پنتاگون از توسعه موشک‌هایی جدید خبر داد

نمای هوایی از ساختمان پنتاگون در واشنگتن آمریکا بعد از پایان پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان‌برد از توسعه موشک‌های جدیدی خبر داده است. همزمان مارک اسپر، وزیر دفاع جدید آمریکا، قصد این کشور برای استقرار سریع موشک‌های میان‌برد در آسیا را تأیید کرده است.
 

یک روز پس از پایان رسمی پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میا‌ن‌برد (INF) میان آمریکا و روسیه، آمریکا از توسعه و استقرار موشک‌های جدیدی خبر داده است. 

 
به گزارش خبرگزاری فرانسه، وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) جمعه ۱۱ مرداد (دوم اوت) اعلام کرد: «حالا در همان‌جایی که ما عقب ‌کشیدیم، وزارت دفاع توسعه [سیستم موشکی جدید] را به طور کامل شروع می‌کند.»
 
آمریکا می‌گوید، این اقدام پاسخی "منطقی" به رفتار روسیه است.
 
همزمان خبرگزاری‌‌های بین‌المللی به نقل از مارک اسپر، وزیر دفاع تازه آمریکا، اعلام کرده‌اند، این کشور قصد دارد در رویارویی با مسابقه تسلیحاتی چین در منطقه موشک‌های میان‌برد جدیدی را در آسیا مستقر کند.
 
ایالات متحده جمعه خروج رسمی خود از پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میا‌ن‌برد را اعلام کرد. پایان این پیمان که بین میخائیل گورباچف و رونالد ریگان، رهبران وقت دو کشور، در سال ۱۹۸۷ به امضا رسیده بود به نگرانی‌ها در مورد شروع یک مسابقه تسلیحاتی جدید در سطح بین‌المللی دامن زده است.
 
آمریکا روسیه را "یگانه" مسئول پایان یافتن این پیمان می‌داند. واشنگتن مسکو را متهم کرده که با توسعه موشک‌های روسی 9M 729 پیمان INF را نقض کرده است. سازمان دفاعی ناتو نیز این اتهام را علیه روسیه مطرح کرده است.
 
مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، جمعه گفت که روسیه درخواست امحای این سامانه موشکی و بازگشت به پیمان INF را رد کرده است.
 
وزارت خارجه روسیه نیز به نوبه خود آمریکا را مقصر شناخته و گفته است، پیمان INF با خروج آمریکا اعتبار خود را از دست داد.
 
وزارت خارجه روسیه با توجه به خروج آمریکا از این پیمان اعلام کرد، دولت آمریکا "اشتباه بسیار بزرگی" مرتکب شد و به دلیل نفع خود از این پیمان خارج شده است.
 
دولت دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، در فوریه سال جاری خروج از پیمان منع موشک‌های هسته‌ا‌ی میان‌برد را اعلام کرد. اما برای این که تصمیم آمریکا رسما به حالت مؤثر در بیاید باید شش ماه سپری می‌شد.
 
ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه نیز در پاسخ به اقدام آمریکا در ماه ژوئیه این پیمان را به حالت تعلیق درآورد. 
 
آمریکا در استدلال خود برای خروج خود از INF گفته بود، این پیمان دست کشورهایی مانند چین را برای توسعه و استقرار موشک‌ها آزاد گذاشته است. آمریکا خواستار پیمانی شده که در مذاکره بر سر آن علاوه بر این کشور و روسیه چین نیز حضور داشته باشد.
 
پیمان INF در تلاش برای مهار مسابقه تسلیحاتی در پایان جنگ سرد میان دو بلوک شرق و غرب بسته شده بود. این پیمان به‌ویژه برای اروپا تضمینی امنیتی محسوب می‌شد و اهمیت داشت.
 
INF تولید موشک‌های هسته‌ای با برد بین ۵۰۰ تا پنج هزار و ۵۰۰ کیلومتر را منع ‌می‌کرد.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.