دستکاری و استفاده از نقاشیهای یک طراح بدون اجازه او برای تبلیغ چند همسری
این پوستر تبلیغ کارگاه آموزشی با عنوان «مهارتهای ارتباطی خانوادههای چندهمسری» است. در پایین این پوستر آمده این کارگاه آموزشی در تهران برای هم «برادران و خواهران» هر دو برگزار میشود.
اما ساعتی از انتشار پوستر این کارگاه نگذشته بود که اخباری مبنی بر استفاده غیراخلاقی و بدون اجازه طرحهای یک طراح برای این پوستر پخش شد. درواقع این پوستر ترکیبی از کارهای یک طراح مذهبی است که در اکثر کارهایش عشق میان یک زوج را نشان داده است.
تاکنون امین دریانورد به استفاده بدون اجازه از طرحهایش برای این پوستر واکنشی نشان نداده است؛ اما دوستان او با انتقادهای وسیع از مسوولان این کارگاه برای استفاده از طرحهای که طراحش حتی باور به مضمون آن ندارد، در توییتهایی نوشتهاند که طراح پوستر ترکیبی «رضایتی» از این استفاده غیراخلاقی نداشته است.
یکی از کاربران توییتر به نام حامد یاری در توییتی اشارهکرده که طراح این پوستر ترکیبی راضی به کپی و استفاده غیراخلاقی از طرحهایش نبوده است: «چهارتا طرح متفاوت آقای امین دریانورد رو با فتوشاپ ادغام کردند و عکس خانمها رو با عکس یه آقا کنار هم گذاشتند نتیجه شده این طرح مفتضح و مزخرف تبلیغ #چند_همسری از طراحش پرسیدم، راضی نبود. از کپی طرحهای چندهمسری پیشکش، کمی تقوا داشته باشید.»
یکی دیگر از کاربران توییتر با انتشار یکی از طرحهای امین دریانورد که بدون اجازه او بهصورت ترکیبی در این پوستر استفادهشده، آورده استچهارتا طرح متفاوت آقای امین دریانورد رو با فتوشاپ ادغام کردند و عکس خانمها رو با عکس یه آقا کنار هم گذاشتند نتیجه شده این طرح مفتضح و مزخرف تبلیغ #چند_همسری
— حامــــــد یاری (@hamedyari68) 3 November 2019
از طراحاش پرسیدم راضی نبود از کپی طرحهاش
چندهمسری پیشکش، کمی تقوا داشته باشید pic.twitter.com/bCQjA29SBK
مرتضی حاجیانی، در توییتر خود با اشاره به اینکه عدهای از کار دیگران برای مقاصد اشتباه خود استفاده میکنند، نوشت:: «نقاشیهای زیبای امین دریانورد را مونتاژ میکنند به نام یک موسسه جعلی، پوستری جعلی میسازند و شما نشر میدهید و به سطح تلگرام و شبکههای دیگر میرسانید و الیآخر که ماجرای چندهمسری داغ میشود. بله انتخابات نزدیک است و بازهم ممکن است بهسادگی فریب بخورید. تمام»
کاربر دیگری در توییتر خود با اشاره به اینکه عدهای از کار دیگران برای مقاصد اشتباه خود استفاده میکنند، نوشت: «بنده خدا طراحش بارها در مورد سواستفاده از کارهاش و دست بردن توش توضیح داده و گلایه کرده، منتها یه عدهای نونشون تو کثافت کاریه. طرح اصلیو خراب کردن، تو صفحه امین دریانورد برید مشخصه همه چی.»نقاشیهای زیبای امین دریانورد را مونتاژ میکنند به نام یک موسسه جعلی، پوستری جعلی میسازند و شما نشر میدهید و به سطح تلگرام و شبکه های دیگر میرسانید و الی آخر که ماجرای چند همسری داغ میشود...
— مرتضی حاجیانی (@morteza_hajiani) 3 November 2019
بله انتخابات نزدیک است و باز هم ممکن است به سادگی فریب بخورید
تمام pic.twitter.com/ei0Q7r7u2V
و کاربر دیگری نیز با نام «باهارمست» نوشته: «متاسفانه بازم طرحهای امین دریانورد رو بدون اجازه دستکاری کردند و نشر دادند چتونه دقیقا؟ خو برید چهارتاچهارتا زن بگیرید مگه کسی جلوتونو گرفته؟ چیکار به طرح مردم دارید آخه؟»این عکس اصلیه، بنده خدا طراحش بارها در مورد سو استفاده از کارهاش و دست بردن توش توضیح داده و گلایه کرده، منتها یه عده ای نونشون تو کثافط کاریه.
— shimori :)) (@rohi_shimori) 3 November 2019
طرح اصلیو خراب کردن، تو صفحه امین دریانورد برید مشخصه همه چی pic.twitter.com/JglDsDe4Ss
تمامی این کاربران که به سرقت طرحها انتقاد کردهاند خود از کاربران ارزشی توییتر بهحساب میآیند.متاسفانه بازم طرحای امین دریانورد رو بدون اجازه دستکاری کردند و نشر دادند
— 🍃 باهارمست 🍃 (@Baahaarmast) 3 November 2019
چتونه دقیقا؟؟؟
خو برید چهارتا چهارتا زن بگیرید مگه کسی جلوتونو گرفته؟؟ چیکار به طرح مردم دارید آخه؟؟؟ https://t.co/WSGF57XD9F
در ایران اگرچه قانون کپیرایت رعایت نمیشود اما سالهاست که رسانهها عادت کردهاند حداقل اسم طراح یا عکاس یا نویسنده آثاری را در صورت استفاده ذکر کنند. طبیعتا استفاده از چندین طرح یک طراح و مونتاژ کردن آنها برای تبدیلش به یک اثر دیگر که حاوی معنای کاملا متفاوت دارد باید با اجازه خالق آن باشد.
اساسا مشخص نیست که مدیران این کارگاه آموزشی چه کسانی هستند و منابع درآمدی آنها از کجا تامین میشود. بااینحال خبرنگار خبرآنلاین با شمارهای که در این سایت وجود داشته تماس گرفته و با یکی از مدیران این کارگاه صحبت کرده است. این مدیر در مقابل سوال خبرنگار که از او پرسید خودش آیا به این کارگاه اعتقاد دارد و عمل میکند و چند همسر دارد؟ جوابی نداد اما در میانه حرفهایش گفت که همه مدیران این کارگاه به اصل چندهمسری معتقد هستند.
خبرگزاری دانشجویی ایسنا به نقل از یکی از مدیران این کارگاه نوشته «پنج میلیون دخترخانمی که امکان ازدواج ندارند» به این شکل برایشان امکان تشکیل خانواده مهیا میشود.
در راستای انتقادها به این کارگاه و پوستر، محمد مهدی تندگویان، معاون امور جوانان وزارت ورزش ایران روز ۱۳ آبان ماه گفت از نظر فرهنگی چند همسری پذیرفته نیست: «هنوز نتوانستهایم برای موضوع ازدواج ساماندهی مناسبی داشته باشیم که حالا بخواهیم روی مدلهای مختلف ازدواج بحث کنیم.»
معاون امور جوانان ورزش ایران در ادامه گفت آنهایی که دنبال ترویج ازدواج دوم هستند، خواهشا هزینه آن را به کسانی بدهند که برای تامین زندگی اولین ازدواجشان مشکل دارند.
مدتی است که تشویق به کودکهمسری، چندهمسری و فرزند بیشتر یکی از شعارهای اصلی ارزشیها در جامعه ایران شده است. اصولی که بسیاری از نمایندگان مجلس و مسوولان نیز با آن مشکل دارند.