تذکر به «فرهیختگان» درپی سرمقاله «سلطانیسم در خدمت تروریسم» در اشاره به اردوغان

العربیه :سفیر ایران در ترکیه گفت که کشورش به روزنامه فرهیختگان به دلیل اقدام مغایر با منافع ملی تذکر داد. این روزنامه با انتقاد از سیاست‌های رجب‌طیب اردوغان، رئیس‌جمهوری ترکیه در سوریه مقاله‌ای تحت عنوان «سلطانیسم در خدمت تروریسم» منتشر کرده بود.
 

به گزارش بخش فارسی خبرگزاری آناتولی، محمد فرازمند سفیر تهران در آنکارا، این اقدام رونامه فرهیختگان را «مغایر با منافع ملی» توصیف کرد و گفت: « روزنامه فرهیختگان به دلیل اقدام مغایر با منافع ملی (ایران) و همچنین اصول روزنامه نگاری ار سوی مقامات مرتبط تذکر گرفت.»

 
فرازمند در ادامه افزود: « تمامی مقامات ایران در مورد داشتن مناسبات خوب با دولت و ملت ترکیه و رعایت احترام به دولتمردان این کشور هم نظرند.»
 
روزنامه فرهیختگان تیتر اول شماره روز سه‌شنبه 8 اکتبر 2019 خود را به انتقاد از سیاست‌های ترکیه در سوریه اختصاص داد و با انتشار تصویر رجب‌طیب اردوغان در صفحه اولش، نوشت: «سلطانیسم در خدمت تروریسم».
 
فرهیختگان به انتقاد از تلاش ترکیه برای ایجاد منطقه امن در خاک سوریه پرداخت و گفت که هدف از این اقدام، «تداوم بی‌ثباتی در سوریه»، «رفع تهدید کردها»، «تثبیت حضور متحدان ترکیه در ادلب»، «دستیابی به منافع اقتصادی» و «ایجاد عمق راهبردی» است.
 
روزنامه فرهیختگان در مقدمه مقاله خود اشاره کرد که «ایجاد منطقه حائل» در شمال سوریه و در مرزهای مشترک این کشور با ترکیه «پس از شکست گروهک‌های تروریستی تحت حمایت ترکیه و آمریکا در سوریه» مطرح بود ولی تاکید کرد که رهبر ایران با ایجاد منطقه حائل مخالف است زیرا که تهران ایجاد چنین منطقه‌ای را زمینه‌ساز توطئه‌های بعدی در سوریه می‌داند.
 
از سوی دیگر حسن روحانی علیرغم تاکید بر اینکه «دولت ترکیه نسبت به مرزهای جنوبی خود نگرانی‌هایی دارد و حق آنهاست که این نگرانی‌شان برطرف شود»، از اقدامات ترکیه در راستای آمادگی برای انجام یک عملیات نظامی در شمال شرق سوریه انتقاد کرد و گفت: «توافقات پشت پرده به نفع منطقه نیست.»
 
رئیس‌جمهوری ایران افزود: «موضوع اصلی سوریه در شرایط کنونی را نه شمال سوریه و شرق فرات که منطقه ادلب است.»
 
ایران با ترکیه درباره نگرانی‌ها از کُردها هم‌نظر است اما روحانی راه‌حل را توقف عملیات ترکیه و ایستادن کُردها در کنار ارتش سوریه دانست. او در جلسه روز چهارشنبه 10 اکتبر 2019 هیات دولت گفت: «دولت ترکیه نسبت به مرزهای جنوبی خود نگرانی‌هایی دارد و حق آنهاست که این نگرانی‌شان برطرف شود.»
 
او همچنین راه‌حل پیشنهادی خود برای این موضوع را چنین تشریح کرد: « در اجلاس سران سه کشور ایران، روسیه و ترکیه به صراحت اعلام کردیم که راه‌ حل امنیت در مرزهای شمالی سوریه و جنوب ترکیه تنها با حضور ارتش سوریه امکان‌پذیر است و ما باید همه زمینه‌ها را برای حضور ارتش سوریه در این مناطق فراهم کنیم و دیگر کشورها نیز باید کمک کرده و آمریکایی‌ها از این منطقه خارج شوند و کردها نیز در این منطقه که در حقیقت کشور خودشان است در کنار ارتش سوریه قرار بگیرند.»
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • علی مطهری: دشمن رهبر ما را کشت اما هنوز تنبیه نشده
  • یگان سی‌ویکم تفنگداران دریایی آمریکا راهی خلیج فارس شد
  • حذف خطیب؛ فروپاشی نظام امنیتی و حذف نقطه اتصال دستگاه‌های اطلاعاتی جمهوری اسلامی
  • احتمال حمله زمینی آمریکا به جزیره خارک؛ ترامپ اعزام هزاران نیروی جدید به منطقه را بررسی می‌کند
  • وال‌استریت ژورنال: اسرائیل مقام‌های جمهوری اسلامی را در مخفیگاه‌هایشان یکی پس از دیگری شکار می‌کند
  • حسین دهقان، وزیر سابق دفاع ایران به عنوان جانشین علی لاریجانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی شد
  • دیلی‌میل از دادن مجوز ساخت ۳۳ واحد آپارتمان در لندن به علی انصاری تاجر نزدیک به مجتبی خامنه‌ای خبر داد
  • دونالد ترامپ تهدید کرد: اگر حمله ایران به قطر قطع نشود پارس جنوبی را منهدم می‌کنیم
  • گزارش واشینگتن‌پست از پرواز چندین پهپاد ناشناس بر فراز پایگاه محل سکونت وزیران خارجه و جنگ آمریکا
  • تصاویر و توئیت های دیدنی: از آرایش ابروهای معظم‌اله تا تبلیغات فوق منشوری در ایران
  • +338ترامپ: امروز تماشا کنید که چه بر سر این اوباش دیوانه می‌آید؛ افتخار بزرگی است که آن‌ها را می‌کشم
  • +295اسرائیل از کشته شدن علی لاریجانی و غلامرضا سلیمانی، رئیس سازمان بسیج سپاه خبر داد
  • +205ترامپ: ما هویت اوباش جمهوری اسلامی را که به مردم شلیک می‌کنند داریم، آنها محاکمه و اعدام خواهند شد
  • +189شاهزاده رضا پهلوی از گارد جاویدان خواست دستگاه سرکوب جمهوری اسلامی را تضعیف کنند
  • +181اسرائیل اعلام کرد: اسماعیل خطیب، وزیر اطلاعات ایران، کشته شد
  • +166فایل صوتی لو رفته؛ وحشت در ایست‌بازرسی‌ها از کابوس پهپادهای اسرائیلی
  • +166نتانیاهو به مردم ایران: نیروهای تروریستی را می‌زنیم؛ ما از بالا شما را نظاره می‌کنیم؛ جشن بگیرید
  • +164شاهزاده رضا پهلوی: فعلا در خانه بمانید؛ روزهای سرنوشت‌سازی در پیش است
  • +162شاهزاده رضا پهلوی: فرصتی دوباره برای در دست گرفتن خیابان از سوی مردم فراهم خواهد شد
  • +142ایران کشته شدن علی لاریجانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی و غلامرضا سلیمانی، فرمانده بسیج را تائید کرد