ترامپ به دو اتهام سوءاستفاده از قدرت و کارشکنی در کار کنگره استیضاح شد

حدود سه سال از شروع دوران ریاست جمهوری دونالد ترامپ می گذرد بی بی سی :مجلس نمایندگان آمریکا هر دو ماده استیضاح دونالد ترامپ رئیس جمهور این کشور را تصویب کرده است و به این ترتیب آقای ترامپ سومین رئیس جمهور در تاریخ آمریکاست که استیضاح می شود.
 

آقای ترامپ به دو اتهام سوءاستفاده از قدرت و کارشکنی در کار کنگره استیضاح شد.

 
آقای ترامپ در جریان رای گیری در یک تجمع انتخاباتی در میان هواداران خود در میشیگان درحال سخنرانی بود.
 
او در این جمع گفت: "درحالی که ما مشغول ایجاد اشتغال و نبرد برای میشیگان هستیم، اشتغال خاطر چپ رادیکال در کنگره حسرت و نفرت و خشم است، همانطور که می بینید."
 
کاخ سفید در بیانیه ای این رای را به عنوان "نقطه اوج یکی از شرم آورترین برهه های سیاسی در تاریخ کشور در مجلس نمایندگان" محکوم کرد.
 
کاخ سفید گفت رئیس جمهور "مطمئن است که به طور کامل در جریان محاکمه سنا تبرئه خواهد شد."
 
ماده اول استیضاح با ۲۳۰ رای در مقابل ۱۹۷ رای و ماده دوم با ۲۲۹ رای در مقابل ۱۹۸ رای تصویب شد.
 
مجلس نمایندگان آمریکا از نیمروز چهارشنبه مشغول بحث درباره طرح استیضاح رئیس جمهور بود و همزمان تظاهرکنندگان در برابر ساختمان کنگره تجمع کردند.
 
آقای ترامپ که پیشتر این اقدام را "تلاش برای کودتا" خوانده و آن را محکوم کرده بود چهارشنبه در توییتی نوشت"مرتکب کار اشتباهی نشده است."
 
با تصویب طرح استیضاح در مجلس نمایندگان، محاکمه آقای ترامپ در مجلس سنا که در کنترل جمهوری خواهان است برگزار خواهد شد. هرچند مجلس نمایندگان می تواند از ارسال طرح به سنا برای مدت نامعلوم خودداری کند.
 
آقای ترامپ به سومین رئیس‌جمهوری آمریکا تبدیل می‌شود که در سنا محاکمه می‌شود.
 
اندرو جانسون و بیل کلینتون دو رئیس‌جمهوری هستند که در مجلس سنا محاکمه شده‌اند، اما هیچ کدام برکنار نشدند.
 
رای دوسوم نمایندگان سنا برای برکناری رئیس جمهوری لازم است درحالی که دمکرات ها در اقلیت هستند.
 
آقای ترامپ با دو اتهام رو‌به‌رو بود: یکی سوءاستفاده از قدرت از طریق تلاش برای وارد کردن فشار به اوکراین برای تحقیق از جو بایدن، رقیب سیاسی‌اش و دیگری کارشکنی در کارکنگره، به خاطر خودداری از همکاری با تحقیقات استیضاح، ممانعت از شهادت دادن کارمندان کاخ سفید و امتناع از ارائه شواهد و اسناد.
 
دونالد ترامپ روز گذشته، در نامه‌ای تند به نانسی پلوسی، رئیس دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا رای قریب الوقوع استیضاح علیه خود را محکوم و خانم پلوسی را به "اعلان جنگ علنی علیه دموکراسی در آمریکا" متهم کرده بود.
 
آقای ترامپ در این نامه گفت "از همان ابتدای استیضاح ساختگی، از اصول فرآیند عادلانه قانونی محروم بوده و "از بنیادی‌ترین حق اعطا شده در قانون اساسی، یعنی عرضه شواهد محروم شده است."
 
این درحالی است که دموکرات‌ها به طور علنی از آقای ترامپ و وکلایش دعوت کردند تا شواهد خود را ارائه کنند. کاخ سفید از شرکت در این فرآیند خودداری کرد.
 رای‌گیری برای استیضاح ترامپ به اتهام سوءاستفاده از قدرتحوادث روز چهارشنبه
در نیمروز چهارشنبه (پنج بعد از ظهر به وقت گرینویچ) مجلس نمایندگان شش ساعت بحث درباره موضوع را آغاز کرد.
 
خانم پلوسی در آغاز این جلسه گفت "یک تراژدی" است که "رفتارهای بی خردانه" رئیس جمهور به استیضاح منجر شده اما او برای قانونگذاران "گزینه دیگری باقی نگذاشت."
 
او گفت: "رئیس جمهور همچنان تهدیدی برای امنیت ملی ما و سلامت انتخابات است، چیزی که شالوده دمکراسی ما را تشکیل می دهد."
 
جمهوری خواهان به این سخنان واکنش نشان دادند.
 
داگ کالینز نماینده جورجیا از حزب جمهوری خواه در این مجلس گفت آقای ترامپ "مرتکب هیچ خطایی نشده" و دمکرات ها می خواهند او را استیضاح کنند چون از روبرو شدن با او در انتخابات آینده می ترسند.
 
او افزود: "آنها گفتند اگر او را استیضاح نکنیم نمی توانیم شکستش دهیم. مردم آمریکا این را می بینند."
 
دبی لسکو نماینده جمهوری خواه از آریزونا هم گفت که این "جناحی ترین استیضاح" در تاریخ آمریکاست.
 
به گفته وبسایت "۵۳۸" میانگین کلیه نظرسنجی های ملی نشان می دهد که هم اکنون ۴۷ درصد مردم از استیضاح حمایت می کند و ۴۶.۴ درصد با آن مخالف هستند
بحث در مجلس نمایندگان رای گیری تقریبا به طول کامل در طول خط جناحی در کنگره انجام شد.
 
نزدیک به ۲۰۰ عضو جمهوری خواه این مجلس در مخالفت با استیضاح یک صدا بودند.
 
در مقابل به جز تعداد انگشت شماری از ۲۳۳ نماینده حزب دمکرات از طرح استیضاح حمایت کردند. ۳۱ دمکرات از حوزه هایی به مجلس راه یافته اند که آقای ترامپ در سال ۲۰۱۶ در آنها برنده شد، اما بیشتر آنها هم از استیضاح حمایت کردند.
 
دو دمکرات، کالین پیترسون از مینه سوتا و جف ون درو از نیوجرسی اشاره کردند که به آن رای منفی خواهند داد. آقای ون درو گفته قصد دارد به حزب جمهوری خواه ملحق شود.
 
جرد گولدون از مین هم گفته بود که فقط به یکی از دو اتهام استیضاح رای خواهد داد.
اتهامات چیست؟
کمیته قضایی مجلس نمایندگان دو ماده استیضاح آقای ترامپ را هفته پیش تصویب کرد.
 
اولین ماده سوءاستفاده از قدرت است و رئیس جمهور را به تلاش برای فشار بر اوکراین برای بدنام کردن جو بایدن از رقبای انتخابات درونی حزب دمکرات برای کسب نامزدی حزب در انتخابات آینده متهم می کند.
 
آقای ترامپ و متحدان محافظه کار او بدون ارائه شواهد ادعا کرده اند که آقای بایدن زمانی که معاون رئیس جمهور بود اوکراین را به اخراج یک دادستان ارشد تشویق کرد تا مانع تحقیقات او درباره یک شرکت گاز اوکراینی شود که هانتر بایدن (پسر جو بایدن) عضو هیات مدیره آن بود.
 
دمکرات ها می گویند که آقای ترامپ ۴۰۰ میلیون دلار کمک نظامی به اوکراین و چشم انداز دعوت از ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین برای بازدید از کاخ سفید را به عنوان اهرم فشاری برای تشویق این کشور به اعلام تحقیقات فساد درباره بایدن ها به کار گرفت.
 
اتهام دیگر کارشکنی در کار کنگره است. آقای ترامپ مانع شرکت مقام ها و دستیاران کاخ سفید در روند تحقیقات شد و برای همین به سر باز زدن از پاسخگویی به کنگره در زمینه تحقیقات متهم است.
 
رئیس جمهور آمریکا انکار می کند که انتقال کمک نظامی را برای منافع شخصی و سیاسی خود متوقف کرده بود و می گوید کاملا مناسب بود از اوکراین بخواهد درباره ادعای فساد از سوی آقای بایدن تحقیق کند.
 
براساس قانون اساسی آمریکا رئیس جمهور "در پی محکوم شدن به خیانت، تبادل رشوه، یا جرایم و تخلفات جدی با استیضاح برکنار خواهد شد". این یک فرآیند سیاسی است نه قانونی.
در سنا چه خواهد گذشت؟
زمانی که آقای ترامپ رسما در مجلس نمایندگان استیضاح شد، سنا باید محاکمه آقای ترامپ را برگزار کند.
 
با این حال هم اکنون زمزمه هایی در حزب دمکرات هست که مجلس نمایندگان نباید مصوبه استیضاح را فورا راهی سنا کند. کمیته های مجلس نمایندگان گفته اند همچنان به تحقیقات مفصل تر در مورد موضوع ادامه می دهند.
 
دمکرات ها نگرانند جمهوری خواهان در سنا با برگزاری محاکمه ای سریع، بدون احضار شاهدان، آقای ترامپ را تبرئه کنند.
 
واشنگتن پست در گزارسی می نویسد: "ایده استیضاح ترامپ و حفظ مفاد استیضاح در مجلس نمایندگان در میان برخی اعضای جناح چپ به عنوان راهی بالقوه برای واداشتن میچ مکانل، رهبر اکثریت سنا، برای انجام محاکمه ای با شرایط مطلوب تر برای دمکرات ها قوت گرفته است. برخی استدلال می کنند که اگر توافقی به دست نیامد، محاکمه استیضاح را می توان تا زمان نامحدود عقب انداخت، و ترامپ را از تبرئه مورد انتظار در سنا محروم کرد."
 
با این حال نشانه ای دیده نشده است که نانسی پلوسی قصد عدم ارسال طرح استیضاح به سنا را داشته باشد.
 
برای برکناری رئیس جمهور در سنا به دو سوم آرای این مجلس نیاز است. دمکرات ها فقط ۴۷ رای - از صد کرسی - دارند درحالی که برای برکناری نیازمند ۶۷ رای هستند.
 
هیچ کس انتطار ندارد که حداقل ۲۰ نفر از سناتورهای جمهوری خواه به دمکرات ها ملحق شود.
 
آقای مکانل سه شنبه گفت که او هیچ تعهدی برای رفتاری بی طرفانه در فرآیند محاکمه ندارد.
 
او گفت: "من عضو یک هیات منصفه بی طرف نیستم. این یک فرآیند سیاسی است. من در مورد این موضوع به هیچ وجه بی طرف نیستم."
 
او درخواست چاک شومر رهبر دمکرات ها برای احضار مقام های ارشد کاخ سفید برای محاکمه را رد کرد.
 
قبلا دو رئیس جمهور دیگر آمریکا - اندور جانسون در سال ۱۸۶۸ و بیل کلینتون در سال ۱۹۹۸ - استیضاح شده اند اما سنا رای به برکناری آنها نداد.
 
ریچارد نیکسون در اوت ۱۹۷۴ پیش از رای استیضاح در ارتباط با رسوایی واترگیت استعفا کرد.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۶۴
zarduscht - فرانکفورت، آلمان

برادر ارشادی .حالا به جای اینکه نعره بکشید و داد و قال. اولا کار آقا نبود. کار خودشان است. به این می‌‌گویند. دمکراسی .یعنی‌ اگر رهیس جهمبور قویترین کشور هم باشی‌.شهر هرت نیست.که هر کاری دلت بخواهد انجام دهی. کمی‌ التماس فکر بعد نعره بزن. ما یک آقا داریم .۴۰ سال است. "ری...." به کشور. نه خدا حریفش است. نه بنده خدا. می‌‌زند. می‌‌دزد. می‌‌کشت. دروغ که دست پینو کیو از پشت بسته. تمام وجودش. آلوده به دروغ. ریا و رذالت. که ملت از دستش به مغولستان پناه می‌‌برند. یعنی‌ ما نوادگان چنگیز خان را آقا ترجیع می‌‌دهیم. .یعنی‌ شما .مجلس .دادگاه.همه سر سپرده و کاسه لیس پس مانده بشقاب آقا. وگرنه مثل دیکتاتور.عوضی‌. ترامپ. از ترامپ یاد می‌‌گرفتید. و می‌‌گفتید. آقا "به..." از ما بیرون. "ری..." به ایران. درست است؟ آنکارا ؟ این موقعه که پیدا نیستی.اگر هستی‌. می‌‌گی کار آقا
‌پنجشنبه ۲۸ آذر ۱۳۹۸ - ۱۳:۴۶
۴۵
Zaall - اصفهان، ایران

پروردگار ایران جای حق نشسته است و حیله دشمنان را به خودشان بر می گرداند. جالب بود یک مدت نامه می نوشتند و از خامنه ای می خواستند استعفا بدهد
‌پنجشنبه ۲۸ آذر ۱۳۹۸ - ۱۴:۳۳
۸۱
گفتگوگر - پیتزبورگ، ایالات متحده امریکا
هیچ زمان چپول های امریکا تا این حد بی برنامه و مستاصل نبوده اند و بعلت همین مشکلات دائما ایرادهای بنی اسماعیلی میگیرند و نتیجه هم معکوس هست و به میزان محبوبیت ترامپ افزوده میشود
‌پنجشنبه ۲۸ آذر ۱۳۹۸ - ۱۴:۵۰
۴۴
henryaaaa - لوس انجلس ، ایالات متحده امریکا
[::گفتگوگر - پیتزبورگ، ایالات متحده امریکا::]. توی لات میشه پست سیاسی نگذاری
جمعه ۲۹ آذر ۱۳۹۸ - ۰۵:۴۴
۸۱
گفتگوگر - پیتزبورگ، ایالات متحده امریکا
ببخشید که ایراد بنی اسرائیلی را نوشتم بنی اسماعیلی!
جمعه ۲۹ آذر ۱۳۹۸ - ۱۳:۴۰
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.