طرفداران فوتبال سلامت خود را به خطر میاندازند
رأی دهید
در این تحقیقات که توسط دانشگاه آکسفورد در بریتانیا وضعیت جسمی طرفداران برزیلی فوتبال در جریان مسابقه مرحله نیمه نهایی جام جهانی سال ٢٠١٤ بین تیم ملی این کشور و تیم ملی آلمان بررسی شده است. به این منظور، در طول این مسابقه از گروهی از این افراد نمونه بذاق گرفته شد.
تیم برزیل این مسابقه را ٧-١ به ملی آلمان باخت.
آزمایش این نمونه ها نشان داد که در طول تماشای مسابقه، میزان هورمون کوریستول این افراد به شدت افزایش یافت و به حد غیرعادی رسید. افزایش این هورمون باعث بالا رفتن سریع فشار خون می شود و با فشار بر قلب، خطر حمله قلبی را در پی دارد.
این تحقیقات نشان داد که بین تماشاچیان زن و مرد در این مورد تفاوتی وجود نداشت هرچند باور عمومی این است که مردان بیش از زنان در طرفداری از تیم محبوب خود تعصب دارند.
به گفته یکی از دست اندرکاران این پژوهش، افرادی که به شدت از یک تیم حمایت می کنند، دارای احساس شدید همبستگی و همسانی با آن هستند و این احساس هنگام تماشای مسابقه این تیم شدت بیشتری می گیرد. افرادی که وابستگی شدید به یک تیم به خصوص ندارند هم هنگام تماشای مسابقات فوتبال دچار تنش می شوند اما شدت آن به مراتب کمتر است.
به گفته کارشناسان بهداشت، بالا رفتن سطح کوریستول به مدتی نسبتا طولانی باعث افزایش فشار خون، آسیب به قلب و احساس نزدیک بودن فاجعه و در خطر بودن حیات فرد می شود.
پیش از این نیز تحقیقات پزشکی موارد افزایش حمله قلبی در میان طرفداران فوتبال در زمان برگزاری مسابقات عمده را ثبت کرده بود و پژوهش جدید شدت این خطر را گوشزد می کند.
گروه پژوهشی آکسفور در بخشی این تحقیقات چهل تن از طرفداران تیم فوتبال برزیل را زیر نظر گرفتند و بذاق آنان را هنگام تماشای مسابقات فوتبال آزمایش کردند. نتیجه آزمایش این بود که خطر حمله قلبی به خصوص در هنگام مشاهده مسابقات مرحله نیمه نهایی از سایر موارد بیشتر است.
این پژوهش همچنین گفته است که طرفداران فوتبال به طور غریزی تمهیداتی را برای کاهش خطر حمله قلبی به اجرا می گذارند که شامل شوخی و طنز و همچنین در آغوش گرفتن یکدیگر در پایان مسابقه برای احساس آرامش و کاهش سطح هورمون کریستول است.
پژوهشگران توصیه کرده اند که استادیوم های ورزشی پس از پایان مسابقه از نور ضعیف استفاده کنند و به پخش موسیقی آرامش بخش بپردازند.