راز دریاچه پر از اسکلت در هیمالیا و یکی از مرموزترین مناطق باستانشناسی جهان کشف شد
رأی دهید
اکنون، یک مطالعه جدید که نتایج آن اخیراً در مجله علمی «نیچر کامیونیکشنز» منتشر شد، میکوشد تا از راز آن چه در این دریاچه موسوم به «دریاچه اسکلت» روی داده است، پرده بردارد؛ ولی این نتایج خود سوال های بیشتری را برانگیخته است.
به گزارش مجله «نشنال جئوگرافیک»، در سال ۲۰۰۰ میلادی مطالعات اولیه بر روی «دی ان ای» نشان داده بود افرادی که در «روپکوند» مردهاند از نژاد آسیای جنوبی بودند، و آزمایش تاریخگذاری رادیوکربن زمان وقوع آن را حوالی سال ۸۰۰ میلادی تعیین کرده و نشان میداد که گویا همه آنها با هم در یک زمان جان داده بودند.Hundreds of skeletons have emerged from Roopkund Lake in the Himalayas, over the years; the mystery of the 'Skeleton Lake' just got weirder: https://t.co/s6iDDlwJwL via @nytimes pic.twitter.com/LcgG5d9E90
— Forbes India (@forbes_india) 21 August 2019
اما نتایج تازه به دست آمدن از تحلیل ژنتیکی کامل ۳۸ اسکلت به جای مانده نشان میدهد که تعدادی از آنان طی مدت سه قرن - سالهای ۷۰۰ تا ۱۰۰۰ میلادی - و تعدادی دیگر هزار سال بعد - احتمالا همزمان و طی یک رویداد - جان باختهاند.100s of skeletal remains are scattered inside India's Roopkund Lake in the Himalayas. A new study suggests that majority died approx 1000 yrs ago but not simultaneously & genetically have Mediterranean heritage. The mystery has become more complicated. https://t.co/duaLhg1q1x pic.twitter.com/abR2PFrW3g
— 360onHistory (@360onHistory) 21 August 2019
یکی از احتمالاتی که پژوهشگران می دهند این است که قربانیان، زائرانی بودند که در جشنواره و مراسم زیارت «راج جات» که اصولاً سه هفته طول می کشد، در طوفان تگرگ گیر کرده و کشته شدند.
در بین اسکلت ها چترهایی که در طول این مراسم مذهبی استفاده می شود پیدا شده است. برخی از جمجمه ها جای شکستگی دارند که نشان می دهد شاید در اثر اصابت گلوله های بزرگ تگرگ بوجود آمده باشند.