حسن روحانی در سازمان ملل: پاسخ ما به مذاکره تحت تحریم، نه است

 رئیس‌جمهوری ایران می‌گوید که صبر ایران هم حدی دارد. رادیو فردا :رئیس‌جمهوری اسلامی ایران روز چهارشنبه سوم مهرماه در هفتادوچهارمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل گفت: «خاورمیانه در آتش جنگ و خونریزی، اشغال‌گری و تعصبات مذهبی و فرقه‌ای و افراط‌گرایی می‌سوزد».
 

حسن روحانی می‌گوید که «بزرگ‌ترین قربانی خاورمیانه مردم فلسطین هستند» و با انتقاد از طرح دولت آمریکا برای صلح خاورمیانه گفت که «طرح‌هایی مثل معامله قرن محکوم به شکست است». ‎

 
به گفته وی، «کمک‌های جمهوری اسلامی در حوزه تامین امنیت و مقابله با تروریسم و همکاری با روسیه و ترکیه در مورد بحران سوریه و ارائه طرح صلح برای بحران یمن و گفت‌وگوهای سازنده با کشورهای اروپایی، بر عکس طرح‌های ویرانگر آمریکا بوده است». ‎
 
رئیس‌جمهوری اسلامی از دولت آمریکا به دلیل اعمال تحریم‌ها علیه تهران انتقاد کرد و گفت واشینگتن با «تهدید دیگر ملت‌ها تلاش کرده است که ایران را از مزایای حضور در اقتصاد جهانی محروم کند و با سواستفاده از نظام بانکی به راهزنی بین‌المللی دست زده است».
 
ایالات متحده اردیبهشت پارسال از توافق هسته‌ای شش قدرت جهانی با ایران خارج شد و تحریم‌های فلج‌کننده علیه جمهوری اسلامی وضع کرد.
 
از آن زمان تنش بین دو کشور افزایش یافته و به نگرانی‌ها از بروز یک درگیری اتفاقی و تبدیل به آن یک جنگ تمام عیار دامن زده است.
«صبر ایران حدی دارد»
آقای روحانی در بخش دیگری از سخنانش گفت: «بر همگان ثابت شده که آمریکا به تعهدات خود پشت می‌کند و اروپا از اجرای تعهدات خودش ناتوان است. ما هنوز بر عهد خود به برجام بر جای مانده‌ایم اما صبر ایران هم حدی دارد».
 
رئیس‌جمهوری ایران رویکرد دولت آمریکا را «تجاوز به حاکمیت و استقلالِ سیاسی و اقتصادی کلیه کشورهای جهان» توصیف کرد و گفت: «پاسخ ما به مذاکره تحت تحریم، نه است».
 
آقای روحانی گفت تنها راه برای مذاکره، «بازگشت به تعهدات» است و اگر دولت آمریکا به اسم برجام حساسیت دارد،‌ به رسم آن بازگردد.
 
او در توضیح بیشتر گفت که برای گفت‌وگو باید «به چارچوب قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت، متعهد باشید. تحریم‌ها را متوقف کنید تا راه گفت‌وگو باز شود».
 
رئیس‌جمهوری ایران در ادامه خطاب به آمریکا گفت: «اگر فقط یک خواسته از ایران دارید و آن، عدم ساخت و بهر‌ه‌گیری از سلاح هسته‌ای است»، چنین امری با نظارت آژانس بر برنامه‌ هسته‌ای ایران ممکن است.
 
او همچنین با کنایه به رئیس‌جمهوری آمریکا گفت: «به جای نمایشِ مذاکره، به واقعیتِ مذاکره بازگردید. عکس یادگاری آخرین ایستگاهِ مذاکره است، نه اولین ایستگاه».
 
آقای روحانی گفت در حال حاضر اقتصاد ایران به «مسیر رشد و ثبات بازگشته» و «رشد تولید ناخالص داخلی ایران، بدون نفت، در ماه‌های اخیر، مجددا مثبت شده و تراز تجاری کشور، همچنان مثبت است».
 
او همچنین با اشاره به اینکه امنیت کشتیرانی در تنگه هرمز «به شکل جدی در خطر قرار دارد»، از کشورهای دیگر دعوت کرد که ائتلاف امید و ابتکار صلح هرمز بپیوندند.
 
او هدف از تشکیل این ائتلاف را «ارتقای صلح، ثبات، پیشرفت و رفاه کلیه ساکنان حوزه تنگه هرمز، و تفاهم متقابل و روابط صلح آمیز و دوستانه» توصیف کرد.
 
روحانی دو اصل بنیادین این ائتلاف را «عدم تجاوز» و «عدم دخالت در امور داخلی یکدیگر» توصیف کرد.
 
رئیس‌جمهوری ایران راه‌حل نهایی صلح و امنیت خاورمیانه را «دمکراسی در داخل و دیپلماسی در خارج» دانست و گفت: «امنیت را نمی‌توان خرید و توسط دولت‌های خارجی تأمین کرد».
 
وی در بخش پایانی سخنرانی‌اش هشدار داد که خاورمیانه «بر لبه پرتگاه ایستاده» و «یک اشتباه می‌تواند آتشی بزرگ را برافروزد».
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۵۸
دوستدار - استهکلم، سوئد

بیشتر سخنان روحانی فریبکارنه بود !
‌چهارشنبه ۳ مهر ۱۳۹۸ - ۱۹:۵۴
۳۴
*بی همتا* - برلین، آلمان
حسن روحانی . خوب میدونی که ترامپ قبول نمیکند . وخیلی دیگر دیرشده . ترامپ ماهیت دروغگوی شما وظریف را خوب میشناسد ..تحریم هستید و حمله موشکی به دو پایگاه نفتی عربستان میزنید وبعد میگوئید کارحوثی های یمن بوده . درحالیکه ثابت شد کار خود جمهوری اسلامی بوده ...
‌چهارشنبه ۳ مهر ۱۳۹۸ - ۲۰:۰۰
۴۵
Liberte - ارومیه، ایران
حداقل این حرفش که خاورمیانه در حال سوختن است ، کاملا درسته. در عربستان و شیخ نشین ها استبداد امیران و ظلم بر اتباع خارجه و زنان رو داریم.یمن جنگ داخلی. در سوریه و عراق جنگ فرقه ای ، داعش و ظلم بر زنان. در افغانستان جنگ و قتل و طالبان بعلاوه جهل و نادانی و بی سوادی. در لبنان رقابت شدید بین سنی ها و شیعیان و مسیحیان .مسئله فلسطین در آن سو. در شمال آفریقا و مصر هم فقر و بی عدالتی و مسئله مشروعیت حکومت ها. در ایران هم ظلم ملایان و سپاهیان و بی عدالتی و فاصله شدید طبقاتی.
‌چهارشنبه ۳ مهر ۱۳۹۸ - ۲۰:۰۱
۴۵
Liberte - ارومیه، ایران
به امید برخاستن پرولتاریای خاورمیانه و پایان جهل و نادانی و تاریکی و اهتزاز پرچم عدالت و ارزش داشتن کار و نه سرمایه یا اصل و نسب و یا امتیازات نسبی یا مذهبی .
‌چهارشنبه ۳ مهر ۱۳۹۸ - ۲۰:۰۴
۴۸
یه شب مهتاب - استکهلم ، سوئد
مردم ایران درون زباله به دنبال غذا میگردند اون وقت این صد پدر روضه برای فلسطین میخونه.ما خودمون هم بی تقصیر نیستیم ولی این زالوها هم دیگه گندشو در آوردند.
‌چهارشنبه ۳ مهر ۱۳۹۸ - ۲۱:۳۲
۶۴
Sabokbalam - کالیفورنیا، ایالات متحده امریکا
اگر ازدیدن این دلقک در سازمان ملل و معرفی شدنش بعنوان نماینده ما عرق شرم به پیشانیتان نمینشیند، ایرانی نیستید.
‌چهارشنبه ۳ مهر ۱۳۹۸ - ۲۱:۴۴
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.