ایران : ابر نفتکش «آدریان دریا یک» محموله خود را تخلیه کرده است
رأی دهید
عباس موسوی، سخنگوی وزارت خارجه ایران به خبرگزاری رسمی ایران (ایرنا) گفته: "ما پیش از این هم اعلام کرده بودیم که به هر طریقی نفتمان را خواهیم فروخت و اقدامات ایذایی تاثیری در برنامههای ما نخواهد داشت."
آقای موسوی اشارهای به هویت خریدار این محموله نفتی نکرده است.
پیشتر یک سخنگوی وزارت خارجه بریتانیا گفته بود که گزارشها درباره موقعیت نفتکش ایرانی آدریان دریا یک در سواحل سوریه "عمیقا نگران کننده" است. ایران وعده داده بود که گریس ۱ که اکنون با نام آدریان دریا حرکت میکند نفت به سوریه نخواهد برد.
لندن گفته در صورت صحت خلف وعده ایران، "خلاف رویههای مرسوم بینالمللی و عملی ناشی از ورشکستگی اخلاقی است."
روز شنبه، هفتم سپتامبر گزارش شد که تصاویر ماهوارهای که توسط شرکت فناوری فضایی آمریکا منتشر شده ابرنفتکش آدریان دریا یک را در نزدیکی بندر طرطوس سوریه نشان میدهد.
کشتی آدریان دریای یک که پیش از این "گریس یک" نام داشت، حدود ۴۵ روز قبل توسط بریتانیا و پلیس جبل الطارق توقیف شد.
جبلالطارق هنگام توقیف گریس ١ اعلام کرد احتمالا این نفتکش حامل محمولهای برای پالایشگاهی در سوریه بوده که تحت تحریمهای اتحادیه اروپاست.
حدود بیست روز پیش ( ۲۴ مرداد) دادگاهی در جبل الطارق دستور آزادی این نفتکش را صادر کرد.
این نفتکش با ۲/۱ میلیون بشکه نفت به ارزش حدود ۱۴۰ میلیون دلار در روز ۱۸ اوت به سوی شرق مدیترانه حرکت کرد.
دولت ایران پس از توقیف اعلام کرد که نفت این کشتی را فروخته است.
علی ربیعی، سخنگوی دولت ایران گفته بود: "مقصد این کشتی را صاحب نفت آن مشخص میکند. ما نفت را فروختهایم و اوست که تصمیم میگیرد کشتی کجا پهلو بگیرد که با ما نیز این موضوع را چک نمیکند."
ایران دو هفته بعد از توقیف نفتکش ایرانی در جبلالطارق در اقدامی تانکر بریتانیایی را به اتهام "نقض قوانین بینالمللی دریایی" توقیف کرد.
عباس موسوی، سخنگوی وزارت خارجه ایران در گفتگو با ایرنا درباره وضعیت نفتکش توقیف شده بریتانیایی "استنا ایمپرو" هم توضیح داده است.
او گفته: "این کشتی هم اکنون مراحل آخر رسیدگی قضایی و حقوقی را طی میکند و امیدواریم در آینده نزدیک رفع توقیف شود."
ایران هفته پیش اعلام کرده بود "به دلایل بشردوستانه" هفت نفر از بیست و سه خدمه تانکر نفتی بریتانیایی که در ماه ژوئیه توقیف شده بود را آزاد میکند.
خدمه "استنا ایمپرو" از ملیتهای مختلف هستند. اما هفت خدمهای که قرار است آزاد شوند عبارتند از ۵ شهروند هند، یک نفر اهل لتونی و یک نفر شهروند روسیه.
شرکت سوئدی مالک استنا ایمپرو است گفته است از هیچ گونه شواهدی مبنی بر اینکه این تانکر قوانین دریایی را زیر پا گذاشته است مطلع نبوده است.