تذکر به «فرهیختگان» درپی سرمقاله «سلطانیسم در خدمت تروریسم» در اشاره به اردوغان

العربیه :سفیر ایران در ترکیه گفت که کشورش به روزنامه فرهیختگان به دلیل اقدام مغایر با منافع ملی تذکر داد. این روزنامه با انتقاد از سیاست‌های رجب‌طیب اردوغان، رئیس‌جمهوری ترکیه در سوریه مقاله‌ای تحت عنوان «سلطانیسم در خدمت تروریسم» منتشر کرده بود.
 

به گزارش بخش فارسی خبرگزاری آناتولی، محمد فرازمند سفیر تهران در آنکارا، این اقدام رونامه فرهیختگان را «مغایر با منافع ملی» توصیف کرد و گفت: « روزنامه فرهیختگان به دلیل اقدام مغایر با منافع ملی (ایران) و همچنین اصول روزنامه نگاری ار سوی مقامات مرتبط تذکر گرفت.»

 
فرازمند در ادامه افزود: « تمامی مقامات ایران در مورد داشتن مناسبات خوب با دولت و ملت ترکیه و رعایت احترام به دولتمردان این کشور هم نظرند.»
 
روزنامه فرهیختگان تیتر اول شماره روز سه‌شنبه 8 اکتبر 2019 خود را به انتقاد از سیاست‌های ترکیه در سوریه اختصاص داد و با انتشار تصویر رجب‌طیب اردوغان در صفحه اولش، نوشت: «سلطانیسم در خدمت تروریسم».
 
فرهیختگان به انتقاد از تلاش ترکیه برای ایجاد منطقه امن در خاک سوریه پرداخت و گفت که هدف از این اقدام، «تداوم بی‌ثباتی در سوریه»، «رفع تهدید کردها»، «تثبیت حضور متحدان ترکیه در ادلب»، «دستیابی به منافع اقتصادی» و «ایجاد عمق راهبردی» است.
 
روزنامه فرهیختگان در مقدمه مقاله خود اشاره کرد که «ایجاد منطقه حائل» در شمال سوریه و در مرزهای مشترک این کشور با ترکیه «پس از شکست گروهک‌های تروریستی تحت حمایت ترکیه و آمریکا در سوریه» مطرح بود ولی تاکید کرد که رهبر ایران با ایجاد منطقه حائل مخالف است زیرا که تهران ایجاد چنین منطقه‌ای را زمینه‌ساز توطئه‌های بعدی در سوریه می‌داند.
 
از سوی دیگر حسن روحانی علیرغم تاکید بر اینکه «دولت ترکیه نسبت به مرزهای جنوبی خود نگرانی‌هایی دارد و حق آنهاست که این نگرانی‌شان برطرف شود»، از اقدامات ترکیه در راستای آمادگی برای انجام یک عملیات نظامی در شمال شرق سوریه انتقاد کرد و گفت: «توافقات پشت پرده به نفع منطقه نیست.»
 
رئیس‌جمهوری ایران افزود: «موضوع اصلی سوریه در شرایط کنونی را نه شمال سوریه و شرق فرات که منطقه ادلب است.»
 
ایران با ترکیه درباره نگرانی‌ها از کُردها هم‌نظر است اما روحانی راه‌حل را توقف عملیات ترکیه و ایستادن کُردها در کنار ارتش سوریه دانست. او در جلسه روز چهارشنبه 10 اکتبر 2019 هیات دولت گفت: «دولت ترکیه نسبت به مرزهای جنوبی خود نگرانی‌هایی دارد و حق آنهاست که این نگرانی‌شان برطرف شود.»
 
او همچنین راه‌حل پیشنهادی خود برای این موضوع را چنین تشریح کرد: « در اجلاس سران سه کشور ایران، روسیه و ترکیه به صراحت اعلام کردیم که راه‌ حل امنیت در مرزهای شمالی سوریه و جنوب ترکیه تنها با حضور ارتش سوریه امکان‌پذیر است و ما باید همه زمینه‌ها را برای حضور ارتش سوریه در این مناطق فراهم کنیم و دیگر کشورها نیز باید کمک کرده و آمریکایی‌ها از این منطقه خارج شوند و کردها نیز در این منطقه که در حقیقت کشور خودشان است در کنار ارتش سوریه قرار بگیرند.»
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • اجبار شرم‌آور شوهر سوری: بوسیدن پای مادر شوهر متکبر، جنجالی تازه در شبکه‌های اجتماعی! + ویدئو
  • شما حتی یک اسم مسلمانی روی این همه دختربچه نمی‌بینید! آنچه برباد رفته، «اسلام» است
  • اعتراف جنجالی کمال تبریزی: من در اشغال سفارت آمریکا حضور داشتم! + ویدئو
  • تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • راز «زشت‌ترین حیوان جهان»؛ چه توضیحی پشت پرده دماغ میمون بینی‌دراز پنهان است؟
  • حضور معنادار مسیح علینژاد در کنار حامیان رهبر اپوزیسیون ونزوئلا + ویدیو
  • مهران غفوریان: فحاشی به دختر خردسالم دور از انسانیت است. با دختر ۷ ساله من چه کار دارید؟
  • تصویری کمتر دیده شده: بوسه محمد مصدق بر دستان ثریا اسفندیاری
  • «کوچر بیرکار»، پناهنده کُرد ایرانی که استاد ریاضی دانشگاه کمبریج شد، دومین ایرانی برنده مدال «فیلدز» پس از مریم میرزاخانی
  • جایزه فحاشی؟ کادوی آیفون ۱۷ پرومکس برای مداحی که اردستانی را حرام زاده نامید! + ویدئو
  • +190شیرین سعیدی، استاد دانشگاه آرکانزاس، به دلیل «تمجید از خامنه‌ای و مواضع ضداسرائیلی» اخراج شد
  • +136مهری طالبی دارستانی، از مدافعان حجاب اجباری، پس از بازجویی توسط نیروهای امنیتی سکته کرد!
  • +136شاهزاده رضا پهلوی: هم‌صدایی و همبستگی‌ را حفظ کنید و خواستار آزادی همه بازداشت‌شدگان باشید
  • +127حمایت مردم از شاهزاده رضا پهلوی در مراسم خسرو علی‌کردی؛ بازداشت نرگس محمدی و چند فعال دیگر
  • +121نماینده ویژه آمریکا: فقط پادشاهی در خاورمیانه کار می کند
  • +120اتریش حجاب را برای دختران زیر ۱۴ سال در مدارس ممنوع کرد
  • +108چرا یک نفر این آقای ابوالفضل اقبالی را از برق نمی‌کشد؟: پدیده شوهرکُشی در ایران از زن‌کُشی بیشتر است
  • +104تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • +100برادر خسرو علی‌کردی: فریاد خون‌خواهی برادرم را در مجامع بین‌المللی مطرح می‌کنم
  • +100یک دانشجو خطاب به سعید جلیلی: دست‌ها و نفستان آغشته به خون است + ویدیو