سخنگوی قوه قضائیه کشف اجساد در رودخانه‌ها را به «کشته‌سازی» ربط داد

 سخنگوی قوه قضاییه بدون اعلام آمار، گزارش سازمان عفو بین‌الملل مبنی بر کشته شدن حداقل ۳۰۴ نفر در اعتراض‌های آبان ۹۸ را رد کرد رادیو فردا :سخنگوی قوه قضائیه در واکنش به پرسشی درباره پیدا شدن جنازه برخی معترضان حوادث آبان ۹۸ در رودخانه‌ها گفت: «مرگ‌های مشکوک را بررسی می‌کنیم» ولی «قصه کشته‌سازی و آمارسازی» موضوع دیگری است.
 

به گزارش خبرگزاری ایسنا، غلامحسین اسماعیلی، روز سه شنبه ۲۶ آذر در جریان نشست خبری هفتگی‌اش به این پرسش یک خبرنگار پاسخ می‌داد که «تعدادی از افرادی که کشته شدند و اسم‌شان جزو مفقودان حوادث آبان ماه بود، در مسیل‌ها و رودخانه‌ها پیدا شدند و آثار شکنجه روی بدنشان بوده‌است آیا قوه قضائیه به این پرونده ورود کرده است یا خیر؟»

 
غلامحسین اسماعیلی در پاسخ گفت: «اولاً قوه قضائیه درباره هر فوت مشکوکی ورود می‌کند. هر کجا جنازه‌ای کشف شود ولو اینکه یک فردی در اثر سکته فوت کند و بمیرد، ما ورود می‌کنیم؛ بنابراین تمام مرگ‌های مشکوک را بررسی می‌کنیم و هیچ امری هم مخفی نمی‌ماند اما اینکه در قصه کشته‌سازی و آمارسازی و رقم‌سازی ورود کند؛ بحث دیگری است.»
 
او اضافه کرد که «انتساب این قبیل موارد بیانگر این است که بدخواهان نظام بنا دارند برای این نظام و مردم مدام چالش درست کنند».
 
در روزهای گذشته گزارش‌هایی در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد که روایت از کشف جنازه افراد در کردستان و اهواز داشت.
 
بر اساس این گزارش‌ها، جسد جوانی به نام ارشاد رحمانیان در سد گاران مریوان در استان کردستان کشف شده است. برخی منابع کردی از کشف پنج جسد در سد وحدت سنندج خبر داده‌اند.
 
یکی از نزدیکان ارشاد رحمانیان به رادیو فردا گفت که وقتی جسد او را یافته‌‌اند « جمجمه‌اش شکافته و استخوان‌هایش شکسته» شده بود. او گفته جسد در اختیار نهادهای حکومتی است و «هنوز مادر و پدر ارشاد جسد او را ندیده‌اند».
 
علاوه بر این، یک ویدئوی منتشرشده از اهواز نیز حکایت از کشف یک جسد در رودخانه کارون این شهر دارد. مرگ‌های مشکوک در اهواز در دانشگاه‌ها هم جنجال‌ساز شده است.
 
در طول دو هفته گذشته دو دانشجو در دانشگاه چمران و دو دانشجو در دانشگاه علوم پزشکی اهواز جان باخته‌اند. تاکنون علت مرگ یک دانشجو خودکشی اعلام شده و علت مرگ سه نفر دیگر معلوم نیست.
 
سخنگوی قوه قضائیه همچنین در پاسخ به پرسشی درباره آمار کشته‌شدگان اعتراض‌های آبان ۹۸ که توسط سازمان عفو بین‌الملل اعلام شده، گفت این سازمان‌ها «مدعیان دروغین عفو بین‌الملل یا حقوق بشر» هستند و « ما آن را سناریوی تبلیغاتی می‌دانیم».
 
سازمان عفو بین‌الملل در تازه‌ترین گزارش خود تعداد کشته‌شدگان حوادث آبان ۹۸ را حداقل ۳۰۴ نفر اعلام کرده است.
 
مقام‌های حکومت ایران آمار نهادهای بین‌المللی را قبول ندارند و از اعلام تعداد کشته‌شدگان و بازداشتی‌ها اعتراض‌های آبان ۹۸ خودداری می‌کنند.
 
غلامحسین اسماعیلی در نشست امروز خود بدون اشاره به تعداد افراد بازداشت‌شده گفت که «اکثر بازداشت‌شدگان حوادث اخیر آزاد شده‌اند» و « عدد قبلی که در نشست قبلی گفتم به ۵۰ درصد کاهش یافته است».
 
در نشست قبلی سخنگوی قوه قضائیه که روز ۱۲ آذر برگزار شد، او به تداوم بازداشت ۳۰۰ نفر در تهران اشاره کرده بود و به آمار سایر شهرها اشاره نکرده است.
 
پیش از این استاندار تهران به بازداشت ۲۰۲۱ نفر در استان تهران اشاره کرده بود.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۴۷
Sarbaze Rahbar - پاریس، فرانسه

لعنت بر مزدوران آل سعود و صهیونیست که میخوان کشور زیبای مارک به بریزن
‌سه شنبه ۲۶ آذر ۱۳۹۸ - ۱۲:۱۶
۶۴
vg2000 - اسلو، نروژ

لعنت بر این جمهوری کثیف داعشی که آدم حالش بهم میخوره از این همه دروغ
‌سه شنبه ۲۶ آذر ۱۳۹۸ - ۱۲:۲۵
۵۴
آزاذه - تهران، ایران

آدم وقتی ناشکری کنه و به پادشاهی که مملکت را ساخت نارو بزنه گیر حرام لقمه هایی می افته که عمرا تصورش را هم نمی کرد
‌سه شنبه ۲۶ آذر ۱۳۹۸ - ۱۴:۱۹
۵۹
دانای نادان - آمستردام، هلند

[::Sarbaze Rahbar - پاریس، فرانسه::]. لعنت به آخوند‌ها ( از کوچیک تا بزرگ) که کشور زیبای ما رو به هم ریختن
‌سه شنبه ۲۶ آذر ۱۳۹۸ - ۱۵:۴۹
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • اجبار شرم‌آور شوهر سوری: بوسیدن پای مادر شوهر متکبر، جنجالی تازه در شبکه‌های اجتماعی! + ویدئو
  • شما حتی یک اسم مسلمانی روی این همه دختربچه نمی‌بینید! آنچه برباد رفته، «اسلام» است
  • اعتراف جنجالی کمال تبریزی: من در اشغال سفارت آمریکا حضور داشتم! + ویدئو
  • تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • راز «زشت‌ترین حیوان جهان»؛ چه توضیحی پشت پرده دماغ میمون بینی‌دراز پنهان است؟
  • حضور معنادار مسیح علینژاد در کنار حامیان رهبر اپوزیسیون ونزوئلا + ویدیو
  • مهران غفوریان: فحاشی به دختر خردسالم دور از انسانیت است. با دختر ۷ ساله من چه کار دارید؟
  • تصویری کمتر دیده شده: بوسه محمد مصدق بر دستان ثریا اسفندیاری
  • «کوچر بیرکار»، پناهنده کُرد ایرانی که استاد ریاضی دانشگاه کمبریج شد، دومین ایرانی برنده مدال «فیلدز» پس از مریم میرزاخانی
  • جایزه فحاشی؟ کادوی آیفون ۱۷ پرومکس برای مداحی که اردستانی را حرام زاده نامید! + ویدئو
  • +190شیرین سعیدی، استاد دانشگاه آرکانزاس، به دلیل «تمجید از خامنه‌ای و مواضع ضداسرائیلی» اخراج شد
  • +137شاهزاده رضا پهلوی: هم‌صدایی و همبستگی‌ را حفظ کنید و خواستار آزادی همه بازداشت‌شدگان باشید
  • +136مهری طالبی دارستانی، از مدافعان حجاب اجباری، پس از بازجویی توسط نیروهای امنیتی سکته کرد!
  • +128حمایت مردم از شاهزاده رضا پهلوی در مراسم خسرو علی‌کردی؛ بازداشت نرگس محمدی و چند فعال دیگر
  • +122نماینده ویژه آمریکا: فقط پادشاهی در خاورمیانه کار می کند
  • +121اتریش حجاب را برای دختران زیر ۱۴ سال در مدارس ممنوع کرد
  • +108چرا یک نفر این آقای ابوالفضل اقبالی را از برق نمی‌کشد؟: پدیده شوهرکُشی در ایران از زن‌کُشی بیشتر است
  • +104تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • +100برادر خسرو علی‌کردی: فریاد خون‌خواهی برادرم را در مجامع بین‌المللی مطرح می‌کنم
  • +100یک دانشجو خطاب به سعید جلیلی: دست‌ها و نفستان آغشته به خون است + ویدیو