انتقاد باستان‌شناسان ایرانی از نصب دوربین مداربسته در محل کاوش‌ها

رادیو فردا :نصب دوربین‌های مداربسته در محل کاوش‌های باستانی ایران، با انتقاد باستان‌شناسان و حمایت سازمان میراث فرهنگی ایران مواجه شده است.
 

معاون میراث‌فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ایران، علت نصب این دوربین‌ها را انتشار گزارش‌هایی مبنی بر حمل اشیا باستانی از سوی یک «باستان‌شناس» به جای «طی مسیر قانونی» اعلام کرده است.

 
محمدحسن طالبیان، روز چهارشنبه، نهم بهمن به خبرگزاری ایلنا گفته «چندی پیش گزارش‌هایی دریافت کردیم مبنی برآنکه یکی از باستان‌شناسان که از قضا سرپرست کاوش هم بود، به جای آنکه مسیر قانونی فرآیند تحویل اشیا به امین اموال را انجام دهد، اشیا را با خود برده بود.»
 
طالبیان افزوده با آنکه ممکن است آن باستان‌شناس هم از سر «دلسوزی»، دست به آن کار زده باشد، اما «وقتی گزارشی از عدم ارائه اشیای تاریخی به امین اموال ارائه می‌شود، دستگاه حفاظتی حساس می‌شود.»
 
معاون میراث فرهنگی افزوده که «برخی مواقع ممکن است باستان‌شناسان به دلیل شرایط منطقه‌ای و از سر دلسوزی فکر کنند که اگر شیء را نزد خود نگهدارند بهتر خواهد بود و بعد آن را تحویل دهند.»
 
وی با بیان اینکه هنوز چگونگی اعمال بر محل کاوش‌های باستانی مشخص نشده، بر ضرورت بیشتر شدن مستندسازی در زمان کاوش‌ها تاکید کرده است.
 
خبرگزاری ایلنا نوشته مسئولان میراث فرهنگی ایران موظف شده‌اند جلساتی را برای بررسی لزوم نصب دوربین‌های مداربسته ۲۴ساعته در محل کاوش‌های باستان‌شناسی و تحویل آثار مکشوفه به امنای اموال برگزار و مصوبات آن را اعلام کنند.
 
بر اساس این گزارش، تعداد زیادی از باستان‌شناسان این نامه‌ها را «مصداق توهین» دانسته‌اند و جامعه باستان‌شناسان در بیانیه‌ای اجرای ابلاغیه دفتر وزارت میراث فرهنگی در این زمینه، «سرمایه اجتماعی یک صنف متخصص که «اعتماد» است را هدف قرار خواهد داد.
 
در این بیانیه آمده «ذهنیت بانیان صدور این ابلاغیه، تصوری غیرواقعی و احتمالاً شبیه قرن نوزدهم میلادی است که در آن فعالیت‌های باستان‌شناختی را با نوعی عملیات عتیقه‌جویی و حتی مشابه فعالیت باندهای قاچاق در نظر گرفته‌اند.»
 
قاچاق اشیا عتیقه و آثار باستانی در ایران در سال‌های اخیر همواره خبرساز بوده و گزارش‌های متعددی از بازداشت افراد یا گروه‌های «گنج‌یاب» یا افرادی که قصد فروش اشیا تاریخی را داشته‌اند، منتشر شده است.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • +319نور پهلوی در مراسم نوروزی نوفدی: بهار آزادی ایران نزدیک است
  • +239سردار نائینی، سخنگوی سپاه و اسماعیل احمدی، معاون رییس سازمان بسیج، کشته شدند
  • +229پیام نوروزی یاسمین پهلوی: نوروز را به نام جاویدنامان میهن گرامی می‌داریم
  • +199اسرائیل اعلام کرد: اسماعیل خطیب، وزیر اطلاعات ایران، کشته شد
  • +164پیام نوروزی شاهزاده رضا پهلوی: در سال پیش رو، رژیم ضحاکی را برای همیشه در خاک خواهیم کرد
  • +160نتانیاهو از تلاش شاهزاده رضا پهلوی برای تشکیل دولت انتقالی حمایت کرد: نیرویی مثبت برای آینده ایران است
  • +150شاهزاده رضا پهلوی:ایران، جمهوری اسلامی نیست، به زیرساخت‌ها حمله نکنید رژیم ایران را هدف بگیرید
  • +125شاهزاده رضا پهلوی: در آخرین پنجشنبه سال، بر مزار همه قهرمانان راه آزادی ایران حاضر شوید
  • +121دختر علی لاریجانی در دو پرده؛ در آمریکا و در ایران بعد از کشته شدن پدرش
  • +115مسخره کردن پیام تبریک عید فطر پزشکیان به کشورهای همسایه توسط یک عضو برجسته خاندان سعودی