کشف محموله‌ای از قطعات خارجی با نشان ایرانی در گمرک ایران

بی بی سی :چند هفته پیش گمرک ایران حین بازرسی متوجه واردات بعضی قطعات وارد شده توسط شرکت‌های سازنده ایرانی یا تامین کننده‌های شرکت‌های خودروساز شد؛ براساس گزارشها برخی از این قطعات وارداتی اما دارای نشان و آرم شرکتهای تولید کننده داخلی بود.
 

وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) در واکنش به کشف این محموله‌ اعلام کرده منبع کالا نباید کارشناسان گمرک را گمراه کند.

 
رضا مفیدی، مدیرکل صنایع خودرو و نیرومحرکه وزارت صمت در این باره گفته: "در قانون به صراحت تصریح شده است که نباید علائم و نشان‌های تجاری بر روی کالا به نحوی باشد که کارشناس گمرک دچار اغفال شود یا با عدم واقعیت روبرو گردد."
 
آقای مفیدی البته گفته وقتی که مسئولین به این نتیجه رسیدند که "تعمدی" در این کار نبوده و از "مصادیق قاچاق" نیست و فقط "کوتاهی" در رعایت کامل قانون بوده است، دستور به ترخیص اقلام صادراتی مذکور داده شد.
 
وزارت صمت به نام شرکت‌های واردکننده این کالاها اشاره‌ای نکرده است اما خبرگزاری فارس دیروز یکشنبه (اول دی) در گزارشی نوشت "دو شرکت بزرگ خودرو سازی و برخی قطعه سازان و واردکنندگان وابسته به آنها به قاچاق از طریق اغفال مشتری متهم شدند."
 
در این گزارش آمده بود که بعضی شرکتها بر روی قطعات وارداتی از چین نام تجاری خود را ثبت کرده‌اند که "طبق قانون مبارزه با قاچاق و امور گمرکی مصداق قاچاق و اغفال مشتری محسوب می‌شود."
 
همچنین گفته شده بود که پرونده قضایی این ۲ قطعه‌ساز سهام‌دار شرکت‌های بزرگ خودروسازی در دادگاه باز شده که "طبق قانون مبارزه با قاچاق و امور گمرکی مصداق قاچاق و اغفال مشتری محسوب می‌شود."
 
کالاهای وارداتی با نشان ایرانی مشمول ماده ۱۲۲ قانون امور گمرکی هستند؛ در یکی از بندهای این ماده آمده ورود ‌کالاهای دارای نشان ایرانی "ممنوع" یا "نیازمند اخذ مجوز قانونی از مراجع ذی ربط" است.
 
موارد قاچاق توسط شرکت‌های فعال در تامین قطعات خودرو کم نبوده که در بعضی موارد به باز شدن پرونده‌های بزرگ قضایی هم ‌ منجر شده است.
 
از اوایل مهرماه محاکمه مدیران گروه صنعتی "عظام"، به اتهام "تحصیل مال نامشروع" به مبلغ چهار هزار میلیارد تومان آغاز شده است.
 
گروه قطعات خودروی "عظام"، یک گروه بزرگ صنعتی است که به نوشته وب سایت این گروه از ۱۲ کارخانه تشکیل شده است و در سال ۱۳۷۶ تاسیس شده است.
با تشدید تحریم‌های آمریکا علیه ایران، تامین قطعات برای خودروسازان داخلی سخت‌تر شد و مراودات مالی آنها با دنیای خارج تنگ شد عباس ایروانی، متهم ردیف اول این پرونده و مدیر گروه این گروه با مجموعه‌ای از اتهامات مالی مانند "فرار مالیاتی، خروج ارز، عدم پرداخت معوقات بانکی، جعل اظهارنامه‌های گمرکی و قاچاق قطعات خودرو" روبه‌رو است.
 
از عباس ایروانی به عنوان یکی از سرمایه‌داران عمده حال حاضر در ایران نام برده می‌شود.
 
"فساد ۷۶۴ میلیون دلاری در کنار بدهی ۳ هزار میلیارد تومانی و پرداخت‌های رشوه به مسئولان" از جمله اتهامات آقای ایروانی است.
 
این پرونده شش متهم دیگر نیز دارد که چهار نفرشان از کارکنان گمرک هستند.
 
حدود سه ماه پیش جواد حسینی کیا، عضو هیات رئیسه کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی از انحصار واردات قطعات خودرو در میان ۵ یا ۶ نفر خبر داد؛ او البته به نامی اشاره نکرد.
 
آقای حسینی کیا گفته بود "از آنجایی که واردات قطعات تنها در اختیار۵ یا ۶ نفر است نایاب شدن برخی قطعات در بازار امر دور از انتظاری نیست چراکه انحصار، فساد ایجاد می‌کند."
 
با تشدید تحریم‌های آمریکا علیه ایران، تامین قطعات برای خودروسازان داخلی سخت‌تر شد و مراودات مالی آنها با دنیای خارج تنگ شد.
 
بعضی از فعالان صنعت خودروسازی افزایش قیمت خودرو از زمان اجرایی شدن تحریم‌های ایالات متحده علیه ایران را به مسائلی نظیر کمبود تخصیص ارز و ترخیص ضعیف قطعات از گمرک نسبت می‌دهند.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۸۲
گفتگوگر - پیتزبورگ، ایالات متحده امریکا
اتفاقا تعمد در کار بوده است چون واردات این قطعات ارزانتر از تولید داخلی هست. دنگ و فنگ کارگر و دوهزار پاپیچ به تولید کننده را هم ندارد. در امریکا هم میدهند قطعات و کل کالا را شرکت های چینی بسازند و مارک امریکائی می خورند منتها اقتصاد امریکا کجا و ایران کجا؟
‌سه شنبه ۳ دی ۱۳۹۸ - ۰۱:۲۲
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • بازدید دختر و داماد پزشکیان از فروشگاه «تاربیا» در قزاقستان در طی سفر رسمی مسعود پزشکیان به این کشور
  • رحیم پور ازغدی: در پیاده روی اربعین من پسر ماندلا و پسر چگوارا را دیدم که برای زیارت حسین آمده بودند
  • حسین مرعشی در مورد به خیابان آمدن «مردم گرسنه» در پی بحران مواد غذایی هشدار داد
  • «قهرمان حقیقی» حمله سیدنی؛ «احمد الاحمد» مهاجم را با دست خالی متوقف کرد
  • از دنیای ورزش تا بازیگری؛ کریستیانو رونالدو ممکن است در «سریع و خشن ۱۱» در کنار وین دیزل ظاهر شود
  • بانگی که از خراسان برخاست؛ این است شعار ملی، رضا رضا پهلوی
  • ترس حکومت از تبریز؛ بازی تراکتور و پرسپولیس در ورزشگاه ۳هزار نفری
  • ابراز نگرانی بقایی از احتمال عدم صدور ویزا برای اعضای تیم فوتبال ایران در جام جهانی آمریکا
  • خشم اسرائیل از استرالیا؛ «هشدارهای موساد درباره ایران نادیده گرفته شد»
  • رد پای تهران در «حمله خونین سیدنی»؛ مقام اسرائیلی: منشأ حمله مرگبار به یهودیان، ایران است
  • اجبار شرم‌آور شوهر سوری: بوسیدن پای مادر شوهر متکبر، جنجالی تازه در شبکه‌های اجتماعی! + ویدئو
  • شما حتی یک اسم مسلمانی روی این همه دختربچه نمی‌بینید! آنچه برباد رفته، «اسلام» است
  • اعتراف جنجالی کمال تبریزی: من در اشغال سفارت آمریکا حضور داشتم! + ویدئو
  • تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • راز «زشت‌ترین حیوان جهان»؛ چه توضیحی پشت پرده دماغ میمون بینی‌دراز پنهان است؟
  • حضور معنادار مسیح علینژاد در کنار حامیان رهبر اپوزیسیون ونزوئلا + ویدیو
  • مهران غفوریان: فحاشی به دختر خردسالم دور از انسانیت است. با دختر ۷ ساله من چه کار دارید؟
  • تصویری کمتر دیده شده: بوسه محمد مصدق بر دستان ثریا اسفندیاری
  • «کوچر بیرکار»، پناهنده کُرد ایرانی که استاد ریاضی دانشگاه کمبریج شد، دومین ایرانی برنده مدال «فیلدز» پس از مریم میرزاخانی
  • جایزه فحاشی؟ کادوی آیفون ۱۷ پرومکس برای مداحی که اردستانی را حرام زاده نامید! + ویدئو
  • +200شیرین سعیدی، استاد دانشگاه آرکانزاس، به دلیل «تمجید از خامنه‌ای و مواضع ضداسرائیلی» اخراج شد
  • +148شاهزاده رضا پهلوی: هم‌صدایی و همبستگی‌ را حفظ کنید و خواستار آزادی همه بازداشت‌شدگان باشید
  • +136مهری طالبی دارستانی، از مدافعان حجاب اجباری، پس از بازجویی توسط نیروهای امنیتی سکته کرد!
  • +136حمایت مردم از شاهزاده رضا پهلوی در مراسم خسرو علی‌کردی؛ بازداشت نرگس محمدی و چند فعال دیگر
  • +125نماینده ویژه آمریکا: فقط پادشاهی در خاورمیانه کار می کند
  • +124اتریش حجاب را برای دختران زیر ۱۴ سال در مدارس ممنوع کرد
  • +108چرا یک نفر این آقای ابوالفضل اقبالی را از برق نمی‌کشد؟: پدیده شوهرکُشی در ایران از زن‌کُشی بیشتر است
  • +108شما حتی یک اسم مسلمانی روی این همه دختربچه نمی‌بینید! آنچه برباد رفته، «اسلام» است
  • +106تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • +100برادر خسرو علی‌کردی: فریاد خون‌خواهی برادرم را در مجامع بین‌المللی مطرح می‌کنم