در لایحه بودجه دفاعی آمریکا، «حمله احتمالی به ایران نیازمند مجوز کنگره نیست»

نمایی از کاخ کنگره آمریکا رادیو فردا :کمیته‌های مربوط به امور نیروهای مسلح در مجلس نمایندگان و سنای آمریکا بر سر لایحه بودجه دفاعی آن کشور به توافق دست یافته‌اند.
 

بنا به گزارش رسانه‌های آمریکایی این بودجه برخی موارد، از جمله مجوز کنگره برای عملیات نظامی احتمالی علیه ایران را در بر نمی‌گیرد.

 
پیش از این قانون‌گذاران دمکرات، که صاحب اکثریت در مجلس نمایندگان آمریکا هستند، تلاش کرده بودند تا حمله یا عملیات نظامی احتمالی علیه ایران را منوط به مجوز کنگره بکنند.
 
در سنا این طرح در چارچوب یک اصلاحیه به لایحه بودجه وزارت دفاع، توسط سناتور تیم کین و تاماودال به رای گذاشته شد. این اصلاحیه نیازمند حمایت ۶۰ نماینده از ۱۰۰ نماینده سنا بود، اما آرای لازم را کسب نکرد.
 
دو هفته پس از آن مجلس نمایندگان آمریکا چنین ماده‌ای را به تصویب رساند. اما در همان زمان گزارش شده بود که مصوبه مجلس نمایندگان همراه سایر بندهای مربوط به بودجه دفاعی بین این مجلس و سنا به رایزنی گذاشته خواهد شد و دستیابی به نتیجه نهایی چندین هفته زمان خواهد برد.
 
حال رسانه‌های آمریکایی، از جمله «هیل» و «پولیتیکو» گزارش داده‌اند که بودجه مورد توافق دربرگیرنده موانعی که جلوی حمله دولت دونالد ترامپ به ایران بدون مجوز کنگره را می‌گیرد، نیست. در عین حال برخی مسائل دیگر نیز به آن راه نیافته‌اند: از جمله محدودیت‌ها و ممنوعیت‌های حمایت ایالات متحده از ائتلاف به رهبری عربستان در جنگ یمن.
 
نماینده مجلس نمایندگان رو خانا، و سناتور برنی سندرز در بیانیه مشترکی گفته‌اند کنگره باید با این بودجه مخالفت کند. این دو قانون‌گذار گفته‌اند «این لایحه هیچ کاری نمی‌کند تا جلوی هزینه‌های نظامی خارج از کنترل را بگیرد، مانع از جنگ غیرقانونی علیه ایران شود... یا به شرم ناشی از کشته‌شدن کودکان یمنی توسط بمب‌های آمریکایی پایان دهد».
 
پیش از این دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، گفته بود برای حمله احتمالی به ایران نیازی به مصوبه کنگره ندارد. آقای ترامپ به وب‌سایت «هیل‌ تی‌وی» گفته بود «آنچه که ما انجام می‌دهیم حرکت شانه به شانه با کنگره است... و به نظرم آنها قدردان این مسأله هستند. من مایلم با آنها همراه باشم ولی از نظر قانونی اجباری به این کار ندارم».
 
مقام‌های آمریکایی و خود ترامپ، رئیس‌جمهوری ایالات متحده، چندین بار گفته‌اند قصد حمله نظامی به ایران را ندارند، ولی تاکید کرده‌اند به هرگونه حمله ایران یا گروه‌های نیابتی‌اش علیه منافع و نیروهای خود در منطقه «پاسخ قاطع» می‌دهند.
 
پولیتیکو می‌گوید اگر همه چیز طبق برنامه پیش برود، احتمالا مجلس نمایندگان در روز چهارشنبه به این بودجه عظیم رای خواهد داد و اندکی بعد نیز در سنا به رای گذاشته خواهد شد.
بودجه ۷۳۸ میلیارد دلار​ی
رقم کل بودجه دفاعی آمریکا ۷۳۸ میلیارد دلار است و تصویب آن باید تا پیش از پایان سال جاری میلادی، یعنی سه هفته دیگر، به فرجام برسد.
 
کمیته‌های دو مجلس کنگره آمریکا، که اکثریت در یکی با دمکرات‌هاست و در دیگری با جمهوری‌خواهان، ماه‌ها بر سر جزئیات این بودجه مشغول گفت‌وگو و مذاکره بودند.
 
مشاوران قانون‌گذاران آمریکایی گفته‌اند انتظار دارند «قانون اختیارات دفاع ملی» تا پیش از پایان سال به تصویب برسد.
 
به گزارش رویترز بودجه دفاعی آمریکا، «قانون اختیارات دفاع ملی»، دربرگیرنده ۶۵۸ میلیارد دلار سهم برنامه‌های امنیت ملی در وزارت دفاع و وزارت انرژی‌ست. ۷۱ میلیارد دلار به «عملیات اضطراری در خارج از کشور» یا همان جنگ‌هایی که ایالات متحده درگیر آن‌هاست، اختصاص می‌یابد. و در نهایت ۵.۳ میلیارد دلار نیز سهم پشتیبانی مالی از بازسازی خسارت‌های ناشی از فجایع و سوانح طبیعی‌ست.
 
اوایل سال این نگرانی به وجود آمده بود که «قانون اختیارات دفاع ملی»، به‌دلیل اختلافات و نیز دودستگی سیاسی در دو مجلس نمایندگان و سنای آمریکا، برای نخستین بار طی ۵۸ سال اخیر با مانع برخورد خواهد کرد و ممکن است به تصویب نرسد.
 
لایحه بودجه امسال در عین حال دربرگیرنده ۳.۱ درصد افزایش حقوق و همچنین سهمی برای نوآوری‌ها و ایده‌های تازه در مسیر مقابله با «تهدیدهای» ناشی از روسیه و چین است. در عین حال که مانع از همکاری‌های مستقیم ارتش‌های ایالات متحده و روسیه شده‌است.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۵۸
دوستدار - استهکلم، سوئد
حمله نظامیان امریکا به نظام تباهکار ایران تایید مجوز کنگره بخواهد یا نخواهد امریکا به ایران حمله نمیکند , بخاطر اینکه تحریمهای امریکا بر ضد نظام اخوندی جواب داده و اخوندها را به هراس انداخته , امریکا این تهدید حمله را هم اضافه کردن به تحریمها تا رژیم اخوندی را ناچار به درخواست مذاکره با دولت ترامپ بکنن . هم اینک روحانی به کشو ژاپن صفر کرده تا از ریس جمهور این کشور بخواهد که دلال حل مشکلات بین امریکا و رژیم اخوندی باشد و شاید هم روحانی خیلی امتیازات و زیر میزی به ریس جمهور ژاپن بدهد تا مشکل بین اخوندها و ترامپ را حل و فصل کند.
‌سه شنبه ۱۹ آذر ۱۳۹۸ - ۱۰:۱۸
۳۰
آذرمیانه - آذربادگان، ایران
آخوندا عقلشون نمیرسه ترامپ اهل معامله هست و میتونن باهاش راحت کنار بیاند نفر بعدی که بیاد اگه یه مسیحی انجیلی باشه یا مورمون باشه خیلی راحت با چند هزارتا موشک زارت اینا رو میزنه میرن مردم هم که ناراضی هستن دیگه هیچی
‌سه شنبه ۱۹ آذر ۱۳۹۸ - ۱۳:۳۶
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.