شیادی با خودروی لوکس اجاره ای
رأی دهید
«از لباس های مارکی که پوشیده بود و خودروی شاسی بلندش معلوم می شد وضع مالی اش خیلی خوب است. حتی چانه هم نزد، در حالی که دستگاه را کمی بالاتر نرخ گذاری کرده بودم تا پای معامله تخفیف بدهم، او اصلا به این چیزها توجهی نداشت و مدام بر روی کیفیت و سالم بودن دستگاه تأکید می کرد و می گفت: این دستگاه های جدید کیفیت این قدیمی ها را ندارند. می خواهم برای پسرم یک کنسول بازی تولید سال های قبل بخرم تا از بازی اش لذت ببرد. قیمتش هم چندان اهمیتی ندارد مهم این است که سالم باشد. بعد با هم به خانه رفتیم و دستگاه را امتحان کرد. از صحبت هایش معلوم بود که کنسول بازی ام حسابی چشمش را گرفته است و من هم خوشحال بودم از اینکه توانسته بودم از طریق سایت دیوار یک مشتری خوب پیدا کنم.
قبل او هم چند نفر تماس گرفته بودند که مدام چانه می زدند و می خواستند دستگاهم را مفت بخرند. بعد از اینکه مشتری جدید دستگاه را پسندید، هنگام معامله اعلام کرد که پول نقد ندارد و می خواهد وجه آن را کارت به کارت کند. بارها این کار را کرده بودم و می دانستم مشکلی نیست و شماره کارتم را دادم. مرد شیک پوش بعد از اینکه کمی با گوشی اش کار کرد، مدعی شد که پول را به حسابم ریخته است. اما پیامک واریز برای من نیامد و همین را به او گفتم که جواب داد چون با سامانه پایا پرداخت کرده ام، کمی زمان می برد تا واریز شود. بعد هم رسید پرداخت را از روی گوشی اش نشانم داد و دیدم که درست می گوید. با خودم گفتم اصلا برای آدمی با آن وضعیت مالی خوب که این پول ها چیزی نیست و خجالت کشیدم چیزی بگویم و دو دستی دستگاه را تقدیمش کردم و رفت. اما نه آن روز و نه روزهای دیگر خبری از واریز پول نشد. وقتی هم با تلفن همراهش تماس گرفتم، فهمیدم که خاموش است.» اینها اظهارات مردی جوان است که برای شکایت از فردی شیاد به پلیس فتای خراسان رضوی مراجعه کرده بود.
دستگیری مرد شیک پوش در حاشیه شهر
کارشناس پلیس فتا که از سوی سرهنگ جواد جهانشیری، رئیس پلیس فتای خراسان رضوی، مأمور رسیدگی به این پرونده شده بود، موبه مو اظهارات پسر جوان را شنید. اما ماجرای این پرونده از این قرار بود که شاکی قصد داشت از طریق سایت دیوار کنسول بازی اش را بفروشد که یک کلاهبردار بدون پرداخت یک ریال، دستگاه او را از چنگش درآورده بود.
با تشکیل پرونده در پلیس فتا، بررسی ها آغاز شد و تیمی از کارشناسان این پلیس تخصصی، با تمرکز بر روی داده های دیجیتالی به دنبال سرنخ هایی بودند که متهم از خود به جا گذاشته بود.
پرونده در مرحله تحقیقات بود که شکایت مشابه دیگری نیز به پلیس فتا اعلام شد. اطلاعات ارائه شده از سوی شاکی این احتمال را ایجاد کرد که ممکن است عامل این کلاهبرداری ها یک نفر باشد. مأموران با داده های هر دو پرونده تحقیقات خود را ادامه دادند تا اینکه به فردی در یکی از نقاط حاشیه شهر مظنون شدند. هر چند موقعیت مکانی مظنون با آنچه شاکیان از سر و وضع متهم گفته بودند، همخوانی نداشت، اما کارشناسان این مظنون را تحت نظر گرفتند.
اطلاعات بعدی گواه بر این بود که این فرد همان شخص کلاهبردار است و احتمال تغییر قیافه برای مخفی شدن از چشمان قانون نیز متصور بود. مأموران در نهایت پس از هماهنگی های لازم این فرد را دستگیر و به پلیس فتا منتقل کردند.
شیادی با خودروی لوکس اجاره ای
مرد جوان وقتی با اتهام کلاهبرداری روبه رو شد، با خنده به مأموران گفت: « من در هفت آسمان هم یک ستاره ندارم چه برسد به خودروی شاسی بلند و وضعیت آنچنانی» اما مأموران که از قبل فکر آن را کرده بودند، برگه ای رو کردند که نشان می داد او در زمان های مختلف اقدام به اجاره خودروهای گران قیمت کرده است.
متهم که از دیدن این سند و چندین سند دیگر دهانش از تعجب باز مانده بود، فهمید که دستگیری اش خیلی هم سخت نبوده و به ناچار جرمش را پذیرفت. متهم که جوانی سی ویک ساله و تا کنون دوبار ازدواج کرده است و از قضا پدر و مادرش هم فرهنگی هستند، اعتراف کرد که نقشه این گونه سرقت ها را از آذرماه سال پیش پس از آشنایی با سامانه بانکی پایا که امکان لغو عملیات بانکی تا 24ساعت وجود دارد، طراحی کرده است.متهم ابتدا اعلام کرد که تنها دو مورد کلاهبرداری کرده است، اما یک تعویض روغنی نیز با شکایت از این متهم اعلام کرد که سال گذشته به یک خودروی مدل بالایی که این فرد راننده آن بوده، خدمات ارائه داده است و این فرد به جای پرداخت وجه، 300هزار تومان از طریق سیستم پایا برایش واریز می کند که هیچ گاه به حسابش نمی آید.
در مرحله رسیدگی به اتهامات این مرد سی ویک ساله، فردی دیگر نیز از او شکایت و اعلام کرد که در ازای فروش وسیله ای از طریق سایت دیوار این فرد 1.5میلیون تومان برایش واریز می کند، اما پول به حسابش نمی آید.
سیستمی برای کلاهبرداری
رئیس پلیس فتای خراسان رضوی با اشاره به اینکه این فرد با ظاهرسازی در واقع سیستمی برای کلاهبرداری ایجاد کرده است، اعلام کرد: شهروندان توجه داشته باشند که سایت های واسطه گر همان طور که مشکل عده ای را برای فروش لوازم دست دوم حل می کنند، به همان میزان احتمال کلاهبرداری و حتی خطراتی نظیر سرقت به عنف و.. را هم بالا می برند.
سرهنگ جهانشیری از شهروندان خواست تا در صورتی که می خواهند کالایی را در این گونه سایت ها به فروش برسانند، هیچ گاه به تنهایی با خریدار یا فروشنده قرار ملاقات نگذارند و تا از واریز وجه مطمئن نشده اند کالا را تحویل ندهند. البته خرید کالاهای سرقتی که معمولا بدون فاکتور خرید و جعبه هستند نیز می تواند خریدار را به دردسر بیندازد.
وی گفت: با توجه به اینکه متهم این پرونده از چندین ماه قبل شروع به کلاهبرداری کرده است، احتمال افزایش شاکیان وجود دارد، ازاین رو اگر شهروندی به این شیوه مورد کلاهبرداری قرار گرفته است می تواند برای شکایت از متهم به پلیس فتای خراسان رضوی در ابتدای بولوار پیروزی مراجعه کند.