افزایش محبوبیت جشن کریسمس در میان غیرمسیحیان ایران

دویچه وله :ناظران از سال‌ها پیش گفته‌اند محبوبیت جشن مسیحی کریسمس در میان ایرانیان غیرمسیحی رو به فزونی است. یک رسانه محافظه‌کار ایران نیز "بر اساس یک تحقیق" محبوبیت درخت کاج در میان غیرمسیحیان به همین نتیجه رسیده است.
 

روز چهارشنبه، چهارم دی (۲۵ دسامبر) خبرگزاری فارس در گزارشی مصور به محبوبیت جشن کریسمس در ایران پرداخته است.

 
در این گزارش آمده است: «براساس یک تحقیق ۹۰ درصد خریداران کاج کریسمس، مسیحی نیستند و گفته می‌شود طی روزهای گذشته حدود شش میلیارد تومان درخت‌ کاج در تهران به فروش رفته است.»
 
در گزارش این خبرگزاری نزدیک به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی مشخص نیست که این تحقیق را چه کسی یا موسسه‌ای انجام داده است.
"تجارتی پرسود"
همین "تحقیق" خبرگزاری فارس از جمله به علت محبوبیت بزرگ‌ترین جشن مسیحیان در جمهوری اسلامی را نیز پی برده و می‌نویسد: «عکس‌های یادگاری سلبریتی‌ها با کاج‌های کریسمس و تبریک آغاز سال نوی میلادی باعث شده که آنچنان فرهنگ آغاز سال نوی میلادی در سال‌های اخیر جان بگیرد که فروش درخت کاج کریسمس تبدیل به یک تجارت جدید و پر سود شود.»
 
کاج‌های کریسمس از سوی فروشندگان اینترنتی به طور متوسط میان ۱۰۰ تا ۵۰۰ هزار تومان به فروش می‌رسند. برخی خبرها حاکی از فروش کاج‌های یک تا پنج میلیونی است".
 
خبرگزاری نیمه‌رسمی ایرانی در ادامه گزارش خود تنها ارامنه ایران را مدنظر قرارداده و نوشته است: «جمعیت ارامنه ایران بین ۸۰ تا ۱۲۰ هزار نفر است و به نظر نمی‌رسد این گردش مالی چند میلیاردی فروش کاج کریسمس در ایران تنها مختص به جمعیت ارامنه و دیگر فرق مسیحی که جمعیت انگشت‌شماری نسبت به ارامنه دارند، محدود شود.»
 
سازمان بین‌المللی مسیحی "درهای باز" (Open Doors) جمعیت مسیحیان ایران را ۴۷۵ هزار نفر تخمین می‌زند.
ریشه در آیین میترائیسم؟
در آلمان روز تولد عیسی مسیح، پیامبر مسیحیان را ۲۴ دسامبر تعیین کرده‌اند.
 
به گفته خبرگزاری فارس، «برخی از مسیحیان ایران کریسمس را در روز ۲۵ دسامبر جشن می گیرند و سال نو را در اول ژانویه، اما ارامنه، کریسمس را به طور همزمان با عید تجلی مسیح در ششم ژانویه جشن می گیرند.»
 
برخی از پژوهشگران ریشه‌های کریسمس را با آیین میتراییسم در ایران باستان یکی دانسته‌اند و معتقدند که پیشینیان کریسمس را از یلدا گرفته‌اند. این آیین اما در دوره پیش از مسیحیت در امپراتوری رم باستان رواج یافته بود. معابد میترا در رم شاهد حضور فعال آنها در گذشته‌های دور است.
 
فارس در گزارش خود، شب یلدا را جشنی خوانده است که "مملو از ظرفیت‌ فرهنگی برای گسترش فرهنگ ایرانی – اسلامی" است.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۴۹
david1980 - لندن، انگلستان

البته ناگفته نمونه که جمع کردن غذای نظری، سینه زدن و گریه زاری کردن و همزمان بساط مشروب خوری داشتن و چند روز بعدش مشتاقانه روز کوروش کبیر رو جشن گرفتن و بعدشم چند تا اعتراض به گرونی و کشته دادن و بازم همزمان برنامه دورهمی شب یلدا داشتن و چند روز بعدشم به تکاپو افتادن واسه خرید درخت کریسمس و تزیین کردنش و روز کریسمس بجای بوقلمون همون غذاهای فریز شده نظری‌امام حسین رو خوردن و بعدشم آماده شدن واسه ولنتاین‌ و بعدشم عید نوروز. همه اینا محبوبیت خاصی واسه ایرانیها داره. ناگفته نمونه که هیچ کدوم اینایی که نوشتم به تنهایی بد نیست ولی یه جورایی سر در گم بودن و قیمه هارو قاطی ماست ها کردن با هم جور در نمیاد اصلا. جالبش هم اینجاست که اکثرا نمیدونن کریسمس و جشن شروع سال جدید میلادی ۱ هفته با هم فاصله داره و این ۲ تا جشن هیچ ربطی به هم نداره.
‌پنجشنبه ۵ دی ۱۳۹۸ - ۰۸:۳۰
۵۷
Hatef - پاریس، فرانسه

کلاغ آمد راه رفتن کبک را یاد بگیرد، راه رفتن خود را هم فراموش کرد!
‌پنجشنبه ۵ دی ۱۳۹۸ - ۰۸:۵۸
۶۶
Ukraine - ادسا، اوکراین
البته مسیحیان ارتدوکس در روسیه و ارمنستان و مسیحیان ایران شب ششم ژانویه را شب کریسمس مینامند و روز ششم روز کریسمس و روز هفتم هم روز یادبودکریسمس است البته در ارمنستان چهار روز اول ماه ژانویه مثل چهار روز اول نوروز ما تعطیل رسمی است و بعدازآن هم روز های کریسمس پنجم و ششم و هفتم.که روی هم هفت روز تعطیلی دارند.روز سی و یکم دسامبر هم برای سال نو نیمه تعطیلند.
‌پنجشنبه ۵ دی ۱۳۹۸ - ۰۹:۵۱
۲۹
آذرمیانه - آذربادگان، ایران
آره چون لباس بابانوئل شبیه لباس آخوندی هست...خخخ
‌پنجشنبه ۵ دی ۱۳۹۸ - ۱۲:۰۹
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.