احمد کسروی: روزى خواهد رسید که این ملایان ایران را به پهنه ى نابودى کشند

با خواندن این نامه به طرز فکر کسروی در مورد روحانیون آشنا می شویم و اینکه چرا گروه فداییان اسلام اورا ترور کردند‌.
 

کسروی در این نامه به نخست وزیر وقت می نویسد :

 
«امروز در جایی سخن از بدبختی‌های توده مردم میراندم و از چاره آن گفتگو میکردم ناگهان مردی قمی گفت : خدا لعنت کند که تخم همه اینها را عمَر کاشت. ناچار گفتم خداوند آن اندیشه‌های پست تو را لعنت کند !!
 
در این باره نخست بگویم که در این کشور بیش از ده کیش هست که با نام‌هایی مانند شیعه ، سنی ، زردشتی ، مسیحی ، علی‌اللهی ، صوفی ، بهایی ، شیخی ، اسماعیلی و مانند اینها در گوشه و کنار ایران زندگی میکنند ، این موضوع که مذهب جعفری مذهب رسمی است و قانون اساسی هم آنرا تصریح نموده حرفی نیست، اما این موضوع که شیعیان به تحریک ملایان به خود حق میدهند بر مذاهب دیگر با آسودگی تف و لعنت بفرستند خلاف مشروطه و دموکراسی است .
 
جناب آقای بیات حقیقت آن است که اینها معنی مشروطه را نیک نمی‌دانند زیرا مشروطه معنایش اینَست که توده مردم ، ایران را میهن خود بدانند و کوشش به آبادی و آزادی آن کنند و قانون را نیز پاس بدارند اما مُلایان میگویند که خدا تمام جهان را به پاس چهارده معصوم آفریده پس باید آنها را دوست داریم و بر مقبره آنها گنبد و بارگاه بسازیم و از راه دور به زیارت آنها برویم ... آیا شما در این سخنان نامی از کشور و کوشش در راه آبادی آن می‌بینید؟ اندیشه یک مُلا این است که باید بدی‌ها روز به روز فزونتر گردد و جهان پر از ستم شود تا هنگام ظهور امام زمان فرا برسد و جهان را پر از داد کند!!
 
اینکه مشروطه در ایران به نیکی ممالک غرب به نتیجه نمیرسد همین ناسازگاری ملایان با قانون و از جمله قانون مشروطه است،
 
می‌بینید که برابر هر گام که میخواهیم به سوی پیشرفت برداریم چه ایستادگی‌ و کارشکنی‌ میکنند می‌گویند عدلیه خلاف شرع است، دبستان خلاف شرع است ، نظام وظیفه خلاف شرع است، سِجل و مالیات خلاف شرع است . دانشکده خلاف شرع است، اصلا هر آنچه بیرون از دستگاه آخوندی‌ست خلاف شرع است.
 
جناب آقای بیات نخست وزیر ایران، ما بیگانه این کشور نیستیم و از جای دیگر به اینجا نیامدیم، ما هم نیکی ایران را میخواهیم و به آرامش و آسایش مردم دلبستگی داریم، ما خود هوادار دین هستیم و برآنیم که تمام جهانیان باید با دین زندگی کنند. اما اینکه ملایان بپندارند که میشود با زور و تف و لعنت سخن مخالف خود را ساکت کنند دولت باید به آنها بفهماند که چنین نیرویی به آنها سپرده نشده.
 
پیشنهاد می کنیم اعلیحضرت بفرمایند که ملایان نمایندگانی بفرستند، تا آگاهان در این زمینه که رعایت قانون براى همه لازم الاجراست با آنها گفتگو کنند تا کار یکسره گردد، یعنى اگر اجرا کردند که هیچ، درغیر اینصورت سخت مجازات گردند، باور بفرمایید این داستان ملاها امروز گرفتاری بزرگیست و اگر آن را سرسری بگیرید و با آنها مماشات کنید، روزى خواهد رسید که این بیخردان ایران را به پهنه ى نابودى کشند.....»
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۳۴
خوب، بد، زشت - نیبورگ، دانمارک

روحش شاد یادش گرامی
دوشنبه ۰۷ مرداد ۱۳۹۸ - ۰۷:۲۰
۳۹
scandal - برلین، آلمان

روانت شاد باد ای بزرگ اندیش ایران. قابل توجه تهی فکران ایرانی که مخالف "شخم بنیادی" هستند. انگار این بزرگ مرد زنده است و از حال کنونی ایران گله مند است. ننگتان باد که شرم و حیا در وجودتان نیست،ولی چرا!؟
دوشنبه ۰۷ مرداد ۱۳۹۸ - ۰۷:۲۹
۳۵
آش با جاش - سیاهکل، ایران

حالمون بهم ریخت، کسانی می‌دیدند و می‌گفتند ولی هیچ گوشی نشنید. تاسف بار
دوشنبه ۰۷ مرداد ۱۳۹۸ - ۰۸:۲۹
۷۱
parvin-artemis65 - مادرید، اسپانیا

او یک ایرانی راستین بود در چند دهه ی پیش خطر این دین خانمانسوز را درک کرد و هشدار داد ولی افسوس۰۰۰ بدست اجداد داعش و طالبان و بوکوحرام کشته شد۰۰۰یادش جاودان
دوشنبه ۰۷ مرداد ۱۳۹۸ - ۰۸:۳۳
۵۱
ابن ملجم - مونیخ، آلمان

ملت چشم براه یک امام خیالی زمان دوخته اند که کسی نمیدونه از رک و تخم کدوم کزمه سربازخونه است، خدا این هما امام زمان را برای ادم کردن ملت ایران فرستاد تا به انها یاد بدهس سقت پرستی اخر و عاقبتش چیه ،ولی مرتدم بجای شنیدن حرف خدا حرف اخوندی کره صیغه را که در مورد جدال علی و هندوانه برای ملت عرعر میکنه را میشنوند یا اخوندی کله بگه نامپستون را بدید به حشالشعبی که انها بدون پایم تنه نمیتونن زندگی کنند چون اونها بوی گند یک سقت شده مالپرست ،جاه طلب زنباره را میدهند ،ارجعیت دارند و صاحب مال و ناموس و جان ملت ایرانند. حدیثی از پیعمبر امده که هر ۱۰۰ سال یک امام زمان میای<د، پس در این چند صد سال گذشته خدا بخاطر خلق اخوند در ایران بجای ۱۰۰ هر ۳۰ سال یک امام زمان فرستاد ولی ملت گفتند ، حاج اق گفته این امام زمان واقعی نیست، چون میگه سما ادمید...امام زمان امثال رضا شاه بودند، امثال این خدابیامرز کسروی بودند ولی ملت ایران جون به جونشون کنی سقت پرستند و محتاج افسار.
دوشنبه ۰۷ مرداد ۱۳۹۸ - ۰۸:۳۴
۸۲
گفتگوگر - پیتزبورگ، ایالات متحده امریکا

بجای اینکه بگوئیم ملاها این ملت را نابود کردند باید بگوئیم که ملت امام زمانی و حسین تَشنه لب پرست باعث بدبختی خودشان و اخوندهائیکه از میان خودشان برخاسته اند شده اند. اخوند و اکثریت این ملت از یک طایفه و یک جنس هستند. حتی چپول های ما هم خصلت اخوندی را در خودشان دارند
دوشنبه ۰۷ مرداد ۱۳۹۸ - ۰۸:۴۶
۴۶
Zaall - اصفهان، ایران

مسلما اگر زنده بود همین قمپوزیسیون ترتیبش را می داد، همان طور که ترتیب زنده یاد فریدون فرخزاد را دادند!
دوشنبه ۰۷ مرداد ۱۳۹۸ - ۰۹:۴۱
۳۷
soroshkhani - توکیو، ژاپن

مرحوم کسروی بیشترین تاثیر رو رو من داشتن. حرفهای اصلی جامعه رو میزدن. ساختار فاسد و غلط و پر از جهالت جامعه رو به خوبی دیدن و دربارش نوشتن. مشکل از اینجا شروع شد گفتن که خدا دنیا رو برا چهارده معصوم ساخته و پس این دنیا حق شیعه ها هست و تنها شیعه حق زندگی داره و بقیه مذاهب اسلامی و بقیه دینها یا شیعه بشن یا باهاشون میجنگیم
دوشنبه ۰۷ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۱:۱۰
۵۵
حسین سلطانزاده - برلین، آلمان

قابل توجه سلطنت طلبهای عزیز همین مرد بزرگ را وقتی ترور کردند شاه از ترس آخوندها قاتلانش را بخشید وقتی میگوییم محمد رضا شاه به آخوندها قدرت داد باز بگید دروغ است
دوشنبه ۰۷ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۱:۲۵
۴۳
paksan - ایران، ایران

جالب تر از ترور کسروی یا سخنان و افکارش اینه که چطور مرور زمان حقایق رو روشن میکنه و چطور کسی که سالها ادعا میشد مرتد و بی دین و خدا هستش توسط خود مردم واکاوی و بررسی میشه تا حقیقت آشکار بشه. حقیقت این هستش که این آدم بی دین و مرتد و نمیدونم همه انگهایی که بهش زده بودند نبوده و نیست درسته یکنفر جونش رو از دست داده ولی باید بدونیم که چه با ترور یا مرگ طبیعی امروز که داریم حرف میزنیم هم صادر کنندگان حکم قتل یا آیت شیطانها و مذهبی های قاتل این آدم و هم مقتول و همه مردند و از دنیا رفتند ولی ببینید کسی که به ناحق کشته شده چطور حقیقت درباره اش داره پدیدار میشه و برعکس رو سیاهی و نفرت مردم نسبت به مسببان قتل این آدم رو به فزونی هستش.
دوشنبه ۰۷ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۷:۴۹
۳۹
scandal - برلین، آلمان
[::حسین سلطانزاده - برلین، آلمان::]. یک کم از شعور و منطق خود کمک بگیر! چرا من و پروین خانم و شهین گرامی پاسخگوی شماها باشیم!¿ طفلک شاه از دست "روشنفکران" دهه ۵۰ بستوه آمده بود، چطور میتوانست چنین قدمی بردارد که عوام تحریک شده از طرف ملاها برنامه و رویای دراز مدتی که برای ایران داشت با این حرکتش نابود سازد!؟ انگار من برم مشهد و به امام ۸ بد و بیراه بگم و یا یک یهودی روشنفکر از تز صهیونیستها دلخواه و بره دیوار خراب شده یهودی را که در مقابل آن خم و راست میشوند، منفجر کند و دهها مثال دیگر.
دوشنبه ۰۷ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۹:۵۱
۵۵
حسین سلطانزاده - برلین، آلمان

[::scandal - برلین، آلمان::]. در این ماجرا برای رجوع به شعور نیازی نیست جانم کمی منطق وعقل داشته باشی ونگاهی به تاریخ بندازی همه چیز دستگیرت میشه با شعور
‌سه شنبه ۰۸ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۲:۵۰
۵۵
حسین سلطانزاده - برلین، آلمان

[::scandal - برلین، آلمان::]. در ضمن روشنفکران 57 هم را هم شاه تربیت کرده بود هیچکدام از ژاپن ویا اسراییل نیامده بودند در تمام کتابهای درسی ایران زمان پهلوی اگر بگردید یک کلمه دموکراسی پیدا نمیکنید همین یک حرکت کافی است که یک حکومت ویران شود وقتی در یک کشور یک نفر تصمیم بگیرد همواره آن کشور بر سرش آوار میشود واین جبر تاریخ است یاد بگیر ای ایرانی ذوب شده در شاه حماقت گذشته را تکرار نکنید
‌سه شنبه ۰۸ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۶:۵۸
۵۵
حسین سلطانزاده - برلین، آلمان
فهمیدن حقیقت همیشه برای آدمها دگم تلخ ودشوار است سلطنت طلبهای عزیز هیچگاه دوست نداشته باشید که آنچیزی که شما دوست دارید واقعیت محض باشد بلکه به حقیقت درون آن فکر کنید
‌پنجشنبه ۱۰ مرداد ۱۳۹۸ - ۰۷:۱۷
۶۱
گور دجال زار می بینم - نیده، ترکیه
لطفاٌ این تاپیک را بار دیگر به روز رسانی کنید، ممنون
جمعه ۲۶ شهریور ۱۴۰۰ - ۱۰:۵۷
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • اجبار شرم‌آور شوهر سوری: بوسیدن پای مادر شوهر متکبر، جنجالی تازه در شبکه‌های اجتماعی! + ویدئو
  • شما حتی یک اسم مسلمانی روی این همه دختربچه نمی‌بینید! آنچه برباد رفته، «اسلام» است
  • اعتراف جنجالی کمال تبریزی: من در اشغال سفارت آمریکا حضور داشتم! + ویدئو
  • تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • راز «زشت‌ترین حیوان جهان»؛ چه توضیحی پشت پرده دماغ میمون بینی‌دراز پنهان است؟
  • حضور معنادار مسیح علینژاد در کنار حامیان رهبر اپوزیسیون ونزوئلا + ویدیو
  • مهران غفوریان: فحاشی به دختر خردسالم دور از انسانیت است. با دختر ۷ ساله من چه کار دارید؟
  • تصویری کمتر دیده شده: بوسه محمد مصدق بر دستان ثریا اسفندیاری
  • «کوچر بیرکار»، پناهنده کُرد ایرانی که استاد ریاضی دانشگاه کمبریج شد، دومین ایرانی برنده مدال «فیلدز» پس از مریم میرزاخانی
  • جایزه فحاشی؟ کادوی آیفون ۱۷ پرومکس برای مداحی که اردستانی را حرام زاده نامید! + ویدئو
  • +192شیرین سعیدی، استاد دانشگاه آرکانزاس، به دلیل «تمجید از خامنه‌ای و مواضع ضداسرائیلی» اخراج شد
  • +139شاهزاده رضا پهلوی: هم‌صدایی و همبستگی‌ را حفظ کنید و خواستار آزادی همه بازداشت‌شدگان باشید
  • +136مهری طالبی دارستانی، از مدافعان حجاب اجباری، پس از بازجویی توسط نیروهای امنیتی سکته کرد!
  • +130حمایت مردم از شاهزاده رضا پهلوی در مراسم خسرو علی‌کردی؛ بازداشت نرگس محمدی و چند فعال دیگر
  • +122نماینده ویژه آمریکا: فقط پادشاهی در خاورمیانه کار می کند
  • +121اتریش حجاب را برای دختران زیر ۱۴ سال در مدارس ممنوع کرد
  • +108چرا یک نفر این آقای ابوالفضل اقبالی را از برق نمی‌کشد؟: پدیده شوهرکُشی در ایران از زن‌کُشی بیشتر است
  • +104تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • +100برادر خسرو علی‌کردی: فریاد خون‌خواهی برادرم را در مجامع بین‌المللی مطرح می‌کنم
  • +100یک دانشجو خطاب به سعید جلیلی: دست‌ها و نفستان آغشته به خون است + ویدیو