هراس دانشمندان از امکان برخورد پرسرعت دو ماهواره تا ساعاتی دیگر

AMPیورونیوز :دو ماهواره مستعمل احتمالا چهارشنبه ۲۹ ژانویه (۹ بهمن) بر فراز شهر پیتسبرگ در ایالت پنسیلوانیای آمریکا به هم برخورد خواهند کرد.
 

به گفته کارشناسان شرکت لئولب آمریکا، سرعت این دو ماهواره در لحظه برخورد احتمالی ۳۲ هزار و ۸۰۰ مایل بر ساعت است و اگر این دو ماهواره با هم تصادف کنند، قطعات جدا شده آنها ممکن است به سایر ماهواره‌هایی که در اطراف جو زمین در حرکت هستند، آسیب برسانند.

 
لئولب شرکت ارائه دهنده خدمات مکان‌یابی ماهواره‌ای برای عملیات فضایی در اطراف جو زمین پیش‌بینی کرده است که اگر امشب تصادفی روی دهد، محل آن در ارتفاع ۵۰ تا ۱۰۰ پا از زمین و زمان آن حدود ۱۸ و ۹ دقیقه به وقت محلی خواهد بود. یکی از تخصص‌های اصلی این شرکت کنترل فضاپیماها و اشیا پرنده در مدارهای دور زمین و پیش‌بینی برخورد احتمالی آنهاست.
 
یکی از این دو ماهواره، «ماهواره نجومی فرو سرخ» یا آی‌آرای‌اس نام دارد که در سال ۱۹۸۳ به جو زمین فرستاده شده و حامل نخستین تلسکوپ فضایی فرو سرخ است که تنها کمتر از یک سال کار کرد.
 
ماهواره دیگر «جی‌جی‌اس‌ای-»۴ (یا ماهواره تثبیت شعاع گرانشی) نام دارد که یک ماهواره تحقیقاتی متعلق به نیروی هوایی ارتش آمریکاست و در سال ۱۹۶۷ به فضا فرستاده شده است. سازمان فضانوردی آمریکا، ناسا می‌گوید این ماهواره به هدف تحقیق در مورد اصول طراحی فضاپیماها به فضا فرستاده شده است.
 
دن سپرلی، مدیر شرکت لئولب با اعلام این که احتمال برخورد کامل و به اصطلاح شاخ به شاخ شدن دو ماهواره اندک است می‌افزاید که با این حال پیش‌بینی دقیق جزئیات برخورد احتمالی دو شئ کوچک از این فاصله دور مقدور نیست.
AMPرادارهای ویژه پایش فضا در آمریکاسپرلی در مصاحبه‌ای گفت که اگر این دو ماهواره با هم برخورد کنند هزاران قطعه از آنها برای چندین دهه در مدار باقی خواهد ماند. وی افزود: «برخورد این دو سبب تشکیل ابری از بقایای شکسته آنها خواهد شد و از آنجا که این ابر تهدیدی برای سایر فضاپیماهاست، سایر ماهواره‌ها مجبور خواهند شد حتی‌الامکان مدار خود را عوض کنند. هر گونه تلاشی از این نوع سبب تشکیل کمربندی از قطعات خرد شده در دورتادور جو زمین می‌شود.»
 
لئولب برای پایش حرکت ماهواره‌ها و اجرام آسمانی از شبکه‌‌ای از رادارهای ویژه استفاده می‌کند که روی زمین قرار دارند.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۶۴
Sabokbalam - کالیفورنیا، ایالات متحده امریکا

اگر کاری کنید که این برخورد بر فراز بیت رهبری رخ دهد، ملتی را شادمان خواهید کرد.
‌چهارشنبه ۹ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۳:۰۳
۳۰
آذرمیانه - آذربادگان، ایران
جوجه جهرمی میخواد 9 تا ماهواره هوا کنه خدا عاقبت فضا رو بخیر کنه
‌پنجشنبه ۱۰ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۳:۱۳
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • واکنش نتانیاهو به تصویر سایت خامنه‌ای: اسرائیل حذف نمی‌شود
  • عقب‌نشینی دوباره خامنه‌ای پس از تَشَر ترامپ؛ جمهوری اسلامی خواهان رفع فقط بخشی از تحریم‌ها
  • معلم شکنجه‌گر: اگه چیزی بگید، براتون پرونده درست می‌کنم و وقتی ۱۸ سالتون شد، اعدامتون میکنن
  • مجری صدا و سیما معروف به «اسکل نظام»: ساندویچ‌های مک‌دونالد در برابر ساندویچ ایرانی آشغال است
  • اسکندری کارشناس مسائل سیاسی: میانجی اصلی بین ایران و آمریکا عمان نیست، روسیه است
  • فیل‌های باغ وحش سن دیگو با وقوع زمین لرزه دیوار دفاعی دور بچه‌هایشان ایجاد کردند
  • ایجاد زنجیره انسانی برای انتقال ۹۱۰۰ جلد کتاب به کتابفروشی جدید در شهری در میشیگان
  • اظهارنظر شهروندان تهرانی درمورد مذاکره با آمریکا؛ «دوست داریم صلح و ارتباط با آمریکا باشد»
  • نماینده کهنوج: هشدار به ترامپ و نتانیاهوی بی پدر و مادر: غلط زیادی نکن بزنی میزنیمت که بلند نشی!
  • پاسخ برره‌ای‌ها به رجزخوانی‌های زینب سلیمانی و علی خامنه‌ای