندار مشهد نیز میزان مشارکت مردم تا ساعت ۷ عصر را ۳۰ درصد گزارش داده است.
 
عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور گفته است میزان مشارکت مردم فردا (شنبه) اعلام خواهد شد. وی توضیح نداد چرا اعلام میزان مشارکت مردم در انتخابات به فردا موکول شده است.
 
در دور قبلی انتخابات مجلس، وزارت کشور ایران بلافاصله بعد از پایان رای‌دهی، میزان مشارکت مردمی را ۶۲ درصد اعلام کرده بود. در مجلس نهم نیز میزان مشارکت ۶۴ درصد اعلام شده بود.
 
در این حال خبرگزاری فارس گزارش داده «برخی برآوردها تا ساعت ۱۸ حکایت از مشارکت ۳۹ تا ۴۰ درصدی در کل کشور ( ۲۳ تا ۲۴ میلیون نفر) و بالغ بر ۳۰ درصد تهران در انتخابات امروز دارد».
 
پیش از این احمد نادری رئیس موسسه مطالعات اجتماعی دانشگاه تهران روز ۲۶ بهمن اعلام کرده بود که بر اساس نتایج یک نظرسنجی، ۲۴ درصد مردم تهران در انتخابات شرکت خواهند کرد.
 
مقامات ایران طی روزهای گذشته همواره مردم را به مشارکت در انتخابات تشویق کرده و علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی رای دادن را «وظیفه شرعی» مردم عنوان کرده بود.
 
در دور جدید انتخابات مجلس، ۱۶ هزار و ۱۴۵ نفر نامزد ثبت نام کرده بودند، اما شورای نگهبان صلاحیت ۵۶ درصد از آنها را رد کرد. در دور قبلی انتخابات میزان رد صلاحیت شده‌ها ۵۲ درصد بود.
 
بسیاری از کنشگران اجتماعی، خصوصا فعالین خارج از کشور این انتخابات را تحریم کرده‌اند.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۴۹
haghighatdana - فارسی ، فرانسه

دوستان ، تبریک! به یکی از هدفهای اولیه امان رسیدیم. این خبر مشت محکمی است بر پوزه آخوندهای کفتار صفت یاوه گو.
جمعه ۲ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۹:۵۰
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • واکنش شاهزاده رضا پهلوی به تشکیل «ائتلاف نیروهای سیاسی کردستان ایران»
  • مقام‌های حکومتی برای ملاقات با خامنه‌ای با چشم‌بند به مخفیگاه‌اش در اعماق زمین برده می‌شوند
  • معاون رئیس‌جمهور آمریکا: جمهوری اسلامی هشدارهای واشنگتن را «جدی» بگیرد
  • فردیس ۱۸ دی؛ بازداشت وحشیانه یک زن توسط گارد ویژه که همگی کلاشینکف در دست دارند
  • سخنرانی سالانه ترامپ در کنگره: جمهوری اسلامی در حال تولید موشک‌هایی است که به‌زودی به آمریکا می‌رسند
  • بازیگر پشیمان «کلاه پهلوی»: جمهوری اسلامی سقوط می‌کند؛ رضاشاه و محمدرضاشاه از زمان خودشان جلوتر بودند
  • رسانه‌های اسپانیا از سرکوب، سایه جنگ و بازگشت نام پهلوی به ایران می‌نویسند
  • دونالد ترامپ افکار عمومی آمریکا را برای حمله نظامی علیه جمهوری اسلامی آماده می‌کند
  • ادعای بدون شاهد «مجاهدین خلق» مبنی بر حمله به بیت رهبری + حمله ایرج مصداقی به این ادعا
  • تهران اظهارات ترامپ درباره کشتار معترضان و برنامه موشکی قاره‌پیمای ایران را «دروغ بزرگ» خواند