گیاهان برای مقابله با تهدیدات، با هم حرف میزنند!
رأی دهید
به گزارش ایسنا و به نقل از فیز، پژوهش جدید "دانشگاه کرنل" (Cornell University) آمریکا نشان میدهد که گیاهان میتوانند هنگامی که مورد حمله آفتها قرار میگیرند، با یکدیگر ارتباط برقرار کنند.
بر اساس این پژوهش، گیاهان میتوانند پیامهای خود را به کمک مواد شیمیایی موجود در هوا موسوم به "ترکیبات آلی فرار" (VOCs) که اطلاعات را میان گیاهان جا به جا میکنند، به یکدیگر انتقال دهند.
"آندره کسلر" (Andre Kessler)، استاد دانشگاه کرنل و گروهش، گیاهی موسوم به "سولیداگو آلتیما" (Solidago altissima) و تاثیر نوعی حشره را بر آن مورد بررسی قرار دادند.
نتایج بررسی نشان داد: هنگامی که گیاهان مورد حمله این حشره قرار میگیرند، بوی آنها که با ترکیبات آلی فرار منتقل میشود، شباهت بیشتری به یکدیگر پیدا میکند.
کسلر گفت: ما دریافتیم که گیاهان، با زبان یا نشانههای هشدار یکسانی با یکدیگر حرف میزنند تا اطلاعات را به سادگی با یکدیگر در میان بگذارند. این تبادل اطلاعات، به میزان نزدیک بودن گیاهان به یکدیگر ارتباطی ندارد.
هنگامی که گیاهان، مورد حمله پاتوژنها یا حشرات قرار میگیرند، متابولیسم خود را تغییر میدهند اما این تغییر، تصادفی نیست. در واقع، تغییرات شیمیایی و متابولیک، به گیاهان کمک میکنند تا از عهده مقابله با دشمن برآیند. عملکرد گیاهان هنگام حمله، شبیه به عملکرد سیستم ایمنی بدن انسان است. اگرچه گیاهان مانند ما پادتن ندارند، اما میتوانند با کمک مواد شیمیایی مبارزه کنند. این مواد شیمیایی، ترکیبات دفاعی را نیز در بر دارند. برای مثال، برخی از ترکیبات آلی فرار میتوانند به حشرات حمله کنند و با از بین بردن آنها، جان گیاه را نجات دهند.
این پژوهش، در مجله "Current Biology" به چاپ رسید.