اردوغان آمریکا را تهدید کرد: پایگاه هوایی اینجرلیک را خواهیم بست

دویچه وله :رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه تهدید کرد که در صورت تحریم‌های آمریکا علیه کشورش پایگاه هوایی اینجرلیک را خواهد بست. تنش میان ایالات متحده و ترکیه بار دیگر بالا گرفته است. 

رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه شامگاه یکشنبه ۲۴ آذر (۱۵ دسامبر) در مصاحبه‌ای با شبکه تلویزیونی "خبر" با اشاره به امکان تحریم کشورش از سوی ایالات متحده گفت، در این صورت ترکیه می‌تواند " پایگاه هوایی اینجرلیک و همچنین ایستگاه رادار ارتش آمریکا در کورجیک را ببندد".

 

به گفته او به ویژه اگر آمریکا دست به اقداماتی تحریمی علیه ترکیه بزند، ترکیه پاسخ این اقدامات را خواهد داد. آمریکا در پایگاه اینجرلیک سلاح‌های اتمی نگهداری می‌کند.
 
پیشتر نیز مولود چاووش‌اوغلو، وزیر خارجه ترکیه به این نکته اشاره کرده بود که کشورش در صورت وضع تحریم‌هایی از سوی آمریکا این کشور را از دسترسی به پایگاه‌های نظامی‌اش در خاک ترکیه محروم خواهد کرد.
 
سناتورهای آمریکا از دولت این کشور خواهان وضع اقداماتی تنبیهی علیه ترکیه هستند، چرا که این کشور در تابستان امسال از روسیه سیستم پدافند هوایی اس ۴۰۰ خریداری کرده است.
 
ایالات متحده نگران است که روسیه از طریق این سیستم بتواند به داده‌ها و جزییات مربوط به قابلیت‌ها و توانایی‌های هواپیمای جنگنده آمریکایی اف ۳۵ ساخت دست یابد.
رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه آنکارا در ساخت این جنگنده همکاری داشته و قصد دارد شمار زیادی از این هواپیمای جنگی خریداری کند. آمریکا در پی اقدام ترکیه به خرید سیستم اس ۴۰۰ از روسیه ترکیه را از ادامه همکاری در پروژه جنگنده اف ۳۵ محروم کرد.
 
نکته‌ای دیگر که به تنش میان دو کشور دامن زده، مسئله قوم‌کشی ارامنه است. توضیح آن که مجلس نمایندگان آمریکا در ماه اکتبر قتل عام ارامنه در زمان جنگ جهانی اول را به عنوان قوم‌کشی محکوم کرد،  مجلس سنای آمریکا هم روز ۱۲ دسامبرمهر تأیید بر قطعنامه مجلس نمایندگان این کشور زد.
 
ترکیه از اقدام هفته پیش سنای آمریکا انتقاد کرد. اردوغان روز یکشنبه (۲۴ آذر) پیشنهاد کرد که کشورش در پاسخ به این اقدام، کشتن بومیان آمریکا در قرون گذشته را قوم‌کشی بخواند.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۸۳
گفتگوگر - پیتزبورگ، ایالات متحده امریکا
نمیشود که عضو ناتو بود و هم از توبره خورد و هم از آخور و به عبارت دیگر یا رومی روم یا زنگی زنگ
دوشنبه ۲۵ آذر ۱۳۹۸ - ۱۴:۵۱
۵۴
ordak - بن، آلمان
....ترکیه از اقدام هفته پیش سنای آمریکا انتقاد کرد. اردوغان روز یکشنبه (۲۴ آذر) پیشنهاد کرد که کشورش در پاسخ به این اقدام، کشتن بومیان آمریکا در قرون گذشته را قوم‌کشی بخواند....میگن عقل که نباشه جان در عذاب یعنی این، اخه بگو مردک مثال تو اومدی و گفتی که کشتار سرخ پوستها نسل کشی بوده البته امریکا این را خودش قبول داره ، چرا که کشتن سرخپوستها توسط نیروهای فرنسه و انگلیس و اسوانیاها که به اصطلاح برای حفاظت از هموطنهای خودشون که به دنیای جدید رفتن انجام شد، حالا تو میخوای با اینکارت یخه کیرا بگیری و حالا به فرض هم در تویله تو این مسئله مطرح شد و روز بعد هم احمقی نجات وار با اکسریت ارا در تویلت تصویب شد،مطمئن باش این کارت انقدر احمقانه خواهد بود که حتی روزنامه های ترکیه هگم خجالت خواهند کشید در موردش بنویسند.
دوشنبه ۲۵ آذر ۱۳۹۸ - ۱۶:۲۰
۸۳
گفتگوگر - پیتزبورگ، ایالات متحده امریکا
[::ordak - بن، آلمان::]. حماقت اکثر این مذهبی ها وقتیست که وقتی جنایت ان ها رو میشود در پاسخ میگویند که هیتلر هم صدها برابر را کشت!
دوشنبه ۲۵ آذر ۱۳۹۸ - ۲۳:۳۳
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • سردار نائینی، سخنگوی سپاه و اسماعیل احمدی، معاون رییس سازمان بسیج، کشته شدند
  • پژمان جمشیدی با لباس هلال احمر در کنار امدادگران + ویدیو
  • اختلافات عمیق در نهادهای نظامی ایران؛ جدال رادان و وحیدی در یک جلسه پرتنش
  • فرمانده پیشین ناتو: ایران باید بپذیرد که پیروز این نبرد نخواهد بود
  • آغاز سال نوی خورشیدی بر تمامی هم میهنان گرامی خجسته باد - سایت ایرانیان انگلستان
  • درخواست شاهزاده رضا پهلوی از کشورهای عربی برای حمایت از «گذار برنامه‌ریزی شده» در ایران
  • نتانیاهو از تلاش شاهزاده رضا پهلوی برای تشکیل دولت انتقالی حمایت کرد: نیرویی مثبت برای آینده ایران است
  • تصاویر روز اینترنت از «چی بودیم و چی شدیم» تا «پیش بینی درست فریدون فرخزاد»
  • آغاز حملات هوایی در چندین شهر ایران / ارتش اسرائیل صبح جمعه از حمله به «زیرساخت‌های رژیم تروریستی» در تهران خبر داد
  • نتانیاهو در کنفرانس خبری: ایجاد شرایط برای آزادی مردم ایران از دست «رژیم آیت‌الله‌ها» یکی از سه هدف ما است
  • نور پهلوی در مراسم نوروزی نوفدی: بهار آزادی ایران نزدیک است
  • حذف خطیب؛ فروپاشی نظام امنیتی و حذف نقطه اتصال دستگاه‌های اطلاعاتی جمهوری اسلامی
  • شاهزاده رضا پهلوی: در آخرین پنجشنبه سال، بر مزار همه قهرمانان راه آزادی ایران حاضر شوید
  • حمله هوایی به بندر انزلی /اسرائیل شناورهای موشک‌انداز ایران را در دریای خزر هدف قرار داد
  • «دشمن نقره‌ای در آشپزخانه؛ حقایق تکان‌دهنده درباره خطرات فویل آلومینیوم که کسی به شما نمی‌گوید!»
  • وزیر دفاع اسرائیل: امروز غافلگیری‌های مهمی رخ خواهد داد / رادان: ترامپ یک نفهم شبیه شتر است
  • کریستین امانپور می‌گوید علی لاریجانی «تا اوایل پاییز مطلوب‌ترین گزینه انتقالی بود»
  • ماجرای کشته شدن علی لاریجانی و غلامرضا سلیمانی، فرمانده بسیج و ۳۰۰ مسوول میدانی بسیج در یک روز
  • عجیب ولی واقعی؛ عکس‌هایی نادر از اعضای طالبان با آرایش
  • شیرین عبادی همکاری با تیم حقوقی رضا پهلوی را تأیید کرد:رژیم می‌خواهد زمین سوخته تحویل دهد
  • +309اسرائیل از کشته شدن علی لاریجانی و غلامرضا سلیمانی، رئیس سازمان بسیج سپاه خبر داد
  • +209ترامپ: ما هویت اوباش جمهوری اسلامی را که به مردم شلیک می‌کنند داریم، آنها محاکمه و اعدام خواهند شد
  • +194شاهزاده رضا پهلوی از گارد جاویدان خواست دستگاه سرکوب جمهوری اسلامی را تضعیف کنند
  • +186اسرائیل اعلام کرد: اسماعیل خطیب، وزیر اطلاعات ایران، کشته شد
  • +179نور پهلوی در مراسم نوروزی نوفدی: بهار آزادی ایران نزدیک است
  • +171نتانیاهو به مردم ایران: نیروهای تروریستی را می‌زنیم؛ ما از بالا شما را نظاره می‌کنیم؛ جشن بگیرید
  • +163شاهزاده رضا پهلوی: فرصتی دوباره برای در دست گرفتن خیابان از سوی مردم فراهم خواهد شد
  • +146ایران کشته شدن علی لاریجانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی و غلامرضا سلیمانی، فرمانده بسیج را تائید کرد
  • +143شاهزاده رضا پهلوی: با برگزاری چهارشنبه‌سوری به یاد جان‌باختگان، به پیشواز آزادی می‌رویم
  • +140واکنش ترامپ به گزارش نیویورک پست درباره همجنس‌گرا بودن مجتبی خامنه‌ای