جنرال موتورز ماشین بدون فرمان می‌سازد

بدون فرمان - بدون راننده
بی بی سی :کروز، سازنده فن‌آوری ماشین‌های خودران از جدیدترین محصول خود رونمایی کرد. این ماشین که نامش کروز اوریجین است، فرمان ندارد و به طور کامل توسط هوش مصنوعی هدایت می‌شود.

 

سهم عمده شرکت کروز در اختیار جنرال موتورز است و دن امان، مدیر پیشین این خودروساز آمریکایی، هدایت آن را بر عهده دارد. هوندا هم در این شرکت سهم دارد.
 
کروز در حال حاضر ماشین‌های الکتریکی شورلت را به فن‌آوری خودران مجهز کرده و آنها را در سان‌فرانسیسکو آزمایش می‌کند. اما هدف نهایی شرکت، ایجاد شبکه‌ای از تاکسی‌های خودران با استفاده از مدل اوریجین است.
 
اوریجین با قوای محرکه الکتریکی حرکت می‌کند. ماشین هم‌اندازه یک شاسی‌بلند متوسط است. اما با طرحی شبیه به یک واگن با ارتفاع زیاد، همه فضا به شش سرنشینی اختصاص داده شده که روی دو نیمکت روبروی هم می‌نشینند.
ماشین کاملا خودران کروز در مراسمی در شهر سان‌فرانسیسکو رونمایی شد ماشین با استفاده از حس‌گرها و رادارهای لیزری سه‌بعدی، محیط اطراف را تشخیص می‌دهد. به گفته شرکت، دقت این فن‌آوری از انسان بیشتر است و می‌تواند سریع‌تر به خطر واکنش نشان دهد.
 
اوریجین در سطح چهار خودران است. در این سطح ماشین در محدوده جغرافیایی مشخص به طور کامل توسط کامپیوتر کنترل می‌شود. بالاترین سطح خودران سطح پنج است که در آن هوش مصنوعی بدون هیچ محدودیتی ماشین را کنترل می‌کند.
 
مدیر کروز می‌گوید که تاکسی ربات پاسخی به مشکلات حمل‌و‌نقل شهری است. او معتقد است ماشین‌‌ شخصی ۹۵ درصد از عمر خود را بدون استفاده در پارک است و در حالی که ارزشش در حال کم شدن است، تنها فضا اشغال می‌کند. همچنین تعداد زیاد خودروهای شخصی باعث ترافیک شده و مصرف سوخت فسیلی، هوا را آلوده می‌کنند.
 
در عوض ماشین‌هایی مثل اوریجین، بدون آلودگی هوا بیست و چهار ساعته مسافر جا‌به‌جا می‌کند. کروز می‌گوید عمر مفید ماشین‌هایش بیش از یک میلیون و ۶۰۰ هزار کیلومتر است و ماشین‌ها بعد از پایان عمر مفیدشان می‌توانند بازسازی و به‌روز شده و دوباره به خیابان برگردند.
شش سرنشین اوریجین در صندلی‌هایی روبروی هم می‌نشینند اگرچه اوریجین آماده تولید است، اما ایده شبکه تاکسی‌های هوشمند تا واقعیت فاصله زیادی دارد. کروز هنوز برای آزمایش این ماشین از دولت آمریکا مجوز ندارد. تردید درباره ایمنی فن‌آوری خودران و نبود قوانین راهنمایی و رانندگی مناسب برای این ماشین‌ها باعث تاخیر در استفاده تجاری از آنها شده است.
 
با این حال رقابت برای ساخت ماشین‌های خودران به شدت در جریان است. فورد و فولکس‌واگن به طور مشترک در حال کار بر روی پروژه‌ای مشابه هستند. شرکت آلفابت، مالک گوگل و شرکت تاکسیرانی اوبر هم در مراحل پیشرفته ساخت فن‌آوری خودران هستند. تویوتا هم ماشینی شبیه به اوریجین ساخته که قرار است در جریان المپیک توکیو از آن استفاده شود.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.