نفتکش سرگردان ایران از رادارها ناپدید شد

 ابرنفتکش آدریان دریا ۱ (گریس ۱ سابق)
رادیو فردا :گزارش‌ها حاکی است که نفتکش ایرانی «آدریان دریا ۱»، در آب‌های سوریه، از شامگاه دوشنبه دستگاه موقعیت‌یاب خود را خاموش کرده و از رادارها ناپدید شده‌است.
 
به گزارش شرکت ردیابی نفتکش‌ها، «تانکر ترکرز»، این نفتکش که بعد از ۴۵ روز توقیف، حدود دو هفته پیش از جبل‌الطارق آزاد شد، حدود ۱۶ ساعت پیش (نسبت به زمان تنظیم این گزارش) در آب‌های سوریه سیستم سیگنال خود را خاموش کرده‌است.

 

یک شرکت دیگر ردیابی نفتکش‌ها، «رفینیتیو»، نیز با تأیید خاموش شدن سیستم سیگنال‌دهی این نفتکش گفته‌است «آدریان دریا ۱» از زمان آزادی از جبل‌الطارق، پنج بار مسیر خود را تغییر داده و هم‌اکنون در آب‌های سوریه است و شاید برای تخلیه بار به نفتکش‌های دیگر آماده می‌شود.
 
در همین زمینه خبرگزاری آسوشیتدپرس می‌نویسد خاموش کردن سیستم سیگنال می‌تواند به گمانه‌زنی‌ها درباره اینکه مقصد این نفتکش سوریه است، دامن بزند.
 
پیشتر «تانکر ترکرز» گزارش داده بود «آدریان دریا ۱» به سواحل سوریه نزدیک شده و سه نفتکش سوئزمکس (با ابعاد سوئزگذر) ایران نیز تقریباً حوالی این منطقه هستند و احتمالاً برای تخلیه بخشی از بار آن به کار گرفته شوند. «آدریان دریا ۱» با ۲٫۱ میلیون بشکه نه قادر به گذشتن از کانال سوئز است و نه پهلوگیری در بنادر سوریه. به این خاطر دقیقاً معلوم نیست آیا این نفتکش در صورت تخلیه بخشی از بار خود، می‌خواهد از کانال سوئز گذشته و بار خود را به ایران برگرداند، یا از طریق نفتکش‌های سوئزگذر نفت خود را تحویل سوریه دهد.
 
بار سنگین آدریان دریا باعث شده بود که این نفتکش با طی مسیری نامتعارف و حدود ۲۳ هزار کیلومتر دریانوردی، آفریقا را دور بزند و به جبل‌الطارق برسد، چرا که عمق کانال سوئز برای عبور این نفتکش مناسب نیست.
 
گزارش‌ها حاکی است که برای عبور آن از کانال سوئز باید ۷۰۰ تا یک میلیون بشکه بار آن تخلیه شود.
 
آمریکا می‌گوید ایران قول داده بود مقصد این نفتکش که ۸ شهریور به مدت ۴۵ روز در جبل‌الطارق به ظن حمل نفت به سوریه توقیف شده بود، سوریه نخواهد بود، اما به قول خود عمل نکرده‌است. در زمان توقیف این نفتکش، ایران اعلام کرد که مقصد آن سوریه نیست.
 
مایک پومپئو، وزیر خارجه آمریکا، ۸ شهریور در توئیتر نوشت: «ما اطلاعات قابل اطمینانی به دست آورده‌ایم که این نفتکش در راه خود به مقصد طرطوس سوریه است».
 
هم‌اکنون سه نفتکش سوئزگذر ایران شامل «سیلویا ۱»، «استارک ۱» و «ساراک» در نزدیکی «آدریان دریا ۱» هستند. ایران می‌گوید این کشور به هر کسی که مشتری نفت ایران باشد، نفت خواهد فروخت.
 
هفته گذشته پس از روزها سرگردانیِ آدریان دریا در آب‌های مدیترانه، تهران اعلام کرد که محموله این نفتکش فروخته شده اما به هویت کشور یا شرکت خریدار آن اشاره نکرد.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۴۴
stockholm - استکهلم، سوئد
اخوندها اعلام کردند محموله این نفتکش فروخته شده اما به هویت کشور یا شرکت خریدار آن اشاره نکردند. این عوضی ها دیگه حتی بخودشون زحمت محدود کردن پرت و پلا گویی رو هم نمیدند. با اینکه دستشن برای باج به اسد رو شد هنوز داستان بافی میکنند و فکر میکنند میزان ای کیو بقیه مردم دنیا هم مثل مال خودشونه
‌سه شنبه ۱۲ شهریور ۱۳۹۸ - ۲۲:۲۴
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • اجبار شرم‌آور شوهر سوری: بوسیدن پای مادر شوهر متکبر، جنجالی تازه در شبکه‌های اجتماعی! + ویدئو
  • شما حتی یک اسم مسلمانی روی این همه دختربچه نمی‌بینید! آنچه برباد رفته، «اسلام» است
  • اعتراف جنجالی کمال تبریزی: من در اشغال سفارت آمریکا حضور داشتم! + ویدئو
  • تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • راز «زشت‌ترین حیوان جهان»؛ چه توضیحی پشت پرده دماغ میمون بینی‌دراز پنهان است؟
  • حضور معنادار مسیح علینژاد در کنار حامیان رهبر اپوزیسیون ونزوئلا + ویدیو
  • مهران غفوریان: فحاشی به دختر خردسالم دور از انسانیت است. با دختر ۷ ساله من چه کار دارید؟
  • تصویری کمتر دیده شده: بوسه محمد مصدق بر دستان ثریا اسفندیاری
  • «کوچر بیرکار»، پناهنده کُرد ایرانی که استاد ریاضی دانشگاه کمبریج شد، دومین ایرانی برنده مدال «فیلدز» پس از مریم میرزاخانی
  • جایزه فحاشی؟ کادوی آیفون ۱۷ پرومکس برای مداحی که اردستانی را حرام زاده نامید! + ویدئو
  • +194شیرین سعیدی، استاد دانشگاه آرکانزاس، به دلیل «تمجید از خامنه‌ای و مواضع ضداسرائیلی» اخراج شد
  • +143شاهزاده رضا پهلوی: هم‌صدایی و همبستگی‌ را حفظ کنید و خواستار آزادی همه بازداشت‌شدگان باشید
  • +136مهری طالبی دارستانی، از مدافعان حجاب اجباری، پس از بازجویی توسط نیروهای امنیتی سکته کرد!
  • +132حمایت مردم از شاهزاده رضا پهلوی در مراسم خسرو علی‌کردی؛ بازداشت نرگس محمدی و چند فعال دیگر
  • +123نماینده ویژه آمریکا: فقط پادشاهی در خاورمیانه کار می کند
  • +123اتریش حجاب را برای دختران زیر ۱۴ سال در مدارس ممنوع کرد
  • +108چرا یک نفر این آقای ابوالفضل اقبالی را از برق نمی‌کشد؟: پدیده شوهرکُشی در ایران از زن‌کُشی بیشتر است
  • +106تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • +103شما حتی یک اسم مسلمانی روی این همه دختربچه نمی‌بینید! آنچه برباد رفته، «اسلام» است
  • +100برادر خسرو علی‌کردی: فریاد خون‌خواهی برادرم را در مجامع بین‌المللی مطرح می‌کنم