خشم عمومی در اسپانیا پس از تبرئه پنج مرد از اتهام تجاوز به دختر ۱۴ ساله

بی بی سی :حکم دادگاهی در بارسلونا خشم عمومی را برانگیخته است. این دادگاه پنج مرد متهم به تجاوز دسته جمعی به یک دختر چهارده ساله را از اتهام تجاوز مبرا دانست و آنها را به سوء استفاده جنسی محکوم کرد.
 

دادگاه استدلال کرد چون قربانی "بیهوش" بوده، با زور یا ارعاب -تعریف حقوقی حمله جنسی (تجاوز) در قانون اسپانیا- مجبور به این کار نشده. از این رو، دادگاه آنها را به جرمی سبکتر یعنی سوء استفاده جنسی و ده تا دوازده سال زندان محکوم کرد.

 
آنها اگر به تجاوز محکوم شده بودند بین پانزده تا بیست سال زندان در انتظارشان بود.
 
بسیاری از کشورهای اروپایی در سال‌های اخیر قانونشان را تغییر داده‌اند تا رابطه جنسی بدون رضایت آشکار زن را تجاوز بدانند. سوئد سال گذشته این قانون را تصویب کرد و دانمارک هم در حال تصویب آن است.
 
سال گذشته حکم دادگاهی دیگر در اسپانیا در پرونده‌ای مشابه باعث اعتراض‌های گسترده شده بود.
 
در آوریل سال ۲۰۱۸ دادگاهی در اسپانیا پنج مرد را که به تجاوز به یک دختر ۱۸ ساله متهم بودند به سوء استفاده جنسی متهم کرد.
 
اعتراض‌های وسیع به این حکم باعث شد نخست وزیر اسپانیا سال گذشته هیاتی را مامور بازنگری در قوانین تجاوز کند و اینکه مثل بسیاری از کشورهای اروپایی اعلام رضایت روشن زن مبنای قضاوت قرار گیرد.
 
تابستان امسال دیوان عالی اسپانیا آن حکم را تغییر داد و آن پنج مرد را به تجاوز محکوم کرد.
واکنش‌ها
واکنش فعالان حقوق زن تقریبا یک‌سان بوده، خشم و نگرانی. در شبکه‌های اجتماعی هم کاربران اعتراض خود را با هشتگ‌هایی مثل "عدالت پدرسالار" یا "این سوء استفاده نیست، تجاوز است" نشان دادند.
 
آدا کولائو شهردار بارسلونا در توئیتر این حکم را "شرم‌آور" خواند و نوشت "من قاضی نیستم و نمی‌دانم آنها مستحق چند سال زندان هستند، اما می‌دانم که این سوء استفاده نیست، تجاوز است."
 
در اسپانیا به مردانی که تجاوز دسته‌جمعی می‌کنند "گله گرگ‌ها" می‌گویند و این پرونده اخیر به گله گرگ‎های مانرِسا معروف شده است. اصلاح گله گرگ‌ها از همان پرونده سال ۲۰۱۸ که جنجال بزرگی در اسپانیا ایجاد کرد باب شد.
 
سخنگوی کمیته اعتصاب فمینیست‌های مانرسا به روزنامه نیوس دیاریو گفت "این مورد واضح حمله و ارعاب است."
 
اینیگو ارخون رهبر حزب "ماس پائیس" حکم را "خجالت‌آور" توصیف کرد و ایرنه مونترو سخنگوی حزب "با اتحاد می‌توانیم" (پودموس) خواستار تغییر قانون شد تا "بتوانیم با افتخار از زندگی در یک کشور فمینیست حرف بزنیم."
 
برخی فعالان برای تظاهرات اعتراضی در روز شنبه فراخوان داده‌اند.
چه اتفاقی افتاد؟
این اتفاق در اکتبر ۲۰۱۶ در یک کارخانه متروکه افتاد، در مانرسا، شهری در شمال شرقی منطقه کاتالونیا. به گفته دادستان‌ها، پنج مرد -دو اسپانیایی، دو کوبایی و یک آرژانتینی" که الکل نوشیده بودند، به نوبت به دختر چهارده ساله‌ای که تحت تاثیر مواد و الکل بود حمله کردند.
 
گفته شد یکی از مهاجمان به بقیه می‌گفته: "نوبت توست، پانزده دقیقه، بدون تاخیر."
 
قربانی در یکی از جلسات دادگاه گفته بود بدرستی به خاطر نمی‌آورد چه اتفاقی افتاده اما گفت یکی از مهاجمان اسحله‌اش را تکان می‌داده.
 
تمام محکومان جرم خود را انکار کردند اگرچه دی‌ان‌ای یکی از آنها در لباس زیر قربانی یافت شد.
 
به گزارش روزنامه ال پاییس، در حکم دادگاه آمده قربانی "نمی‌دانست چکار می‌کند یا نمی‌کند، در نتیجه قادر نبود با رابطه جنسی که بیشتر متهمان با او داشتند مخالفت یا موافقت کند."
 
"متهمان توانستند عمل جنسی را بدون هر گونه خشونت یا ارعاب انجام دهند."
 
برای این حمله "بسیار شدید و بخصوص تحقیرآمیز" دادگاه قربانی را مستحق دوازده هزار یورو غرامت دانست.
 
قاضیان این دادگاه همچنین اظهار تعجب کردند که دادستان‌ها در لحظه آخر اتهام را از سوء استفاده جنسی به حمله جنسی (تجاوز) تغییر دادند و آنها نتوانستند در استدلال‌های دادستان‌ها دلیل این تغییر را متوجه شوند.
حکم دادگاه در پرونده گله گرگ‌ها سبب یک خیزش فمینیستی در اسپانیا شد ماجرای گله گرگ‌های اصلی چه بود؟
در سال ۲۰۱۶ در جشنواره معروف پامپلونا پنج مرد دختری هجده ساله را به راهروی یک ساختمان مشکونی کشاندند و به او تجاوز کردند.
 
دختر که تحت تاثیر الکل بود طبق گزارش پلیس "بی تفاوت یا منفعل " به نظر می‌رسید بنابراین دادگاه به این نتیجه رسید که زور و ارعاب در کار نبوده و مردان را به سوء استفاده جنسی محکوم کرد.
 
حکم دادگاه در این پرونده که به گله گرگ‌ها معروف شد سبب یک خیزش فمینیستی در اسپانیا شد.
 
تابستان امسال دیوان عالی اسپانیا حکم کرد که عمل پنج مرد تجاوز بوده نه سوء استفاده جنسی و زندان آنها را از نه سال به پانزده سال افزایش داد.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • حزب کومله کردستان به ائتلاف احزاب کرد پیوست؛ حزب دموکرات کردستان: پیاده نظام کشورهای دیگر نمی شویم
  • حمله هوایی گسترده اسرائیل به یک «مجموعه نظامی بزرگ حکومت» در شرق تهران
  • دونالد ترامپ: هرکس بخواهد رهبر جدید ایران باشد، در نهایت کشته خواهد شد
  • شایعه فرار نتانیاهو در بحبوحه جنگ با ایران؛ آیا نخست وزیر اسرائیل به برلین گریخت؟
  • مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: تهران با به آتش کشیدن منطقه، دلیل محکمی برای سرنگونی خود ارائه می‌دهد
  • نمایی نزدیک از عملیات حذف خامنه‌ای؛ از هک همه دوربین‌های تهران تا «لحظه ماشه» در روشنایی روز
  • هشدار ترکیه به جمهوری اسلامی: راهبرد «اگر من بروم، منطقه را هم با خود می‌برم» اشتباه است
  • اسرائیل از انهدام سامانه‌های پدافند هوایی جمهوری اسلامی در مهرآباد تهران خبر داد
  • واکنش‌های مخالفان و طرفداران رضا پهلوی به پیام وی درباره کشته شدن نظامیان آمریکایی
  • وزیر دفاع آمریکا درباره جنگ با ایران: کارشان تمام است و خودشان هم می‌دانند
  • +519آغاز عملیات نظامی آمریکا و اسرائیل علیه جمهوری اسلامی؛ بیت رهبری در تهران هدف حمله قرار گرفت
  • +455شاهزاده رضا پهلوی: آماده باشید تا در زمان مناسب برای اقدام نهایی به خیابان‌ها باز گردید
  • +318علی خامنه‌ای، دیکتاتور ایران کشته شد ؛ رویترز: جسد خامنه‌ای پیدا شد
  • +300شاهزاده رضا پهلوی: به لطف رئیس‌جمهور ترامپ، ساعت آزادی ایران فرارسیده است
  • +262در پی انتشار خبر کشته شدن علی خامنه‌ای، جشن و پایکوبی سراسر ایران را فرا گرفت + ویدیو
  • +258پس از ساعت‌ها انکار، رسانه‌های جمهوری اسلامی کشته‌شدن علی خامنه‌ای را اعلام کردند
  • +251محمود احمدی‌نژاد، رئیس‌جمهور پیشین ایران در حملات آمریکا و اسرائیل کشته شد
  • +217خبرگزاری فارس می‌گوید خبر کشته‌ شدن دختر خامنه‌ای به همراه داماد و نوه خامنه‌ای صحت دارد
  • +209دونالد ترامپ: علی خامنه‌ای، یکی از شرورترین افراد تاریخ در حملات آمریکا و اسرائیل کشته شده است
  • +201رویترز: همسر مجتبی خامنه‌ای (دختر حداد عادل) و داماد علی خامنه‌ای ( همسر دختر خامنه ای) کشته شده‌اند