پیشنهاد ترامپ به کردهای سوریه: تا عمق ۳۰ کیلومتری از مرز ترکیه عقب‌نشینی کنید

دویچه وله :یگان‌های مدافع خلق در سوریه سال‌ها متحد آمریکا بودند. حال بعد از خروج سربازان آمریکایی از شمال سوریه و آغاز عملیات ارتش ترکیه در این منطقه ترامپ گروه‌های کرد را فراخواند که از مرزهای ترکیه با سوریه عقب‌نشینی کنند. 
 

دونالد ترامپ، شامگاه شنبه ۲۰ مهر (۱۲ اکتبر) در یک سخنرانی در برابر هوادارانش در واشنگتن بار دیگر به ترکیه درباره فرار افراد داعش در منطقه عملیاتی ارتش این کشور هشدارداد و گفت اگر ترکیه به وظایف خود در این باره عمل نکند تحریم‌های سنگین و سختی علیه این کشور وضع خواهد شد. دونالد ترامپ گفت که وظایف ترکیه دفاع از اقلیت‌های دینی و محافظت و نگهداری از زندانیان داعش است.

 
دونالد ترامپ در قسمت دیگری از سخنرانی خود به شبه‌نظامیان کرد هم توصیه کرد که از مناطق مرزی ترکیه با سوریه عقبنشینی کنند. ترامپ صریحا خطاب به گروه‌های کرد گفت: «شما اگر هواپیما ندارید مقابله با نیرویی که هواپیما دارد مشکل است».
 
رئیس جمهوری آمریکا اظهارامیدواری کرد که گروه‌های مسلح کرد در شمال سوریه از مرزهای ترکیه عقب‌نشینی کنند.
 
ترامپ درباره خروج سربازان آمریکایی از شمال سوریه نیز گفت: «کردها مایلند تا عمق ۳۰ کیلومتری از مرز با ترکیه عقب‌نشینی کنند. این چیز خوبی است.»
 
رئیس جمهور آمریکا همچنین درباره تصمیم عقب‌نشینی نظامیان کشورش از شمال سوریه گفت: «وقتی نمی‌توانیم از مرزهای خودمان محافظت کنیم نباید سربازان خود را ۵۰ سال دیگر برای محفاظت در مرز ترکیه و سوریه نگه داریم.»
 
دونالد ترامپ با این سخنان به گذرگاه‌های غیرقانونی در مرزهای آمریکا و مکزیک اشاره داشت.
 
اشاره دونالد ترامپ به کردها بیشتر به گروه‌های کرد از جمله شبه‌نظامیان کرد "یگان‌های مدافع خلق" است که در شمال شرقی سوریه با نیروهای ارتش ترکیه در نبرد هستند.
 
ترکیه یگان‌های مدافع خلق (ی‌پ‌گ) را همدست حزب کارگران کردستان (پ‌ک‌ک) می‌داند و در نتیجه آن‌ها را "شبه‌نظامیان تروریست" می‌خواند. دولت ترکیه مدتهاست که خواهان ایجاد "منطقه‌ای امن" در شمال سوریه بوده است که تنها تحت کنترل ترکیه باشد. ترکیه قصد دارد میلیون‌ها پناهجوی سوری را در این منطقه اسکان دهد.
 
روز چهارشنبه ۹ اکتبر عملیات ارتش ترکه تحت نام "چشمه صلح" آغاز شد و نگرانی‌های بین‌المللی را برانگیخت.
 
آمار کشته‌ها و زخمی‌ها طبق اعلان وزارت دفاع ترکیه و منابع کردی رو به افزایش است.
 
وزارت دفاع ترکیه گزارش داده است که در پنجمین روز عملیات ارتش ترکیه بیش از ۳۹۹ "تروریست" و یک سرباز ترکیه کشته و چهار سرباز زخمی شدند.
 
خبرگزاری رویترز ولی پیش از این از قول "نیروهای دموکراتیک سوریه" تعداد کشتگان شبهنظامی کرد را ۲۲ نفر اعلام کرده بود.
 
رسانه‌های ترکیه خبر داده‌اند که در حملات خمپاره‌ای و موشکی که از خاک سوریه توسط "یگان‌های مدافع خلق" به مناطق مسکونی در شهرستان‌های مرزی دیاربکر و ماردین ترکیه انجام گرفته شش غیرنظامی از جمله یک نوزاد ۹ ماهه و سه کودک دیگر جان خود را از دست دادند. در همین شهرها در مجموع بیش از ۷۰ نفر غیرنظامی نیز زخمی شدند.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۴۴
rahjoo - بابل، ایران
کاملا مشخصه که هدف ترکیه چیه!سرزمین کردها رو ازشون بگیره و بده به اعراب سوری.تا فاصله بندازه بین کردهای دوسوی مرز .کردها تنها هستن.نه از ایران نه از هیچ کشوری حمایتی ندارن.ترکیه شاید قدمی به جلو برداره ولی در دراز مدت بازهم تسلیم کردها خواهد شد.
یکشنبه ۲۱ مهر ۱۳۹۸ - ۱۵:۰۴
۶۹
Farrokh 57 - کلن، آروبا

دست این امریکایی ها همه جا رو شده و برایشان مشگل بوجود میاد متحدان جدید پیدا کنند. همان گونه ه شاه ایران را حمایت نکردند اکنون کردها را دست به حنا گذاشتند و اینجاست که حاکمان ترسوی عربستان بدو بدو سراغ ج ا ا میدوند.
یکشنبه ۲۱ مهر ۱۳۹۸ - ۱۵:۱۲
۴۷
Zaall - اصفهان، ایران

ترامپ شیر دل🤣🤣🤣
یکشنبه ۲۱ مهر ۱۳۹۸ - ۱۵:۵۵
۸۳
گفتگوگر - پیتزبورگ، ایالات متحده امریکا
ترامپ با این کارش گند زد و حالا میخواهد جمعش کند که غیر ممکن هست
یکشنبه ۲۱ مهر ۱۳۹۸ - ۱۶:۴۷
۵۸
شنبلیله خانم - اسلو ، نروژ

اردوغان دیکتاتور راه خمینی ملعون را پیش گرفته و به اسم دین و خدا مردم کرد را قتل عام میکند .دیکتاتورها ماندنی نیستند
یکشنبه ۲۱ مهر ۱۳۹۸ - ۱۷:۰۹
۴۸
Omide por jalal - لس‌انجلس، ایالات متحده امریکا
از توله‌های مغول و عرب چیزی به جز وحشیگری بیرون نمیاید! این ترامپ هم فقط به دنبالِ جنجال هست. هر کاری کرده باعثِ بی‌ ابروییِ آمریکا شده. ترک‌ها به دنبال ایجادِ قتلِ عامِ دیگری هستند . کرد‌ها بدانند با وجودیکه در ۱۹۱۵مزدوری عثمان‌ها را کردند و در قتلِ عامِ ملتِ من چریک بودند اما ارامنه در این مصیبت از شما نه به دلیلِ داشتنِ دشمنِ مشترک بلکه به خاطرِ " انسانیت " حمایت میکنند !
یکشنبه ۲۱ مهر ۱۳۹۸ - ۱۸:۱۷
۸۳
گفتگوگر - پیتزبورگ، ایالات متحده امریکا
احتمالا ترامپ مشغول یک توافق با حکومت فاسد ایران به واسطه گی اردوغان هست و قسمتی هم مربوط به کردها میشود
یکشنبه ۲۱ مهر ۱۳۹۸ - ۱۹:۲۵
۳۸
soroshkhani - توکیو، ژاپن
کردها بدبختیشون اینه دنبال اینن یه کشور برا خودشون درست کنن. ترکیه و ایران و عراق و سوریه مگه یه کشور بدبخت افریقاییه که بشه یه تیکه ازش کند؟. وقتی نمیشه چرا ول نمیکنن.
یکشنبه ۲۱ مهر ۱۳۹۸ - ۱۹:۳۵
۳۸
soroshkhani - توکیو، ژاپن
کردها بدبختیشون اینه دنبال اینن یه کشور برا خودشون درست کنن. ترکیه و ایران و عراق و سوریه مگه یه کشور بدبخت افریقاییه که بشه یه تیکه ازش کند؟. وقتی نمیشه چرا ول نمیکنن.
یکشنبه ۲۱ مهر ۱۳۹۸ - ۱۹:۴۷
۳۸
soroshkhani - توکیو، ژاپن
امریکا تو سوریه کارش این بود جلو داعشو بگیره. گرفت تموم شد رفت. دیگه هرکی قویتره تو سوریه میمونه. حالا هی منتظر بشین امریکا بیاد به جاتون تو تهران بجنگه و نظام تروریستی جمهوری اسلامی ایرانو ساقط کنه. خودمون تو کشورای غربی مفت بخوریم مفت بخوابیم
یکشنبه ۲۱ مهر ۱۳۹۸ - ۱۹:۴۸
۸۳
گفتگوگر - پیتزبورگ، ایالات متحده امریکا
کردها بشدت در خودشان دچار نفاق هستند. ضمنا کردستان عراق را اول بهشت کنید بعدا دنیا به کام شما خواهد شد
یکشنبه ۲۱ مهر ۱۳۹۸ - ۲۱:۲۴
۴۶
amirgheryou - تهران، ایران
[::گفتگوگر - پیتزبورگ، ایالات متحده امریکا::]. مشکل کردها اینه که با 15 میلیون جمعیت در کل دنیا میخوان کشوری تخیلی از دریای مدیترانه تا دریای سیاه تا خلیج فارس تا دریای خزر داشته باشین. یعنی روسیه هم تو خوابش جرات این تخیلات رو نداره. اینا کلشون جمع بشن در کردستان عراق بازهم جمعیتشون کفاف رسیدگی به اون منطقه رو نداره اونوقت بدون حکومت مستقل و فقط با تکیه به اتفاقات مثل جاخالیهای داعش و تضعیف دولتهای عراق و سوریه میخوان سرزمین گشایی کنن.
دوشنبه ۲۲ مهر ۱۳۹۸ - ۰۱:۱۶
۸۳
گفتگوگر - پیتزبورگ، ایالات متحده امریکا
[::amirgheryou - تهران، ایران::]. من چون در کردستان سپاه دانش بوده ام این ها اغلب بسیار خود بزرگ بین و شدیدا در بین خودشان نفاق داشته و از فکر ساختار یک ملت قومی هرگز دور نشده و هر وقت کشوری ضعیف شد بجای اتحاد ملی این ها هم تبری در جهت تجزیه بر پیکرش میزنند. من 4 ماه در قوشچی پادگانی نزدیک ارومیه بودم. از لحاظ بهداشت و تمدن قابل قیاس با یکدیگر نبودند. در زمانیکه من انجا بودم اکثرا حتی نمیدانستند که موال چیست
دوشنبه ۲۲ مهر ۱۳۹۸ - ۱۱:۲۷
۳۸
soroshkhani - توکیو، ژاپن
[::گفتگوگر - پیتزبورگ، ایالات متحده امریکا::]. شاه خدا بیامرز کلی مشکل داشت با اقوام مختلف. مخصوصا کردها که دیگه سپاه دانش و پرستار میدیدن میکشتنشون. هنوز که هنوزه گردن بریدن سپاه دانش پهلوی ها مو به تن ادم سیخ میکنه.
‌سه شنبه ۲۳ مهر ۱۳۹۸ - ۱۵:۱۶
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • نور پهلوی در مراسم نوروزی نوفدی: بهار آزادی ایران نزدیک است
  • حذف خطیب؛ فروپاشی نظام امنیتی و حذف نقطه اتصال دستگاه‌های اطلاعاتی جمهوری اسلامی
  • شاهزاده رضا پهلوی: در آخرین پنجشنبه سال، بر مزار همه قهرمانان راه آزادی ایران حاضر شوید
  • حمله هوایی به بندر انزلی /اسرائیل شناورهای موشک‌انداز ایران را در دریای خزر هدف قرار داد
  • «دشمن نقره‌ای در آشپزخانه؛ حقایق تکان‌دهنده درباره خطرات فویل آلومینیوم که کسی به شما نمی‌گوید!»
  • وزیر دفاع اسرائیل: امروز غافلگیری‌های مهمی رخ خواهد داد / رادان: ترامپ یک نفهم شبیه شتر است
  • کریستین امانپور می‌گوید علی لاریجانی «تا اوایل پاییز مطلوب‌ترین گزینه انتقالی بود»
  • ماجرای کشته شدن علی لاریجانی و غلامرضا سلیمانی، فرمانده بسیج و ۳۰۰ مسوول میدانی بسیج در یک روز
  • عجیب ولی واقعی؛ عکس‌هایی نادر از اعضای طالبان با آرایش
  • شیرین عبادی همکاری با تیم حقوقی رضا پهلوی را تأیید کرد:رژیم می‌خواهد زمین سوخته تحویل دهد
  • +323اسرائیل از کشته شدن علی لاریجانی و غلامرضا سلیمانی، رئیس سازمان بسیج سپاه خبر داد
  • +212ترامپ: ما هویت اوباش جمهوری اسلامی را که به مردم شلیک می‌کنند داریم، آنها محاکمه و اعدام خواهند شد
  • +209نور پهلوی در مراسم نوروزی نوفدی: بهار آزادی ایران نزدیک است
  • +194شاهزاده رضا پهلوی از گارد جاویدان خواست دستگاه سرکوب جمهوری اسلامی را تضعیف کنند
  • +193سردار نائینی، سخنگوی سپاه و اسماعیل احمدی، معاون رییس سازمان بسیج، کشته شدند
  • +188اسرائیل اعلام کرد: اسماعیل خطیب، وزیر اطلاعات ایران، کشته شد
  • +177نتانیاهو به مردم ایران: نیروهای تروریستی را می‌زنیم؛ ما از بالا شما را نظاره می‌کنیم؛ جشن بگیرید
  • +163شاهزاده رضا پهلوی: فرصتی دوباره برای در دست گرفتن خیابان از سوی مردم فراهم خواهد شد
  • +153شاهزاده رضا پهلوی: با برگزاری چهارشنبه‌سوری به یاد جان‌باختگان، به پیشواز آزادی می‌رویم
  • +148ایران کشته شدن علی لاریجانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی و غلامرضا سلیمانی، فرمانده بسیج را تائید کرد