زمزمه‌هایی از ممنوع شدن استفاده دوچرخه‌های «بیدود» برای زنان در تهران به گوش می‌رسد

رهبر جمهوری اسلامی دوچرخه سواری زنان را در اماکن عمومی و در معرض دید نامحرم، حرام دانسته بود. صدای آمریکا :برخی کاربران در شبکه های اجتماعی از محدودیت استفاده از دوچرخه‌های اپلیکیشن بیدود در تهران برای زنان خبر می دهند.
 

بنابر گزارش‌ها برخی کاربران در شبکه‌های اجتماعی، افرادی که قصد استفاده از دوچرخه‌های «بیدود» را دارند در روند ثبت نام و پس از تعیین جنسیت با «خطا» روبرو می‌شوند و قادر به ادامه ثبت نام این دوچرخه ها نیستند. این کاربران نوشته اند که با تغییر جنسیت از زن به مرد مشکل ثبت نام نیز برطرف می‌شود و امکان کرایه این دوچرخه ها نیز وجود دارد.  شهرداری تهران با همکاری شرکتی خصوصی به نام «بیدود»، چندوقتی است که دوچرخه‌های کرایه‌ای را در نقاط مختلف پایتخت در اختیار شهروندان تهرانی قرار داده است .
 
حال در شرایطی گزارش‌ها درباره محدودیت جنسیتی برای کرایه دوچرخه در این نرم افزار منتشر شده که در سایت بیدود مشخصات کاربران این دوچرخه تنها «کلیه شهروندان بالای ۱۳ سال» عنوان شده است نه جنسیت.
 
گزارش‌های تایید نشده حاکی از نقش «برخی نهادها» در اعمال این محدودیت‌ها برای جلوگیری از استفاده زنان از این دوچرخه هاست.
 
تا کنون هیچ مرجع رسمی درباره علت وجود این محدودیت اظهارنظری نکرده است.
 
پیش از این نیز زنان در موضوعی مشابه با خطاهای نرم‌افزاری در زمان خرید بلیت فوتبال از سایت بلیت فروشی مواجه شده بودند که زیر نظر فدراسیون فوتبال است. موضوعی که پس از آن مشخص شد راهکاری برای جلوگیری از ورود زنان به استادیوم‌ها بوده است.
 
جمهوری اسلامی بارها مخالفت خود را با دوچرخه سواری و موتورسواری زنان اعلام کرده در حالی که در قانون هیچ ممنوعیتی برای این موضوع وجود ندارد.
 
اما پیش از این نیز آیت الله علی خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی در سال ۹۵ در پاسخ به پرسشی درباره دوچرخه سواری زنان، آن را در اماکن عمومی و در معرض دید نامحرم، حرام دانسته بود.
 
برخورد با دوچرخه سواری زنان در برخی از شهرهای ایران نیز افزایش یافته از جمله در اصفهان که پس از انتقاد امام جمعه اصفهان، دادستانی این استان، به نیروی انتظامی دستور داده است تا جلوی زنان دوچرخه سوار را بگیرد و دوچرخه آن‌ها را به پارکینگ منتقل کند.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۷۸
hassan5 - تهران، ایران
اسلام جمهوری اسلامی با اسلام اعراب که مبدع و مخترع اسلام میباشند فرق دارد!؟!؟
‌سه شنبه ۲۹ مرداد ۱۳۹۸ - ۰۶:۵۳
۷۳
رضا حکمی - پاوه، ایالات متحده امریکا
حضرت آقا و دیگر روحانیان عقلشون در تمبانشان خولاصه میشود.
‌سه شنبه ۲۹ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۸:۱۴
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • شهبانو فرح پهلوی در مصاحبه با شبکه «آی۲۴ نیوز»: دوران گذار به ندرت ساده است، اما عمیقا امیدوارم
  • دو سخنرانی که علی خامنه‌ای اصلا مایل نیست کسی آنها را یه یاد او بیاورد
  • پرچم شیروخورشیدنشان در دستان هاتف معیل، قهرمان ایرانی هنرهای رزمی ترکیبی؛ «بچه شاه باخت نمی‌دهد»
  • صالحی: شیرو خورشید مال جمهوری اسلامی است؛ خمینی: این شیر و خورشید منحوس باید از همه جا قطع بشود
  • جروزالم‌پست: دولت ترامپ انتظار دارد ایران در دور بعدی مذاکرات «با محتوای معنادار» حاضر شود
  • انجمن جامعه‌شناسی تربیت‌ مدرس: دست‌کم پیکر ناشناس ۵۰ زن معترض در پزشکی قانونی کهریزک هستند
  • عراقچی: از آرایش نظامی آمریکا نمی‌ترسیم و از غنی‌سازی دست نمی‌کشیم
  • تصاویری از انسانیت بدون مرز؛ از ایران تا دانمارک، از مصر تا برزیل
  • اردشیر امیرارجمند: بازداشت اصلاح‌طلبان، ترس خامنه‌ای از شکل‌گیری اپوزیسیون ملی داخلی است
  • ویدیویی از گلباران محل اصابت گلوله و کشته شدن ایلیا اجاقلو ۱۸ ساله در زنجان
  • وقتی فرداد فرحزاد ادعای آرش عزیزی مبنی بر «ترامپ آقای پهلوی رو نپذیرفته» را به چالش کشید
  • دانشجوی دانشگاه علامه:اگر ملتی حکومتی را نخواهد ، آیا حق آن ملت یک قبرستان شهید است
  • شروین حاجی‌پور ترانه «من ایرانم» را به «جان باختگان و قلب‌های داغدار بازماندگان دی ماه خونین» تقدیم کرد
  • پاشیدن گُل بر روی خیابانی که سعید توکلیان در آن کشته شد توسط بستگان داغدار این معترض
  • تصاویر: مژده شریعتمداری برادرزاده کانادا نشین حسین شریعتمداری
  • محمد مرندی: رسانه‌های غربی مثل دولت ترامپ دروغ می‌گویند، موارد جدیدی در مذاکرات گنجانده نشده
  • آتش‌سوزی در کارگاه چوب‌بری و نجاری در پادگان ستاد مشترک ارتش در خیابان قدوسی تهران
  • مطهری:خانمها هرجور بخوان میان بیرون. مشروب الکلی هم که راحت گیر میاد پس دیگه برای چی اعتراض می‌کنید
  • تصاویر قبل و بعد از عمل‌های زیبایی بیمارانی که از نتایج عمل بسیار راضی بودند - ۲
  • ویدیویی از شلیک به عابران در خیابان ستارخان تهران