بازداشت برادر زاده نماینده مجلس ایران برای ماساژ، شایعه ای که تکذیب شد

خانم سلحشوری به تازگی برای صحبت‌هایش در حمایت از 'دختر آبی' هدف انتقادهای رسانه‌های محافظه‌کار ایران شده
بی بی سی :پس از آنکه ده‌ها حساب کاربری فارسی زبان در توییتر شایعه‌ای درباره بازداشت برادرزاده پروانه سلحشوری منتشر کردند، باشگاه خبرنگاران جوان، وابسته به صداوسیما هم با استناد به توییت‌های منتسب به دو نماینده مجلس همین خبر را گزارش کرد.
 
در این خبر، که بعدتر جعلی اعلام شد، ادعا شده بود که یک "باند گسترده ماساژ" در تهران بازداشت شده‌اند و "سرکرده این باند" هم برادرزاده پروانه سلحشوری بوده است. گفته شد که این باند ادعایی در تهران علاوه بر ماساژ با مشتریان رابطه جنسی هم داشتند.

 

پس از تکذیب ماجرا، خانم سلحشوری در توییترش از نمایندگان محافظه‌کار مجلس که در همرسانی شایعه مشارکت کردند انتقاد کرد و نوشت: "دو برادرزاده ۴ و ۲۰ ساله دارم که اکنون در کنار خانواده خود در اهواز هستند. برادرم که فرزندش ۲۰ساله است، در نوجوانی به جبهه رفت و جانباز است." پس از آن که سحر خدایاری، مشهور به "دختر آبی"، خود را مقابل دادگاه انقلاب تهران به آتش کشید و درگذشت، پروانه سلحشوری به صراحت از او حمایت کرد و ممنوعیت ورود زنان به ورزشگاه را به انتقاد گرفت.
 
خانم سلحشوری پس از آن هدف انتقادهای تند رسانه‌های محافظه‌کار ایران قرار گرفته است.
 
علاوه بر آنها حساب‌های کاربری متعددی هم در شبکه‌های اجتماعی به پروانه سلحشوری حمله کردند. مقام‌های عالی حکومت ایران در سال‌های اخیر تاکید زیادی بر حضور "افسران جنگ نرم" در اینترنت دارند.
 
پیش از این در موارد متعدد دیگری هم کاربران طرفدار حکومت در شبکه‌های مجازی شایعات و تهمت‌هایی با مضامین جنسی علیه چهره‌های منتقد منتشر کرده‌اند.
 
گزارش باشگاه خبرنگاران جوان به توییت‌های دو نماینده مجلس استناد کرده بود.
 
یکی از این دو نماینده ناصر موسوی لارگانی بود که حمایت پروانه سلحشوری از حقوق زنان را زیر سوال برد و هشتگ "دروغ دختر آبی" را به کار برد که حساب‌های کاربری طرفدار حکومت برای تخطئه واکنش‌ها به مرگ سحر خدایاری از آن استفاده کردند.
 
نماینده دیگر هم محمدمهدی زاهدی بود که سابقه وزارت علوم در کابینه محمود احمدی‌نژاد را هم داشت.
 
این دو نماینده مجلس انتساب حساب‌های توییتری به خود را تکذیب نکرده و از بازنشر شایعه عذرخواهی نکرده‌اند.
 
به غیر از تکذیب از طرف پروانه سلحشوری، متنی هم از برادر او در تکذیب این ماجرا منتشر شده است.
 
در این متن از قول تورج سلحشوری آمده: "اگر خواهر بنده درمجلس انتقاد می‌کند با تهمت و افترا نباید ایشان را خفه کرد."
'هزار گردان‌ سایبری'
توسل به دروغ و شایعه در مبارزات سیاسی سابقه‌ای طولانی در ایران و جهان دارد، اما با برجسته‌تر شدن نقش شبکه‌های اجتماعی مجازی در شکل دادن به موج‌های رسانه‌ای و اولویت‌های افکار عمومی، توجه بیشتری به انتشار "اخبار جعلی" می‌شود، تا جایی که در سال ۲۰۱۷ این اصطلاح به عنوان واژه سال انتخاب شد.
 
جریان‌های سیاسی و نهادهای حکومتی مختلف به دنبال تاثیر گذاشتن بر بحث‌های عمومی در شبکه‌های اجتماعی هستند و شواهد و گزارش‌هایی از حضور تشکیلاتی و انتشار اخبار جعلی در حمایت از حکومت‌ها یا جریان‌های سیاسی مختلف منتشر شده است.
 
انتشار این گونه اخبار در جریان انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۶ آمریکا در کانون پرونده مداخله ادعایی روسیه در این انتخابات و اتهام همدستی ستاد تبلیغاتی ترامپ با حکومت روسیه بود.
 
از آن پس شبکه‌های اجتماعی عمده مثل گوگل و فیسبوک تلاش‌هایی را برای مقابله با انتشار اخبار جعلی یا "فیک نیوز" آغاز کرده‌اند.
 
آنها از جمله در چند نوبت هزاران حساب کاربری مرتبط با حکومت ایران را بسته‌اند.
 
برخی از حساب‌های طرفدار حکومت شخصیتی ساختگی ارائه می‌کنند که از نظر سلایق فرهنگی با پایگاه اجتماعی سنتی آن سازگار نیست، اما در مقاطعی از مواضع رسمی اعلام حمایت می‌کنند.
 
این حساب‌های ساختگی به عنوان "اکانت نا امن" مشهور شده‌اند.
به تازگی سرتیپ غلامرضا سلیمانی، رئیس سازمان شبه نظامی بسیج در ایران، اذعان کرد که بسیج هزاران نفر را برای حمایت از حکومت در شبکه‌های اجتماعی سازماندهی کرده است.
 
آقای سلیمانی گفت که بسیج برای بهبود "حضور نیروی انقلابی در فضای مجازی" اقدام به ایجاد "هزار گردان سایبری" کرده است.
 
با توجه به آن که در واژگان نظامی هر گردان به طور متوسط حدود ۵۰۰ نیرو دارد، تشکیل هزار گردان سایبری می‌تواند به معنی به کارگیری نزدیک به نیم میلیون نفر در فضای مجازی باشد.
 
سرتیپ سلیمانی به میزان و منبع بودجه‌ سازمان بسیج برای سازماندهی در این حجم اشاره‌ای نکرده است.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.