سازمان گزارشگران بدون مرز: سفیر ایران در بریتانیا روزنامه نگاران ایرانی را تهدید میکند
رأی دهید
اطلاعیه روز سه شنبه (۲۶ نوامبر) گزارشگران بدون مرز به خصوص به تهدید کارکنان و خانواده های رسانه هایی نظیر بی بی سی فارسی، رادیو فردا و صدای آمریکا و نیز نقش سفیر ایران در لندن در این عرصه اشاره می کند.
گزارشگران بدون مرز درباره آقای بعیدی نژاد گفته است: "تهدید شهروندان و به ویژه روزنامهنگاران و رسانههای یک کشور از وظایف و ماموریت سفیر نیست."
این بیانیه می افزاید: "ما از مقامات کشور انگلستان می خواهیم به این اقدامهای تهدید کننده و خطرناک برای آزادی رسانهها و روزنامهنگاران توجه کنند."
در تحولی دیگر، خبرگزاری میزان، وابسته به قوه قضائیه ایران، از ممنوع المعامله شدن شماری از کارکنان شبکه ایران اینترنشنال خبر داده است.روبروی سفارت ایران در لندن دیروز تظاهراتی علیه حکومت ایران برگزار شد. گزارش زندهای برای تلویزیون داشتم که اینجا ببینید. سفیر ایران در لندن بلافاصله علیه خودم و گزارش توییت کرد که آن را هم اینجا میگذارم. قضاوت با شماhttps://t.co/tA5IxMwNLK pic.twitter.com/DLnnXUZtGq
— Ali Hamedani (@BBCHamedani) 19 November 2019
میزان روز سه شنبه به نقل از مرکز رسانه قوه قضاییه ایران نوشت: "محدودیتهای قضایی و حقوقی در مورد اموال" برخی کارکنان شبکه خبری فارسی زبان ایران اینترنشنال که دفتر آن در لندن است، اعمال شده است.
در این خبر آمده است که بر اساس "رصد دقیق نهادهای امنیتی و اطلاعاتی" این رسانه تلاشهایی در جهت "برهم زدن امنیت کشور" و "اقداماتی با ماهیت براندازانه و تجزیه طلبانه" داشته و "بخشی از شبکهای است که اقدامات آن منجر به تخریب اموال مردم شده است."
قوه قضاییه ایران پیش از این در اقدامی مشابه بسیاری از کارکنان فعلی و سابق بخش فارسی بیبیسی و همچنین بعضی از کسانی که به طور آزاد با بیبیسی همکاری می کنند، را در ایران ممنوع المعامله کرده بود - اقدامی که به شکایت بی بی سی به سازمان ملل متحد منجر شد.
از طرف دیگر، اتحادیه سراسری روزنامه نگاران بریتانیا (ان یو جی) اقدامات تازه مقامات ایرانی علیه رسانه های فارسی زبان در خارج را محکوم کرد. این اتحادیه روز دوشنبه در بیانیهای اعلام کرد: "در موج تازه اذیت خانوادههای کارکنان بیبیسی فارسی و به تازگی ایراناینترنشنال، از بعضی خانوادههای کارکنان ایران اینترنشنال خواسته شده با عزیزانشان تماس بگیرند و آنها را تهدید کنند که اگراستعفا ندهند ممکن است ربوده شوند و به ایران برده شوند."بیانیه اتحادیه روزنامهنگاران بریتانیا: در موج تازه اذیت خانوادههای کارکنان بیبیسی فارسی و تازگی ایراناینترنشنال، از بعضی خانوادههای کارکنان ایراناینترنشنال خواستهاند با عزیزانشان تماس بگیرند و آنها را تهدید کنند که اگراستعفا ندهند ممکن است ربوده شوند و به ایران برده شوند. https://t.co/UTtqDBod3d
— Kasra Naji (@BBCKasraNaji) 26 November 2019
میشل استانیاستریت، دبیرکل اتحادیه سراسری روزنامه نگاران بریتانیا گفت: "یکبار دیگر شاهد این هستیم که دولت ایران از خانواده ها و نزدیکان روزنامه نگاران به عنوان سلاحی برای تهدید و ارعاب آنها استفاده کرده و از آنها خواسته کار خود را رها کنند."
به تازگی فدراسیون جهانی روزنامه نگاران هم درباره سیر جدید تهدید و فشار ایران بر روزنامهنگاران ایرانی خارج کشور هشدار داده است.
حسین سلامی، فرمانده سپاه پاسداران، روز دوشنبه اعتراضهای هفته گذشته در ایران را حاصل "یک سناریو کامل جهانی" دانست و گفت ایران "امروز در یک جنگ بزرگ جهانی" است.
سازمان عفو بینالملل برآورد کرده است که در اعتراضات اخیر دست کم ۱۴۳ نفر کشته، صدها نفر زخمی و هزاران نفر نیز بازداشت شده اند.