ویروس‌ کرونا؛ آیا طب سنتی چین بیماری نوظهور را درمان می‌کند؟

یورونیوز :در حالی که چین در پی یافتن درمانی برای بیماری مرگبار جدید موسوم به «کوید ۱۹» یا همان ویروس کروناست، برخی پزشکان و افراد عادی در این کشور به رویکردهای سنتی برای درمان تمایل پیدا کرده‌اند.
 

با این حال برخی کارشناسان هشدار می‌دهند که صرفا با تکیه بر طب سنتی چینی امکان درمان کوید ۱۹ وجود ندارد.

 
تانگ یینگ، مدیر بیمارستانی در استان هنان چین در مقاله جدیدی که در حساب کاربری او در پیام‌رسان وی‌چت منتشر شده توضیح می‌دهد که چگونه با دادن داروهای چینی به پزشکان این بیمارستان، آنها را از بیماری کرونا ویروسی جدید در امان نگه داشته است.
 
کارمندان اداری بیمارستان او هم که ارتباط مستقیمی با بیماران ندارند سوپ زنجبیل خشک شده را با شیرین‌بیان مصرف می‌کنند. پزشکانی که در کلینیک‌های تب کار می‌کنند باید «گوئژی تانگ» بخورند که یک فرمول سنتی با دارچین است و همچنین نوعی قارچ به نام «فولینگ» و گیاه «بای‌ژو» را که اغلب در طب سنتی چینی استفاده می‌شود، مصرف کنند. خاصیت اصلی این مواد بالا بردن ایمنی بدن و تقویت طحال ست.
 
رویکرد سنتی تانگ یینگ با توصیه‌های دولت چین در مورد علائم ویروس مطابقت دارد. توصیه‌های دارویی که کمیسیون ملی بهداشت چین هفته گذشته برای مقابله با کوید ۱۹ منتشر کرد، ترکیبی از دروهای غربی است با مکمل‌هایی که معمولاً پزشکان طب سنتی چینی آنها را تجویز می‌کنند.
 
هنوز به طور قطعی هیچ درمانی برای بیماری کوید ۱۹ پیدا نشده است. این بیماری که تا پیش از این به نام ویروس عامل آن یعنی کرونا خوانده می‌شد، برای نخستین بار در اواخر سال گذشته میلادی در شهر ووهان، واقع در مرکز چین مشاهده شد و سپس پای آن به دست کم ۲۵ کشور دیگر جهان هم باز شد.
 
اکنون در نبود یک راه حل همگانی و تأیید شده برای این بیماری مرگبار، برخی برای درمان آن به طب سنتی چینی روی آورده‌اند و بحث‌ها و گفتگوهایی در مورد اثربخشی و ایمنی‌زایی این روش‌های درمانی در چین به راه افتاده است.
 
شلی آکس، متخصص طب سنتی چینی می‌گوید: «مشاهداتی که ما از بیمار داریم با مشاهدات پزشکان دیگر متفاوت است و بنابراین به داروهای متفاوتی می‌رسیم. ما علائمی را که در فرد بیمار دیده می‌شود هدف قرار می‌دهیم و از این راه با کلیت بیماری درگیر می‌شویم.»
 
کمیسیون بهداشت و درمان چین در زمان شیوع سارس در سال ۲۰۰۳ میلادی برای بیمارانی که به دلیل ویژگی‌های استروئیدی دچار پوکی استخوان شده بودند، طب سنتی چینی را توصیه کرده بود.
تردید غربی‌ها
با این همه برخی از پزشکان متخصص و پژوهشگران حوزه سلامت با تردید و احتیاط از کارآیی طب سنتی چینی برای درمان کوید ۱۹ سخن می‌گویند، زیرا به باور آنها ترکیبات مورد استفاده طب سنتی برای درمان این بیماری هنوز آزمایش نشده و بنابراین نتیجه کاربرد آن به طور رسمی اعلام نشده است.
 
سازمان جهانی بهداشت در سال گذشته میلادی بخش‌هایی از طب سنتی را به سند مرجع خود در زمینه پزشکی اضافه کرد. اما در همان زمان دو گروه از متخصصان اروپایی از فدراسیون دانشگاه‌های علوم پزشکی اروپا و شورای مشورتی دانشگاه‌های علوم پزشکی اروپا بیانیه مشترکی را منتشر کردند که در آن از سازمان جهانی بهداشت خواسته شده بود که در این تصمیم خود تجدید نظر کند.
 
توصیه‌های کمیسیون بهداشت چین مبنی بر استفاده از مواد سنتی نیز در حالی صورت می‌گیرد که همزمان ادعاها و اطلاعات نادرست و اعتمادناپذیر بسیاری در مورد درمان ویروس کرونا منتشر می‌شود. حتی گزارش شده که افرادی در فضای مجازی مدعی شده‌اند که مثلا مصرف سیر و روغن کنجد باعث محافظت در برابر ویروس کروناست.
 
مینگ لی، استاد گروه داروسازی دانشگاه آکسفورد می‌گوید: «وقتی صحبت از مواد معدنی برای جایگزینی داروهای جدید می‌شود، مزایای طب سنتی چینی در این حوزه بیش از پیش شناخته می‌شود. اما برخی ادعاهای فوری و آزمایش‌نشده در مورد دستیابی به داروهای جدید با این مواد غیر واقعی است.»
 
تنها دارویی که در حال حاضر امید به کارآیی آن در برابر کوید ۱۹ وجود دارد، یک داروی ضدویروس آمریکایی به نام «رمدزیویر» (Remdesivir) است که چین مطالعه روی آن را آغاز کرده است. این دارو هنوز توضیه نشده، اما نتایج اولیه مثبتی را نشان داده است.
اختلاط طب سنتی و غربی
علیرغم رویکردهای متفاوت میان طب چینی و غربی، دکتر آکس می‌گوید که استفاده همزمان از این دو روش غیر معمول نیست. هم اکنون طب سنتی در بسیاری از بیمارستان‌های عمومی چین رواج دارد و اصلا پزشکان سنتی چین خودشان اغلب در دوره‌های پزشکی غربی آموزش دیده‌اند.
 
با توجه به این که هنوز درمان قطعی برای کوید ۱۹ وجود ندارد، آکس بر این باور است که بسته به شدت و میزان پیشرفتگی بیماری، یک روش ترکیبی از دو روش سنتی و مدرن می‌تواند به عنوان گزینه مناسبی برای درمان کوید ۱۹ باشد.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۳۹
scandal - برلین، آلمان
ایلومیناتی باز سلام می رساند که چگونه با مردم چون گوسپند رفتار می کند، زیرا در کتابی که ۴۰ سال گذشته نوشته شده از طرف یکی از نویسندگان معتبر آمریکایی، که چگونه بیماری بنام wuhan 40 باعث مرگ میلیونها انسان میشود. چهل سال گذشته! هوشیار باشید.
شنبه ۲۶ بهمن ۱۳۹۸ - ۰۸:۲۳
۳۹
scandal - برلین، آلمان
منظورم wuhan 400, بنوشته Dean Koontz که در کتابی به اسم The Eyes of Darkness در سال ۱۹۸۱ میلادی نوشت و و و. هوشیار باشید و گوگل منتظر شماست!
شنبه ۲۶ بهمن ۱۳۹۸ - ۰۸:۴۹
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.