شگفتی دانشمندان از ساطع شدن پرتوهای نوری بیسابقه از سیاهچاله راه شیری
رأی دهید
سیاهچاله کلانجرم «کمان ای» که در مرکز کهکشان راه شیری قرار دارد از جرمی معادل ۴.۱ میلیون برابر جرم خورشید برخوردار است و حدود ۲۵ هزار سال نوری از زمین فاصله دارد.
این سیاهچاله در سالهای اخیر به طور طبیعی کمترین فعالیت را از خود نشان داده بود. با این حال در ماه مه میلادی جاری دانشمندان در آمریکا و اروپا ساطع شدن پرتوهای نوری بیسابقه را از مرکز آن ثبت کردند.
در واقع هرچند طبیعی است که سیاهچاله نوسان کوچکی از نور را به نمایش بگذارد، اما نور ثبت شده به یکباره ۷۵ بار درخشانتر از حالت معمول بوده است.
توان دو، از محققان مرکز یوسیالای آمریکا میگوید: «اول تقریبا شوکه شدم و بعد خیلی هیجانزده. همانجا میدانستم که احتمالا چیز جالبی در درون سیاهچاله در حال اتفاق افتادن است.»
سیاهچالهها نوری که بتوان آن را از زمین مشاهده کرد از خود منتشر نمیکنند. با اینحال دانشمندان از طریق رصد اشیاء نزدیک آنها میتوانند متوجه شوند که چه تغییراتی در آنها در حال اتفاق بوده است.
ستاره اس۰۲ نزدیکترین ستاره به سیاهچاله مرکزی کهکشان راه شیری است و هر ۱۶ سال یکبار آن را دور میزند. محققان در دانشگاه یوسیالای آمریکا و موسسه ماکس پلانک آلمان برای بیش از ۲۰ سال است که تغییرات آن را زیر نظر دارند.