دبیر شورای راهبردی روابط خارجی ایران :در شرایط برابر اگر لازم شد با آمریکا مذاکره می‌کنیم

العربیه :به دنبال داغ شدن بحث‌های مذاکره یا عدم مذاکره ایران با آمریکا در رسانه‌ها و میان مقامات ایرانی، محمد باقر خرمشاد دبیر شورای راهبردی روابط خارجی ایران گفته است، در شرایط فشار با آمریکا مذاکره نمی‌کنیم اما در «شرایط برابر» اگر لازم شد مذاکره می‌کنیم.
 

به گزارش خبرگزاری ایسنا، خرمشاهی در گفتگو با این خبرگزاری گفت: «در ارزیابی رفتارهای دوگانه ترامپ و آمریکا در اعمال تحریم و پیشنهاد مذاکره اظهار کرد: اگر بخواهیم روی کار ترامپ اسم بگذاریم، راهبرد او یا به تعبیر دیگری تاکتیک او، مذاکره تحت فشار است، همان‌طور که رهبری و رئیس جمهور هم اشاره کردند هیچ آدم عاقلی به مذاکره تحت فشار تن نمی‌دهد این را ما هم می‌دانیم، ترامپ هم می‌داند منفعت او در این است که بتواند ما را در اوج فشار پای میز مذاکره بیاورد».

 
او افزود: «بنابراین، چنین کاری یعنی این‌که ما نهایتاً امتیازات را باید بپردازیم. البته اگر چنانچه مقاومت کنیم ممکن است رکود قدرت اتفاق افتد و در این شرایط این فشار ترامپ نه تنها برای او اثر مثبتی ندارد بلکه اثرات معکوسی را به همراه خواهد داشت».
 
خرمشاد اظهار داشت: «در نتیجه اگر قرار باشد احیاناً مذاکره‌ای اتفاق بیفتد، باید طرح‌ها شکسته شده و موفقیتی نداشته باشد، در آن شرایط ما از موضع بالاتر یا برابر بتوانیم به نقطه صفر که در برجام بودیم، برگردیم البته آن‌ها باید برگردند و شاید از جنبه‌ای دیگر هر دو به برجام برگردیم زیرا ایران هم براساس بند 26 و 36 تعهدات خود را تعلیق کرده و سایر اهرم‌های فشار دیگری را آغاز کرده که در آن صورت باید آنها را متوقف کند تا در شرایط برابر بتوان صحبت یا مذاکره کرد.

دبیر شورای راهبردی روابط خارجی تاکید کرد: اکنون به نام عقل، شرع، منطق، بشریت یا به هر نام دیگری ورود در فضای مذاکره در چنین شرایطی یعنی آتش زدن همه سرمایه‌ای که تاکنون بر اثر مقاومت چهل ساله به دست آورده‌ایم، مقاومت هم به معنای رفتن به سمت قحطی و گرسنگی نبوده بلکه از توان و ظرفیت داخلی خود در تمامی زمینه‌های استفاده کرده‌ایم.
 
خرمشاد افزود: ظرفیت ایران با 4 و نیم میلیون دانشجو و 14 میلیون فارغ التحصیل با ظرفیت و حرکت کشورهای کوچک یکی نیست، ایران قدرت خود اتکایی به شدت بالایی دارد اما مهم این است که مسئولین اراده کرده و این ظرفیت‌ها را فعال کنند، همه کسانی که حتی علاقه‌ای به ایران ندارند صحبت از این دارند که ایران به طلایی‌ترین فرصت برای رهایی از درآمدهای نفتی رسیده است.
 
او اضافه کرد: اکنون شرایط جهان به گونه‌ای است که ایالات متحده فقط ما را تحریم نکرده بلکه سایر قدرت‌های بزرگ مانند روسیه و چین را هم تحریم کرده است و این مساله بیان‌گر این است که ما تنها نیستیم و اگر بتوانیم باشگاه تحریمی‌ها را دور هم جمع کنیم که فقط با پول ملی خودمان با آن‌ها مبادله کنیم، تا حد زیادی هدف‌گذاری‌های آن‌ها به نتیجه نمی‌رسد.
 
دبیر شورای راهبردی روابط خارجی ایران گفت خاطرنشان کرد: ما به خوبی ابزار مقاومت را در اختیار داریم، عقل می‌گوید در شرایط فشار مذاکره کردن یعنی سم، پس در شرایط فشار مذاکره نمی‌کنیم، ورق را با مقاومت بر می‌گردانیم و در شرایط برابر اگر لازم شد مذاکره می‌کنیم.
 
پیشتر آیت الله خامنه‌ای رهبر ایران گفته بود که ایران نه مذاکره می کند و نه جنگ اما به «مقاومت» خود ادامه می دهد.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۸۲
گفتگوگر - پیتزبورگ، ایالات متحده امریکا
قرمپ... قرمپ......
دوشنبه ۱۰ تیر ۱۳۹۸ - ۱۳:۳۹
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • اجبار شرم‌آور شوهر سوری: بوسیدن پای مادر شوهر متکبر، جنجالی تازه در شبکه‌های اجتماعی! + ویدئو
  • شما حتی یک اسم مسلمانی روی این همه دختربچه نمی‌بینید! آنچه برباد رفته، «اسلام» است
  • اعتراف جنجالی کمال تبریزی: من در اشغال سفارت آمریکا حضور داشتم! + ویدئو
  • تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • راز «زشت‌ترین حیوان جهان»؛ چه توضیحی پشت پرده دماغ میمون بینی‌دراز پنهان است؟
  • حضور معنادار مسیح علینژاد در کنار حامیان رهبر اپوزیسیون ونزوئلا + ویدیو
  • مهران غفوریان: فحاشی به دختر خردسالم دور از انسانیت است. با دختر ۷ ساله من چه کار دارید؟
  • تصویری کمتر دیده شده: بوسه محمد مصدق بر دستان ثریا اسفندیاری
  • «کوچر بیرکار»، پناهنده کُرد ایرانی که استاد ریاضی دانشگاه کمبریج شد، دومین ایرانی برنده مدال «فیلدز» پس از مریم میرزاخانی
  • جایزه فحاشی؟ کادوی آیفون ۱۷ پرومکس برای مداحی که اردستانی را حرام زاده نامید! + ویدئو
  • +196شیرین سعیدی، استاد دانشگاه آرکانزاس، به دلیل «تمجید از خامنه‌ای و مواضع ضداسرائیلی» اخراج شد
  • +144شاهزاده رضا پهلوی: هم‌صدایی و همبستگی‌ را حفظ کنید و خواستار آزادی همه بازداشت‌شدگان باشید
  • +136مهری طالبی دارستانی، از مدافعان حجاب اجباری، پس از بازجویی توسط نیروهای امنیتی سکته کرد!
  • +133حمایت مردم از شاهزاده رضا پهلوی در مراسم خسرو علی‌کردی؛ بازداشت نرگس محمدی و چند فعال دیگر
  • +123نماینده ویژه آمریکا: فقط پادشاهی در خاورمیانه کار می کند
  • +123اتریش حجاب را برای دختران زیر ۱۴ سال در مدارس ممنوع کرد
  • +108چرا یک نفر این آقای ابوالفضل اقبالی را از برق نمی‌کشد؟: پدیده شوهرکُشی در ایران از زن‌کُشی بیشتر است
  • +106تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • +104شما حتی یک اسم مسلمانی روی این همه دختربچه نمی‌بینید! آنچه برباد رفته، «اسلام» است
  • +100برادر خسرو علی‌کردی: فریاد خون‌خواهی برادرم را در مجامع بین‌المللی مطرح می‌کنم