دعایی که تکرار شد؛ حذف روحانی از قاب تلویزیون رسمی ایران

الشرق الاوسط : هنگام خواندن نماز میت بر پیکر قاسم سلیمانی فرمانده سپاه قدس ایران، رهبر ایران با چشمانی گریان عبارت «اللهم انا لا نعلم منه الا خیرا» را سه بار تکرار کرد. دعایی که قبلاً برای اکبر هاشمی رفسنجانی توسط او خوانده نشد و به موضوعی حاشیه ای در رسانه‌ها بدل شد.
 

به گزارش الشرق الاوسط، معنی این عبارت این است: «خدایا ما جز خوبی از او نمی‌دانیم».

 
در نماز میت هاشمی رفسنجانی، عبارت «اللٰهُمَ اِنا لٰا نَعلَمُ مِنهُ الا خَیراً وَ انتَ اعلَمُ بِهِ مِنا» توسط رهبر ایران قرائت نشد و به جای آن عبارت «اللهم عفوک عفوک عفوک»۳ بار خوانده شد.
 
به گفته روحانیون نزدیک به نظام ایران، خواندن این عبارت در نماز میت مستحب است به این معنی که خواندن آن واجب نیست. اما به تعبیر بعضی از کاربران شبکه‌های اجتماعی به این معنی بود که خامنه‌ای همچنان از کدورت پیش آمده میان دو «یار قدیمی» نگذشته‌است.
 
حالا پس از سه سال از درگذشت هاشمی رفسنجانی، علی خامنه ای در تصاویری که کمتر پخش شده و در فضایی احساسی نماز میت را بر پیکر قاسم سلیمانی خواند.
 
تاکنون دو حرکت اعتراضی تاکنون علی خامنه‌ای را به گریه در «محراب و منبر» واداشته است. اولی حرکت اعتراضی دانشجویان در ۱۸ تیر ۱۳۷۸ بود و دومی ۱۰ سال بعد، در حرکت اعتراضی پس از انتخابات ریاست جمهوری ۲۲ خرداد ۸۸ اتفاق افتاد.
 
در تصاویر پخش شده توسط صدا و سیمای رسمی ایران، تأکید ویژه ای روی قاب کردن علی خامنه ای و ابراهیم رئیسی رئیس قوه قضائیه ایران شده‌است، در حالی که حسن روحانی رئیس‌جمهور ایران از این قاب کنار گذاشته شد.
 
در فیلم‌هایی که توسط رسانه‌های نزدیک به حاکمیت منتشر شده، خامنه ای خطاب به دختران سلیمانی، «طلب شهادت» کرده‌است.
 
پیش از این، گلپایگانی که اقامه نماز بر پیکر آیت الله خمینی را بر عهده داشت عبارت «ان کانَ مُسِیئاً فَتَجاوَز عَنهُ وَاغفِر لَهُ» را نخواند.
 
قاسم سلیمانی بامداد جمعه ۱۳ دی در حمله هوایی ارتش آمریکا به کاروان او، همراه با ۹ تن دیگر از همراهانش از جمله ابومهدی المهندس، نایب رئیس الحشد الشعبی کشته شد.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۵۶
kiauk - لندن، انگلستان
با این حساب اگر کسی برای مردن خامنه ای خواست نماز میت بخواند باید این را بخواند که (( «اللٰهُمَ اِنا لٰا نَعلَمُ مِنهُ الا --شراً --وَ انتَ اعلَمُ بِهِ مِنا»
‌چهارشنبه ۱۸ دی ۱۳۹۸ - ۱۱:۵۸
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • نتانیاهو از تلاش شاهزاده رضا پهلوی برای تشکیل دولت انتقالی حمایت کرد: نیرویی مثبت برای آینده ایران است
  • آغاز حملات هوایی در چندین شهر ایران / ارتش اسرائیل صبح جمعه از حمله به «زیرساخت‌های رژیم تروریستی» در تهران خبر داد
  • نتانیاهو در کنفرانس خبری: ایجاد شرایط برای آزادی مردم ایران از دست «رژیم آیت‌الله‌ها» یکی از سه هدف ما است
  • گذرنامه‌های طلایی و املاک لوکس: ردپای فرزندان شمخانی در دبی و اروپا
  • کشته شدن ۱۳ نیروی بسیجی در حمله‌ای به یک ایست بازرسی در تبریز
  • رمزگشایی از پیام ترامپ پس از حمله به میدان گازی ایران؛ آیا آمریکا و اسرائیل هماهنگ عمل می‌کنند؟
  • نماینده تهران: طرح دریافت عوارض از کشتی‌های عبوری از تنگه هرمز در مجلس پیگیری می‌شود
  • تصاویر و توئیت های دیدنی: از آرایش ابروهای معظم‌اله تا تبلیغات فوق منشوری در ایران
  • درخواست ۲۰۰ میلیارد دلار بودجه نظامی دولت ترامپ از کنگره
  • بازداشت‌های گسترده شهروندان در ایران در میانه جنگ ادامه دارد
  • +340ترامپ: امروز تماشا کنید که چه بر سر این اوباش دیوانه می‌آید؛ افتخار بزرگی است که آن‌ها را می‌کشم
  • +305اسرائیل از کشته شدن علی لاریجانی و غلامرضا سلیمانی، رئیس سازمان بسیج سپاه خبر داد
  • +209ترامپ: ما هویت اوباش جمهوری اسلامی را که به مردم شلیک می‌کنند داریم، آنها محاکمه و اعدام خواهند شد
  • +194شاهزاده رضا پهلوی از گارد جاویدان خواست دستگاه سرکوب جمهوری اسلامی را تضعیف کنند
  • +184اسرائیل اعلام کرد: اسماعیل خطیب، وزیر اطلاعات ایران، کشته شد
  • +169نتانیاهو به مردم ایران: نیروهای تروریستی را می‌زنیم؛ ما از بالا شما را نظاره می‌کنیم؛ جشن بگیرید
  • +167نور پهلوی در مراسم نوروزی نوفدی: بهار آزادی ایران نزدیک است
  • +166فایل صوتی لو رفته؛ وحشت در ایست‌بازرسی‌ها از کابوس پهپادهای اسرائیلی
  • +163شاهزاده رضا پهلوی: فرصتی دوباره برای در دست گرفتن خیابان از سوی مردم فراهم خواهد شد
  • +144ایران کشته شدن علی لاریجانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی و غلامرضا سلیمانی، فرمانده بسیج را تائید کرد