محمدجواد ظریف: نیازی به بستن تنگه هرمز نیست

رادیو فردا :وزیر خارجه ایران ضمن مخالفت با ائتلاف آمریکا برای امنیت دریایی در خلیج فارس، گفته است نیازی به بستن تنگه هرمز نیست.
 

محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران، گفته است که با رئیس‌جمهوری فرانسه درباره «حفظ آزادی کشتیرانی» صحبت کرده و «نیازی به بستن تنگه هرمز نیست».

 
پیش از این برخی مقام‌های ارشد جمهوری اسلامی تهدید کرده بودند که در صورت عدم تامین منافع ایران و ناتوانی در فروش و صدور نفت، اقدام به بستن تنگه هرمز خواهند کرد.
 
آقای ظریف همچنین گفته است «خلیج فارس نیازی به ائتلاف ندارد» و آمریکا را متهم به «مردم آزاری» و «دزدی دریایی» کرد.
 
بدنبال حملات به کشتی‌های تجاری و نفتکش‌ها در خلیج فارس و دریای عمان و همچنین در پی اقدام ماه گذشته ایران در توقیف نفتکشی با پرچم بریتانیا در آب‌های منطقه، آمریکا طرح تشکیل ائتلاف برای رفت‌وآمد امن کشتی‌ها در خلیج فارس و آبراه هرمز را مطرح کرد.
 
تاکنون بریتانیا،‌ استرالیا، بحرین و اسرائیل برای پیوستن به این ائتلاف اعلام آمادگی کرده‌اند. وزیر خارجه آمریکا گفته است واشینگتن از ۶۰ کشور برای پیوستن به ائتلاف دعوت کرده است.
 
وزیرخارجه ایران گفته است «ورود ناوهای خارجی به این تنگه تنها باعث ناامنی خواهد شد» و «آمریکا این ائتلاف را تشکیل داده تا اشتباهات خودش را جبران کند».
 
دولت آمریکا، جمهوری اسلامی ایران را مسئول حمله به کشتی‌های تجاری و نفتکش‌ها می‌داند و برای طراحی «ساختار امنیت دریانوردی بین‌المللی»، اقدام به تشکیل این ائتلاف کرده است.
 
تهران دست داشتن در این حملات را تکذیب کرده است.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • +129حمایت کاترین شکدم از شاهزاده رضا پهلوی؛ شکدم: خامنه‌ای علاقه‌ای به زنان ندارد و به پسربچه‌ها تمایل دارد
  • +110حسن آقامیری: وضع سیستان وبلوچستان خرابه، یکی از حضار: تقصیر پهلویه، آقامیری: شما۴۰ساله چه غلطی کردید
  • +104سخنان کاترین شکدم درمورد گرایشات جنسی خامنه‌ای و همسریابی زینب سلیمانی برای افراد حزب‌الله
  • +103کارشناس صدا و سیما: وقتی به دختران می‌گوییم حجاب خود را رعایت کنید می‌گویند بروید جلوی گرانی‌ را بگیرید
  • +95رئیس موساد: تروریست‌ها و فرستندگان ایرانی‌شان را پیدا می‌کنیم و به حسابشان می‌رسیم
  • +80نوجوان کرمانی با استعداد دوبله حرفه‌ای شنیدنی
  • +75لحظه اهدای پاداش ۲.۵ میلیون دلاری به قهرمان حادثه تیراندازی سیدنی و سوال غیرمنتظره او + ویدئو
  • +70پایان آیت‌الله خامنه‌ای چگونه رقم خواهد خورد؟
  • +68«افشای طرح ادعایی ترور شاهزاده رضا پهلوی؛ ناکامی ائتلاف خونین تجزیه‌طلبان و گروه‌های افراطی»
  • +67کشف ۳ تن گوشت الاغ و قاطر با برچسب «گوساله منجمد برزیلی» در تهران