تاثیر مثبت مسواک زدن منظم بر روی سلامت قلب

دویچه وله :نتیجه تحقیقی که در کره جنوبی صورت گرفته حاکی از آن است که مسواک زدن به طور منظم، می‌تواند خطر ابتلا به نارسایی‌ و ایست قلبی را کاهش دهد. در حفره دهان باکتری‌های فروانی زندگی می‌کنند که می‌توانند وارد جریان خون شوند.
 

حفظ بهداشت دهان و دندان بر سلامت بدن تأثیرگذار است. نتیجه تحقیقی که کره جنوبی صورت گرفته نشان می‌دهد مسواک زدن می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌های  قلب و عروق را کاهش دهد.

 
نتیجه این تحقیق که در مجله تخصصی "ژورنال اروپایی پیشگیری از بیماری‌های قلب و عروق" منتشر شده، نشان می‌دهد افرادی که حداقل سه بار در روز دندانهای خود را مسواک می‌زنند، کمتر به نارسایی‌های قلبی مبتلا می‌شوند.
 
ارتباط میان بهداشت دندان و شماری از بیماری‌ها به عنوان مثال: التهاب ریه و قلب، حملات قلبی و سکته مغزی از پیش شناخته شده بود. تقریباً هیچ مکان دیگری در بدن انسان به اندازه حفره دهان باکتری‌ ندارد. تمیز نگاه‌داشتن دندان‌ها و دهان مانع فعالیت باکتری‌ها مضر و التهاب در حفره دهان می‌شود. چنین التهابی می‌تواند از مسیر دستگاه عصبی و رگ‌های خونی در تمام بدن منتشر شود.
 
پژوهشگران دانشگاه زنان Ewha در کره‌ جنوبی با استفاده از اطلاعات ثبت شده در پایگاه سیستم ملی بیمه سلامت کره جنوبی، پرونده ۱۶۱ هزار نفر در فاصله سنی ۴۰ تا ۷۹ سال را بررسی کردند که سابقه بیماری قلبی نداشتند.
 
در این مطالعه داده‌هایی در مورد قد، وزن، آزمایش خون، نوع بیماری‌ها، سبک زندگی و بهداشت دهان و دندان بررسی شده است. آنها ده سال بعد این مطالعه را تکرار کردند و متوجه شدند که ۷۹۰۰ نفر، یعنی حدود ۵ درصد دچارنارسایی قلبی شدند.
 
پژوهشگران می‌گویند برای آنها جالب توجه بوده که افرادی که روزانه سه بار یا بیشتر مسواک می‌زدند، ۱۲ درصد کمتر از سایر در خطر ابتلا به نارسایی قلبی قرار داشتند.
 
مراجعه به پزشک و تمیز کردن حرفه‌ای دندان‌های نیز تأثیر مثبتی بر سلامت آنها داشته است. این نتیجه مستقل از عواملی مانند سن، جنس، وضعیت اقتصادی، فعالیت بدنی منظم، مصرف الکل، وزن و سایر عوامل مانند فشار خون بالا بوده است.
 
اما اینکه دقیقأ چه عاملی موجب این تأثیر مثبت شده است، هنوز روشن نیست. پژوهشگران حدس می‌زنند با تمیز کردن مرتب دندان‌‌ها باکتری‌های کمتری در حفره‌های میان دندان و لثه خانه می‌کنند و به این ترتیب باکتری‌های بیماری‌زای کمتری وارد جریان خون می‌شوند.  
 
پژوهشگران کره‌ای همزمان تأکید دارند که نتیجه بدست آمده در تحقیق آنها بر اساس تجزیه و تحلیل داده‌ها در یک کشور است و نمی‌تواند به طور کلی صادق باشد. آنها همزمان خاطر نشان می‌‌شوند که نقطه قوت تحقیق آنها، بررسی اطلاعات یک گروه بزرگ در دوره زمانی طولانی است.
 
البته عواملی مانند سطح تحصیلات و وضعیت تأهل افراد که تأثیر قابل توجهی در بهداشت دهان و دندان دارد، در این تحقیق مورد بررسی قرار نگرفته است. آنها در نهایت می‌گویند هنوز خیلی زود است که بتوان توصیه کرد دندان‌های خود را مسواک بزنید تا از کمتر به بیماری‌های قلبی دچار شوید.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • اجبار شرم‌آور شوهر سوری: بوسیدن پای مادر شوهر متکبر، جنجالی تازه در شبکه‌های اجتماعی! + ویدئو
  • شما حتی یک اسم مسلمانی روی این همه دختربچه نمی‌بینید! آنچه برباد رفته، «اسلام» است
  • اعتراف جنجالی کمال تبریزی: من در اشغال سفارت آمریکا حضور داشتم! + ویدئو
  • تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • راز «زشت‌ترین حیوان جهان»؛ چه توضیحی پشت پرده دماغ میمون بینی‌دراز پنهان است؟
  • حضور معنادار مسیح علینژاد در کنار حامیان رهبر اپوزیسیون ونزوئلا + ویدیو
  • مهران غفوریان: فحاشی به دختر خردسالم دور از انسانیت است. با دختر ۷ ساله من چه کار دارید؟
  • تصویری کمتر دیده شده: بوسه محمد مصدق بر دستان ثریا اسفندیاری
  • «کوچر بیرکار»، پناهنده کُرد ایرانی که استاد ریاضی دانشگاه کمبریج شد، دومین ایرانی برنده مدال «فیلدز» پس از مریم میرزاخانی
  • جایزه فحاشی؟ کادوی آیفون ۱۷ پرومکس برای مداحی که اردستانی را حرام زاده نامید! + ویدئو
  • +202شیرین سعیدی، استاد دانشگاه آرکانزاس، به دلیل «تمجید از خامنه‌ای و مواضع ضداسرائیلی» اخراج شد
  • +150شاهزاده رضا پهلوی: هم‌صدایی و همبستگی‌ را حفظ کنید و خواستار آزادی همه بازداشت‌شدگان باشید
  • +137حمایت مردم از شاهزاده رضا پهلوی در مراسم خسرو علی‌کردی؛ بازداشت نرگس محمدی و چند فعال دیگر
  • +136مهری طالبی دارستانی، از مدافعان حجاب اجباری، پس از بازجویی توسط نیروهای امنیتی سکته کرد!
  • +125نماینده ویژه آمریکا: فقط پادشاهی در خاورمیانه کار می کند
  • +124اتریش حجاب را برای دختران زیر ۱۴ سال در مدارس ممنوع کرد
  • +108چرا یک نفر این آقای ابوالفضل اقبالی را از برق نمی‌کشد؟: پدیده شوهرکُشی در ایران از زن‌کُشی بیشتر است
  • +108شما حتی یک اسم مسلمانی روی این همه دختربچه نمی‌بینید! آنچه برباد رفته، «اسلام» است
  • +106تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • +100برادر خسرو علی‌کردی: فریاد خون‌خواهی برادرم را در مجامع بین‌المللی مطرح می‌کنم