شهردار تهران: اگر دیشب باران نمی‌آمد، باید شهر را تخلیه می‌کردیم

 دوشنبه شب ذرات معلق در هوای تهران به بالای ۲۰۰ رسید که به گفته شهردار تهران از مرز هشدار عبور کرده بود رادیو فردا :شهردار تهران گفته است اگر دیشب در تهران باران نمی‌آمد، باید شهر را «تخلیه» می‌کردیم.
 

به گزارش ایرنا،‌ پیروز حناچی روز سه‌شنبه ۲۶ آذر در جلسه اتاق بازرگانی تهران با اشاره به آلودگی کم سابقه هوای تهران گفت دوشنبه شب «ذرات معلق» در هوای تهران به بالای ۲۰۰ رسیده بود و این یعنی «عبور از مرز هشدار و وضعیت خطرناک».

 
او با اشاره به مشکلات حمل و نقل در تهران گفت افزایش قیمت بنزین باعث «بحران در حمل و نقل عمومی» شده و «۱۲ درصد به حجم استفاده از مترو اضافه شده است».
 
در حالی که در ویدئوی سخنان شهردار تهران او از کلمه «تخلیه» استفاده کرده است، روابط عمومی شهرداری در توییتی مدعی شده است که شهردار تهران از کلمه «تعطیل» استفاده کرد. سخنان شهردار تهران در مورد باران اتفاقی دیشب پس از آن اظهار می‌شود که عیسی کلانتری، رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست پیش از این در واکنش به وضعیت آلودگی هوا در کلان‌شهرهای ایران گفته بود: «باید دعا کنیم باد بیاید تا آلودگی‌ها را جابجا کند».
 
در همین حال،‌ محسن هاشمی، رئیس شورای اسلامی شهر در جلسه روز سه‌شنبه این شورا با انتقاد از مسئولان شهری تهران گفت مسائلی مانند «آلودگی هوا»، «بوی نامطبوع» و «ازدحام مسافران در مترو» برای مسئولان «تکراری شده است».
 
او گفت که وضعیت هوای تهران «افتضاح» است و افزود که در هیچ موردی «شاهد ابتکار عمل و تحرک خاصی از سوی مسئولان شهری نبودیم.»
 
در همین حال، امروز سه‌شنبه هم دانشگاه‌های تهران به علت آلودگی هوا تعطیل هستند. آلودگی هوا روز دوشنبه نیز باعث تعطیلی مدارس استان تهران شده بود.
 
شهربانو امانی، عضو شورای شهر تهران، روز ۱۷ آذر اعلام کرد که روزانه ۱۵ نفر به دلیل آلودگی هوا در پایتخت می‌میرند.
 
او مشکل آلودگی هوا را مربوط به سوء‌مدیریت دانست و گفت: «این سوء‌مدیریت تنها به اشتباهات محدود نمی‌شود، عده‌ای پا را فراتر گذاشته و خواسته یا ناخواسته به حقوق شهروندان دست‌اندازی کرده‌اند».
 
علاوه بر تهران در شهرهای تبریز، بوشهر و قم نیز آلودگی هوا سبب تعطیلی برخی مقاطع تحصیلی شده است.
ادامه تمرکز جمعیت در تهران
شهردار تهران روز سه‌شنبه در ادامه گفت بر اساس رتبه‌‌دهی یک موسسه بین‌المللی تهران « در حوزه ایمنی و امنیت، رتبه ایران ۱۳۱، آزادی‌های شخصی ۱۶۳، حکمروایی ۱۳۸، سرمایه اجتماعی ۱۲۹، محیط سرمایه‌گذاری ۱۲۶، شرایط سرمایه‌گذاری ۱۲۹، دسترسی به بازار ۱۱۰، شرایط زندگی ۷۳، اوضاع سلامت ۸۸، تحصیلات ۷۷ و محیط طبیعی ۱۵۲ بوده است».
 
پیروز حناچی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به ناآرامی‌های اخیر در ایران گفت تهران رشد جمعیت بسیار بالایی تجربه می‌کند و «شهریار نیز که یکی از پایه‌های ناآرامی‌های اخیر بود، رشد ۱۷ درصدی جمعیت را تجربه می‌کند».
 
در جریان اعتراض‌های اخیر به گران‌شدن بنزین، ۱۰۰ نقطه شهر تهران نیز دستخوش اعتراض شد.
 
به گفته عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور شهرهای غرب تهران از جمله ملارد، شهریار، بهارستان و شهر قدس از جمله نقاطی بودند که اعتراضات در آنها گسترده بوده است.
 
این اعتراض‌های گسترده منجر به سرکوب و کشته‌شدن معترضان در برخی نقاط به‌ویژه شهرهای شهریار و ملارد شد. تعداد دقیق کشته‌ها هنوز مشخص نیست.
 
شهردار تهران در بخش دیگری از سخنانش خواستار توجه به تمرکز جمعیت در تهران شد و گفت: «تهران ۲۵ درصد تولید ناخالص ملی و ۳۰ درصد گردش اقتصادی را به خود اختصاص داده ولی دو درصد مساحت کل کشور را در برمی‌گیرد، پس تمرکز شدیدی در محدوده این شهر داریم».
 
شهردار تهران گفت هنوز نمی‌تواند درباره بوی بد منتشرشده در شهر تهران نظر قطعی بدهد.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۶۰
فضول میرزا - استکهلم، سوئد

بوی بد مربوط به گور امام راحل و رفسنجانی است!
‌سه شنبه ۲۶ آذر ۱۳۹۸ - ۱۸:۵۳
۵۸
شنبلیله خانم - اسلو ، نروژ

شهردار تهران گفت هنوز نمی‌تواند درباره بوی بد منتشرشده در شهر تهران نظر قطعی بدهد. خوب بوی گند معلومه از کجاست اگر نگاهی به خشتک سید علی و بسیجی و سپاهی ها بیندازید منشا و علت بوی بد کاملا واضحه
‌سه شنبه ۲۶ آذر ۱۳۹۸ - ۱۹:۴۳
۶۵
vg2000 - اسلو، نروژ

ایران افتاده دست یه مشت گاو
‌سه شنبه ۲۶ آذر ۱۳۹۸ - ۲۱:۰۲
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • نیویورک‌تایمز: جمهوری اسلامی در به درازا کشاندن مذاکرات هسته‌ای مهارت دارد
  • بازدید کوشنر و ویتکاف از ناو آبراهام لینکلن؛ نمایش قدرت ایالات متحده در خلیج فارس
  • نتانیاهو و ترامپ قرار است روز ۲۲ بهمن در واشنگتن دیدار و در مورد جمهوری اسلامی صحبت کنند
  • برگزاری دادگاه ابراهیم حکمت؛ مردی عراقی تبار که یک زن ایرانی معترض را در لندن به شدت کتک زده بود
  • سیگنال نظامی به تهران پس از مذاکرات؛ بازدید کوشنر و ویتکاف از عرشه «آبراهام لینکلن»
  • سفیر آمریکا در اسرائیل در مورد «هسته‌های خفته حزب‌الله در داخل آمریکا» هشدار داد
  • سازمان نظام پزشکی: دندانپزشک، داروساز، جراح و پزشک عمومی در میان بازداشت‌شدگان هستند
  • ویدیویی که رسانه نزدیک به سپاه از نحوه حمله به ناو‌ آبراهام لینکن و نابود کردن آن در آینده منتشر کرد
  • مقام ارشد سابق سنتکام: جمهوری اسلامی بلوف می‌زند و آماده جنگ منطقه‌ای نیست
  • پاسخ محترمانه سینا ولی‌الله به سخنان گلشیفته فراهانی در مصاحبه با شبکه فرانسوی
  • +422شاهزاده رضا پهلوی ۲۵ بهمن را روز جهانی اقدام در همبستگی با «انقلاب شیر و خورشید» اعلام کرد
  • +345کنفرانس امنیتی مونیخ پس از لغو دعوت از نماینده جمهوری اسلامی شاهزاده رضا پهلوی را دعوت کرد
  • +300نور پهلوی: پدرم ۴۷ سال برای آزادی ایران ایستاده و آماده فدا کردن جان خود است
  • +201بهاره هدایت خطاب به میرحسین موسوی:خفه شو دیگه پیرمرد، خفه شو
  • +182شاهزاده رضا پهلوی: تنها توافق قابل قبول، تسلیم جمهوری اسلامی در برابر ملت ایران است
  • +172خروج دسته‌جمعی سفرای جمهوری اسلامی از اتحادیه اروپا و بازگشت به ایران
  • +164وال‌استریت ژورنال: دوران چانه‌زنی با جمهوری اسلامی تمام شد؛ توافق یعنی «تغییر رژیم»
  • +157به چه دلیل شاهزاده رضا پهلوی روز ۱۴ فوریه را برای تجمع جهانی علیه جمهوری اسلامی انتخاب کرد؟
  • +156بیانیه اعلام موجودیت «گروه‌های مردمی شیر و خورشید سرخ ایران»
  • +133نامه سرگشاده ترامپ به خانواده نوجوان کشته‌شده در ایران؛ «نه فراموش می‌کنم، نه می‌بخشیم»