بیش از ۱۱۱ میلیون بشکه نفت بی مشتری روی دست دولت ایران مانده

 میزان ذخایر نفت بی‌مشتری ایران در نفتکش‌ها نسبت به اوایل ماه مه (سه ماه پیش) که آمریکا معافیتهای نفتی برای مشتریان ایران را متوقف کرد، دو برابر شده استرادیو فردا :بر اساس اطلاعاتی که یک شرکت ردیابی نفت‌کش‌ها در اختیار رادیو فردا قرار داده است، میزان ذخایر نفت بی‌مشتری ایران در نفتکشهای لنگر انداخته در خلیج فارس یا اطراف آن، در ماه جاری، ژوئیه، به ۵۶ میلیون بشکه رسیده است.
 

بر اساس آمارهای شرکت ردیابی نفتکش‌ها، کپلر، میزان ذخایر نفت بی‌مشتری ایران در نفتکش‌ها نسبت به اوایل ماه مه (سه ماه پیش) که آمریکا معافیتهای نفتی برای مشتریان ایران را متوقف کرد، دو برابر شده است.

 
به غیر از ذخیره نفت در دریا، آمارهای کپلر نشان می‌دهد که ایران هم اکنون ۵۵.۵ میلیون بشکه نفت نیز در تاسیسات خشکی داخلی یا خارجی (تاسیسات دالیان و جینجو چین) ذخیره کرده است که نسبت به سه ماه پیش، ۱۱ میلیون بشکه افزایش داشته است.
 
ایران تنها در ماه جاری نزدیک ۳ میلیون بشکه نفت در تاسیسات جینجو ذخیره کرده است.
 
کپلر می‌گوید ایران دیگر نفتکش چندانی برای انبار کردن نفت ندارد، اما هنوز در خشکی می‌تواند نفت بیشتری ذخیره کند.
 
جزئیات آمارهای کپلر نشان می‌دهد میزان ترانزیت نفت ایران به بازارهای بین‌المللی از نزدیک ۲.۸ میلیون بشکه در ماه مه پارسال (زمانی که آمریکا از برجام خارج شد) به حدود ۴۱۷ هزار بشکه در ماه جاری رسیده و میزان ذخایر نفت بی‌مشتری ایران در خشکی و دریا از حدود ۴۲ میلیون بشکه در ماه مه پارسال به ۱۱۱ میلیون بشکه در ژوئیه ۲۰۱۹ اوج گرفته است.
 
دقیقا معلوم نیست چه میزان نفتی که ایران طی ماه جاری بارگیری و راهی بازارهای بین‌المللی کرده، توانسته مشتری پیدا کند و چه میزان برای ذخیره شدن در انبارهای چین ارسال شده است.
 
آمارهای رسمی چین نشان می‌دهد که این کشور طی ماه ژوئن، روزانه کمی بیش از ۲۰۸ هزار بشکه نفت از ایران وارد کرده است. البته بخش عمده آن نفتی است که ایران در ازای توسعه میادین نفتی آزادگان و یادآوران به شرکتهای ساینوپک و «سی‌ان‌پی‌سی» تحویل داده است. بر اساس قرارداد ایران متعهد شده بود به جای پول نقد، نفت به این شرکتها تحویل دهد.
 
آمارهای کپلر نشان می‌دهد که ماه گذشته روزانه ۱۷۴ هزار بشکه نفت ایران وارد بنادر چین شده، اما این رقم در ماه جاری به ۳۶۰ هزار بشکه رسیده است. ورود محموله‌های نفتی به بنادر چین به معنی تحویل یا صادرات آن نیست، کما اینکه، داده‌های ماهواره‌ای این شرکت نشان می‌دهد نفتکش «ساراک» ایران بعد از ۱۸۰ روز معطلی در تاسیسات دالیان چین، به سنگاپور برگشته و نهایتا با محموله خود، هم اکنون راهی خلیج فارس است.
 
بخشی از محموله‌های ایران نیز برای ذخیره شدن در چین ارسال می‌شود و در مالکیت ایران می‌ماند.
 
این گزارش می‌افزاید ترکیه نیز ماه گذشته روزانه ۳۴ هزار بشکه نفت از ایران دریافت کرده و در ماه جاری، احتمالا این رقم ۱۷۴ هزار بشکه بوده است.
 
اخیرا نشریه پولیتیکو، گزارشی درباره مذاکره آمریکا با شرکتهای ساینوپک و «سی‌ان‌پی‌سی» برای اعطای معافیت خرید نفت ایران منتشر کرد، اما تاکنون گزارشی درباره چرایی ادامه واردات نفت ترکیه از ایران منتشر نشده و آمریکا نیز علنا واکنشی نداشته است. ترکیه ماههاست می‌گوید قادر نیست نوع خاص نفتی که از ایران وارد می‌کند را از دیگر تولید‌کننده‌ها تامین کند.
 
ایالات متحده اخیرا شرکت «ژوهی ژن رانگ» چین و خانم یومین لی، مدیر آن را به خاطر ادامه خرید نفت ایران تحریم کرد که با واکنش شدید چین مواجه شد.
تحویل نفت به سوریه
این گزارش می‌افزاید ایران ماه گذشته یک محموله یک میلیون بشکه‌ای تحویل سوریه داده و ۱۲ ژوئیه نیز نفتکش «مارشال» ایران به همین میزان، نفت به سوریه تحویل داده است.
 
اخیرا نفتکش عظیم «گریس ۱» با بیش از ۲ میلیون بشکه نفت ایران نیز در جبل‌الطارق توقیف شد و ظن آن می‎رفت که به سوریه حمل می‌شود.
 
این گزارش همچنین به نکته‌ای اشاره کرده است که ماهها پیش در برخی رسانه‌های روسی منتشر شد، اما اطلاعات چندانی درباره آن در دیگر رسانه‌ها داده نشده است. اکتبر پارسال مصر یک نفتکش اماراتی حامل یک میلیون بشکه نفت ایران با نام «کوسه دریا» (سی شرک) را به اتهام ورود غیرقانونی به آبهای این کشور توقیف کرد. این محموله راهی سوریه بود. کپلر می‌گوید هنوز هم این نفتکش با محموله ۱ میلیون بشکه نفت ایران در ورودی کانال سوئز توقیف است.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۵۳
آزاذه - تهران، ایران

بهتر. امیدوارم همه این نفتها آتش بگیردو ملاها و آخوند پرستها را دود کنه
‌سه شنبه ۸ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۸:۳۳
۵۰
ابن ملجم - مونیخ، آلمان

دیدید که نمیتوننصادرات بفت اخوندها را صفر کنند، رژیم متل گذشته نفت صادر میکنه،ولی هیچکس حاضر ن<یست ان را حتی مفتی بخره!
‌سه شنبه ۸ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۸:۴۱
۵۰
ab5534 - هلسینکی، فنلاند

خوب یه مقدار شو با پیت حلبی بین فقر و فقرا پخش کنند
‌سه شنبه ۸ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۸:۴۶
۸۱
گفتگوگر - پیتزبورگ، ایالات متحده امریکا

این ابله ها به حکومت جهانی تشیع معتقدند و این خزعبلات قرون وسطائی را قابل صادرات می بینند و در صادرات ایدئولوژی های مهمل خودشان سر در گریبان شده اند. اینقدر فلسفه های مدرن برای نسل جدید هست که کسی اویزان چاه جمکران نشود
‌سه شنبه ۸ مرداد ۱۳۹۸ - ۲۰:۴۴
۶۳
Sabokbalam - کالیفورنیا، ایالات متحده امریکا

در زمستان آینده ممکن است شکم ها خالی باشد ولی در گرما از گرسنگی خواهیم مرد. لعنت بر آنهایی که ما را دروازه های تمدن بزرگ به دروازه های کارتن خوابی کشیدند.
‌سه شنبه ۸ مرداد ۱۳۹۸ - ۲۰:۵۴
۶۵
آنتی خرافات - دوسلدورف، آلمان
دیدید آمریکا هیچ غلطی نتوانست بکند حالا برو خودت را جر بده و شعار مرگ بر این مرگ آن را بده زال و سروان و فاطی کجایید احتمالا برای آخوندا شبانه بکار مشغولند
‌سه شنبه ۸ مرداد ۱۳۹۸ - ۲۱:۰۹
۴۰
Revolver_Ocelot - رشت، ایران
خوبه دیگه یهو همه بشکه های نفت رو میفروشن به پول کلان میرسن و مردم بدبختر میشن
‌سه شنبه ۸ مرداد ۱۳۹۸ - ۲۱:۳۳
۴۵
انرژی و بینهایت - فوکوکا، ژاپن
آن شخصیکه دست روی قاطر های وحشی میکشید و رامشان میکرد نمیشه یه دستی روی بشکه های نفت بکشه تا همه شان بفروش برسد؟. چرا وقتیکه بحث از دین است همه چیز با یک دست برهم کشیدن و صلوات گفتن حل شده و میشه و چی معجزه های نیست که در گذشته این امامان انجام داده اند، ولی وقتیکه بحث از حال و مادیات و سیاست است همه آخندان و امامان و جادو و جنبل و دین شان مثل خر در آب گل آلود بند میماند؟
‌سه شنبه ۸ مرداد ۱۳۹۸ - ۲۲:۵۹
۴۶
زاگرس۴۳ - لیدز، انگلستان
امید به رسیدنه فروش صفر درصد.
‌سه شنبه ۸ مرداد ۱۳۹۸ - ۲۳:۳۴
۵۰
ابن ملجم - مونیخ، آلمان
[::Sabokbalam - کالیفورنیا، ایالات متحده امریکا::]. یعنی ۹۸،۲ درصد ملت ایران
‌چهارشنبه ۹ مرداد ۱۳۹۸ - ۰۱:۰۷
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.