واکنشها به پخش یک تماس تلفنی «ظاهرا شیطنت آمیز» در صدا و سیما در مورد «ادعای جعلی» ایران

چند روزنامه نگار ایرانی خارج از کشور این کلیپ ویدئویی را توییت کردهاند. در این کلیپ علی ظهوریان، مجری صدا و سیما، یک تماس تلفنی را نشانگر اقدام واشنگتن در پنهانکاری تلفات سنگین نیروهایش پس از حمله موشکی سپاه پاسداران به «عین الاسد» معرفی می کند.
مازیار بهاری، روزنامه نگار وبسایت «ایران وایر»، در توئیتی به انگلیسی درباره این تماس تلفنی نوشت فرد تماس گیرنده لهجه غلیظ ایرانی دارد و به نظر ادای گریه کردن را درمی آورد.
فرد تماس گیرنده پیش از نفرین پرزیدنت ترامپ درباره فرزندش به مجری سی اسپن می گوید: «نمی دانم که او زنده است یا مرده.»This is just weird! An Iranian (with a heavy accent) called C-Span pretending to be the parent of an #American soldier killed during #Iran's attack against American bases in #Iraq. He then starts cursing Trump and pretends to cry. Does @cspanwj verify the callers? @gretabrawner https://t.co/9UVn1SFk4c
— Maziar Bahari (@maziarbahari) January 16, 2020
هادی نیلی از بی بی سی هم به ساختگی بودن این تماس تلفنی اشاره کرد.
فردی که روز چهارشنبه با برنامه «واشنگتن جورنال» به میزبانی گرتا براونر تماس گرفت خود را الن معرفی کرده بود.IR state TV aired what seems to be a prank call on @cspan, where someone pretends to be parent of a US soldier in Asad base.#IRGC-affiliated media been trying to convince their audience that Iran strikes on US bases in Iraq left 10s dead & 100s injured.pic.twitter.com/AExisfgHoQ
— Hadi Nili (@HadiNili) January 16, 2020
هاوارد مورتمن، سخنگوی سی اسپن، درباره تماس هایی که با خطوط باز این برنامه گرفته می شود به بخش فارسی صدای آمریکا گفت: «ما صحت و حقیقت تماس های تلفنی را تائید نمی کنیم و نمی توانیم چنین کنیم.»
او از اظهار نظر درباره سوء استفاده از تصاویر سی اسپن در تلویزیون حکومتی ایران خودداری کرد.
شایان سرداری زاده از بی بی سی در مصاحبه با صدای آمریکا گفت رسانه های حکومتی به نقل از منابع آگاه در سپاه پاسداران یک رشته ادعاهای اثبات نشده از کشته شدن صدها نیروی آمریکایی در حمله به پایگاه عین الاسد منتشر کرده اند.
از جمله، آمنه سادات ذبیح پور، گزارشگر صدا و سیما، یک روز پس از حمله موشکی ایران به پایگاه میزبان نیروهای آمریکایی در عراق در توییتی ادعا کرد: «مهمترین چالش این روزهای ترامپ مخفی کردن جنازه سربازان آمریکایی. ۲۷۰ کشته... #انتقام_سخت.»
مهمترین چالش این روزهای ترامپ ، مخفی کردن جنازه سربازان امریکایی
— آمنه سادات ذبیح پور (@as_zabihpour) January 9, 2020
270 کشته...#انتقام_سخت
اذعان جمهوری اسلامی به شلیک موشک به هواپیمای مسافربری در پی روزها گزارش های رسانه های غربی اتفاق افتاد.
این رویکرد در برابر کشته شدن ۱۷۶ مسافر، صدای رسانه های مورد تائید حکومت را هم درآورد.
«انجمن صنفی روزنامه نگاران استان تهران» در بیانیه ای گفت: «پنهانکاری و انتشار مطالب دروغ، ضربه سنگینی به اعتماد مردم و افکار عمومی زد و جایگاه لرزان رسانه ها را لرزان تر کرد... دست اندرکاران صدا و سیما نیز اذعان می کنند که با وضعیت کنونی اعتبار آنان زیر سوال رفته است؛ غافل از این که اعتبار رسانه و بسیاری از رسانه های داخلی خیلی پیش از این از میان رفته بود، با این تفاوت که سایر رسانه ها معترض این وضع بودند، ولی صدا و سیما مدافع آن بود. این واقعه نشان داد که مردم نمی توانند به داده های رسمی اعتماد کنند و روزنامه نگاران باید با کوشش خود این خلا را تا حد ممکن پر کنند.»
در تظاهرات سه شنبه در دانشگاه تهران، دانشجویان شعار می دادند: «ننگ ما، ننگ ما، صدا و سیمای ما!»
کم کم داره اسناد دروغگویی آمریکا که توی عین الاسد تلفات نداشته بیرون میاد. بفرمایید. رجانیوز منتشر کرد!
— شراگیم زند (@sharagim_zand) January 16, 2020
مادر آمریکایی با لهجه بروجردی زنگ زده به یک شبکه کابلی توی آمریکا و داره میگه بچه ش که "اونلی سان" هم بوده توی پایگاه عین الاسد بوده و بعد از حمله سپاه هیچ اثری ازش نیست.😢 pic.twitter.com/1XODyIznex