سه نماینده مجلس از سخنان مسئولین درباره معترضان انتقاد کردند : «کشته‌شدگان بی‌گناه بودند»

 مقام‌های جمهوری اسلامی هنوز حاضر نیستند آمار تعداد افراد کشته و بازداشت‌شده در اعتراضات آبان را اعلام کنند. رادیو فردا :محمود صادقی، نماینده تهران در مجلس، ضمن انتقاد از «بیگانه خواندن» معترضان و اعلام پیروزی مقامات مسئول پس از سرکوب اعتراضات آبان ۹۸، خواستار عذرخواهی حسن روحانی رئیس‌جمهوری اسلامی شد.
 

آقای صادقی در نطق پیش از دستور در جلسه علنی روز سه‌شنبه ۲۶ آذر گفت: «آیا با این ادعا که ۸۵ درصد جان‌باختگان در اعتراضات حضور نداشتند و با سلاح غیرسازمانی کشته شده‌اند، می‌توانیم پاسخ خون‌های مظلوم به ناحق ریخته شده را بدهیم؟»

 
علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران، روز ۲۱ آذر با اشاره به کشته‌شدگان سرکوب تجمعات اعتراضی هفته اخر آبان در ایران مدعی شده بود که «بیش از ۸۵ درصد از جان‌باختگان حوادث اخیر در شهرستان‌های تهران در هیچ‌یک از تجمع‌ها حضور نداشتند».
 
قاسم میرزایی نیکو، نماینده دماوند، در تذکری در جلسه علنی مجلس با اشاره به سخنان آقای شمخانی خواستار آن شده بود که «قاتلین» افراد کشته شده محاکمه شوند.
 
وی با اشاره به اعتراضات آبان‌ماه گفته بود که «خون جوانان وطن در آتش بنزین بی‌تدبیری ریخت و آیا از این خون لاله می‌دمد یا گل نفرت».
 
محمود صادقی در بخش دیگری از نطق خود گفت: «شگفتا که برخی مسئولین این حوادث تلخ را ...فرصتی برای خنثی‌سازی توطئه‌های دشمنان اعلام کرده و بر طبل پیروزی می‌کوبند».
 
وی افزود: «برخی فرومایگان هم از آن به عنوان حجامت نظام تعبیر می‌کنند. شرم بر ما و شما که ریخته شدن خون جوانان معترضی که در اثر سیاست‌های غلط اقتصادی هیچ امیدی به آینده ندارند را حجامت نظام تلقی می‌کنید».
 
با کاهش موج اعتراضات در ایران که جهش قیمت بنزین جرقه آن را زد، رهبران جمهوری اسلامی ادعا کردند که «نقشه دشمنان» را خنثی کرده و در برابر آنها به پیروزی رسیده‌اند.
 
حسن روحانی، رئیس‌جمهوری ایران، ۲۹ آبان در نشست هیات دولت گفت که «مردم ایران از یک آزمون تاریخی دیگر سربلند بیرون آمدند و نشان دادند علی‌رغم... مشکلات اقتصادی... هرگز نخواهند گذاشت آب به آسیاب دشمن ریخته شود».
 
یک روز قبل از این اظهارات، علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، گفته بود که «دشمن را عقب راندیم» و این «اعتراضات، مردمی نبود بلکه امنیتی بود».
 
محمود صادقی در بخش دیگری از نطق خود گفت: «چرا با نگاه امنیتی بروز اعتراض‌ها در شهرهای اطراف تهران را به سازماندهی بیگانگان نسبت می‌دهید... مردم به درستی شعار می‌دهند "یک اختلاس کم بشه/ مشکل ما حل می‌شه". خواسته مردم را بفهمیم».
 
آقای صادقی همچنین خواستار عذرخواهی حسن روحانی شد.
 
غلامرضا حیدری، نماینده تهران، نیز در گفت‌وگو با سایت «مستقل آنلاین» گفت که آقای روحانی با طرح افزایش قیمت بنزین «خود را سوزاند و ضربه سنگینی به سرمایه اجتماعی نظام جمهوری اسلامی زد».
 
وی ضمن انتقاد از فرمان شلیک مستقیم تیر به معترضان گفت که افراد «بی‌گناه کشته شدند» و اگر این‌گونه نبود که رهبر جمهوری اسلامی «دستور دلجویی و پرداخت دیه» به خانواده معترضان را نمی‌داد.
 
آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، دستوراتی را درباره خانواده کشته‌شدگان اعتراضات آبان‌ماه صادر کرده است.
 
از جمله وی پاسخ به گزارش شورای عالی امنیت ملی دستور داده است شهروندان کشته شده که «هیچ‌گونه نقشی در اعتراضات» نداشتند و «در میانه درگیری‌ها جان باخته‌اند در حکم شهید محسوب شده و خانواده‌های آنان تحت پوشش بنیاد شهید و امور ایثارگران قرار بگیرند».
 
یک ماه از اعتراض‌های هفته آخر آبان که روز بیست‌وچهارم آن آغاز شد می‌گذرد، و در حالی که بازداشت معترضان همچنان ادامه دارد مقام‌های جمهوری اسلامی هنوز حاضر نیستند آمار تعداد افراد کشته و بازداشت‌شده در این اعتراضات را اعلام کنند.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • اجبار شرم‌آور شوهر سوری: بوسیدن پای مادر شوهر متکبر، جنجالی تازه در شبکه‌های اجتماعی! + ویدئو
  • شما حتی یک اسم مسلمانی روی این همه دختربچه نمی‌بینید! آنچه برباد رفته، «اسلام» است
  • اعتراف جنجالی کمال تبریزی: من در اشغال سفارت آمریکا حضور داشتم! + ویدئو
  • تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • راز «زشت‌ترین حیوان جهان»؛ چه توضیحی پشت پرده دماغ میمون بینی‌دراز پنهان است؟
  • حضور معنادار مسیح علینژاد در کنار حامیان رهبر اپوزیسیون ونزوئلا + ویدیو
  • مهران غفوریان: فحاشی به دختر خردسالم دور از انسانیت است. با دختر ۷ ساله من چه کار دارید؟
  • تصویری کمتر دیده شده: بوسه محمد مصدق بر دستان ثریا اسفندیاری
  • «کوچر بیرکار»، پناهنده کُرد ایرانی که استاد ریاضی دانشگاه کمبریج شد، دومین ایرانی برنده مدال «فیلدز» پس از مریم میرزاخانی
  • جایزه فحاشی؟ کادوی آیفون ۱۷ پرومکس برای مداحی که اردستانی را حرام زاده نامید! + ویدئو
  • +188شیرین سعیدی، استاد دانشگاه آرکانزاس، به دلیل «تمجید از خامنه‌ای و مواضع ضداسرائیلی» اخراج شد
  • +136مهری طالبی دارستانی، از مدافعان حجاب اجباری، پس از بازجویی توسط نیروهای امنیتی سکته کرد!
  • +135شاهزاده رضا پهلوی: هم‌صدایی و همبستگی‌ را حفظ کنید و خواستار آزادی همه بازداشت‌شدگان باشید
  • +126حمایت مردم از شاهزاده رضا پهلوی در مراسم خسرو علی‌کردی؛ بازداشت نرگس محمدی و چند فعال دیگر
  • +120نماینده ویژه آمریکا: فقط پادشاهی در خاورمیانه کار می کند
  • +119اتریش حجاب را برای دختران زیر ۱۴ سال در مدارس ممنوع کرد
  • +108چرا یک نفر این آقای ابوالفضل اقبالی را از برق نمی‌کشد؟: پدیده شوهرکُشی در ایران از زن‌کُشی بیشتر است
  • +103تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • +100برادر خسرو علی‌کردی: فریاد خون‌خواهی برادرم را در مجامع بین‌المللی مطرح می‌کنم
  • +100یک دانشجو خطاب به سعید جلیلی: دست‌ها و نفستان آغشته به خون است + ویدیو