ایران قهرمانان تکواندوی خود را از دست میدهد
رأی دهید
دویچه وله :قهرمانان تکواندوی ایران یکی پس از دیگری به خارج پناه میبرند. پوریونس، نقیبزاده، حسینی، آسمانی، هادی پورنژاد، فرشیدی، علیزاده و ذوالقدر از ورزشکارانی هستند که میتوانستند تحت شرایطی دیگر برای ایران افتخار بیافرینند.
قهرمانان تکواندوی ایران یکی پس از دیگری به خارج پناه میبرند. پوریونس، نقیبزاده، حسینی، آسمانی، هادی پورنژاد، فرشیدی، علیزاده و ذوالقدر از ورزشکارانی هستند که میتوانستند تحت شرایطی دیگر برای ایران افتخار بیافرینند.
روز سهشنبه، یکم بهمن (۲۱ ژانویه) بار دیگر وضعیت کیمیا علیزاده و به بهانه او، ورزشکاران ایرانی که در پی امکانات مناسب از ایران خارج شدهاند، در میان اخبار مهم خبرگزاریها و رسانههای اروپایی بودند.
آخر هفته جاری اجازه اقامت کیمیا علیزاده که با ویزای شنگن به آلمان آمده است، به پایان میرسد و او باید هامبورگ را ترک کند.
البته مقامات ورزشی آلمان برای جلوگیری از اخراج او دست بهکار شدهاند و انتظار میرود که مشکل اقامت او حل شود.
پیش از علیزاده شماری از تکواندوکارهای مدالآور ایران به خارج رفتند و برای یافتن امکاناتی بهتر و رشد در رشته خودشان بهناچار یا پناهنده شدند یا تابعیت کشور دیگری را پذیرفتند.
کسری مهدیپورنژاد یکی از قهرمانان این رشته ورزشی است که از سال ۲۰۱۷ به عنوان پناهنده در برلین زندگی میکند.
عضو سابق تیم ملی تکواندوی ایران در گفتوگو با دویچه وله میگوید که مهمترین هدف او در حال حاضر شرکت در مسابقات المپیک تابستانی در توکیو است و تمام وقتش را صرف دستیابی به این هدف میکند.
احسان نقیبزاده و امیر محمد حسینی که در هامبورگ زندگی میکنند نیز برای رسیدن به قلههای ترقی، به سوئیس و آلمان رفتهاند.
فرزاد ذوالقدر هم بهتازگی تابعیت بلغارستان را دریافت کرده و از این پس برای این کشور مبارزه خواهد کرد.
زنان قهرمان ایرانی
پریسا فرشیدی، همسر مهدیپورنژاد، یکی دیگر از قهرمانان ایرانی است که به آلمان پناهنده شده است. او که دارای مدال نقره بازیهای آسیایی ۲۰۱۰ است و به دو مدال طلا و یک نقره در مسابقات بینالمللی داخل آلمان افتخار میکند، در تلاش است تا به تیم پناهندگان کمیته بینالمللی المپیک راه یابد.
پیش از این زوج قهرمان، دینا پوریونس به هلند گریخته بود و راهله آسمانی به بلژیک.
در حال حاضر در میان زنان مدالآور ایرانی کیمیا علیزاده مطرحترین است، زیرا او تنها زن قهرمان المپیک ایران بهشمار میرود و پس از ترک وطنش، مشکلاتی را که باعث گریز او شده بود با رسانهها در میان گذاشت.
این قهرمان ۲۱ ساله تکواندو در نامه سرگشادهای خود را "یکی از میلیونها زن سرکوب شده" در ایران خواند و تاکید کرد که نمیخواهد بیش از این "پای سفره ریاکاری، دروغ و بیعدالتی" بنشیند. علیزاده روز ۲۹ دیماه (۱۹ ژانویه) در گفتوگو با روزنامه آلمانی "بیلد ام زونتاگ" ابراز امیدواری کرد که بتواند در رقابتهای تکواندو سیودومین دوره بازیهای المپیک با پرچم آلمان شرکت کند.
محمد پولادگر، رئیس فدراسیون تکواندوی ایران، در این راستا گفته است که چنین کاری به لحاظ قانونی ممکن نیست. او تاکید کرد که علیزاده تنها در صورتی میتواند برای کشور دیگری وارد میدان مبارزه شود که سه سال از عضویتش در تیم ملی قبلی گذشته باشد.