هوک:تحریم‌های ما به ایران حق نمی‌دهد که برنامه‌های هسته‌ای خود را تسریع کند

 برایان هوک، نماینده وزارت خارجه آمریکا در امور ایران، می‌گوید که سیاست اعمال فشار اقتصادی حداکثری آمریکا در مورد ایران نتیجه داده است. رادیو فردا :برایان هوک، نماینده وزارت خارجه آمریکا در امور ایران، روز پنجشنبه ششم تیر گفت سیاست اعمال فشار اقتصادی حداکثری آمریکا در مورد ایران نتیجه داده است. او در عین حال در مورد نقض تعهدات هسته‌ای از سوی ایران هشدار داد.
 

آقای هوک در مصاحبه‌ای با خبرگزاری رویترز گفت: «ما به ادامه سیاست اعمال فشار اقتصادی حداکثری به ایران متعهد هستیم، چون تاثیرگذار بوده و ایران را از بخش مهمی از درآمدش محروم کرده است».

 
برایان هوک قبل از دیدار با دیپلمات‌های بریتانیایی، آلمانی و فرانسوی در پاریس این مصاحبه را انجام داد. هدف از این ملاقات قانع کردن قدرت‌های اروپایی به پذیرش سیاست اعمال فشار به عنوان بهترین راه وادار کردن ایران به مذاکره است.
 
این ملاقات در آستانه اجرای تصمیم ایران برای کاهش تعهدات خود به توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ با قدرت‌های جهانی انجام می‌شود.
 
برایان هوک در پاسخ به سئوالی در مورد احتمال نقض این تعهدات از سوی ایران گفت کاملا مشخص است که چنین اقدامی پیامدهایی خواهد داشت و با وجود خروج یکجانبه آمریکا از برجام و از سرگیری تحریم‌های هسته‌ای علیه ایران این نمی‌تواند بهانه‌ای برای نقض توافق هسته‌ای باشد.
 
مسئول امور ایران در وزارت خارجه آمریکا افزود: «تحریم‌های ما به ایران حق نمی‌دهد که برنامه‌های هسته‌ای خود را تسریع کند. ایران هرگز نمی‌تواند به تولید بمب هسته‌ای نزدیک شود. ما این موضوع را به دقت زیر نظر داریم تا ایران هیچ گاه از مرز یک سال تا زمان آمادگی برای تولید سلاح هسته‌ای عبور نکند».
 
آقای هوک افزود دیدگاه‌های خود در مورد «باج‌گیری هسته‌ای» از سوی ایران را در ملاقات پاریس با دیپلمات‌های اروپایی در میان خواهد گذاشت.
 
خبرگزاری رویترز می‌افزاید هدف اصلی توافق سال ۲۰۱۵ که بر اساس آن فعالیت‌های هسته‌ای ایران در قبال لغو بخش مهمی از تحریم‌های بین المللی محدود شد، طولانی شدن زمان مورد نیاز ایران برای تولید بمب هسته‌ای، در صورت اتخاذ چنین تصمیمی، از حدود دو تا سه ماه به یک سال بود.
 
دولت آمریکا ۱۸ اردیبهشت پارسال به طور یکجانبه برجام خارج شد و در پی آن تحریم‌های هسته‌ای علیه ایران را از سر گرفت. دولت ایران اعلام کرده خواهان حفظ برجام و پایبندی به تعهدات آن کشور است ولی نمی‌تواند برای مدت نامحدودی به این کار ادامه دهد چون با از سرگیری تحریم‌های آمریکا آن کشور عملا از فواید اقتصادی برجام محروم شده است.
 
قدرت‌های اروپایی نیز تلاش می‌کنند روابط اقتصادی با ایران را به هر شکلی که ممکن است حفظ کنند ولی این اقدامات در مقایسه با اعمال فشار آمریکا برای متوقف کردن صادرات نفت ایران بسیار ناچیز است.
 
تشدید تنش در ماه‌های اخیر دولت آمریکا را در موقعیتی قرار داده که از متحدان اروپایی خود می‌خواهد ایران را به پایبندی به توافقی وادار کنند که خود از آن خارج شده است.
 
در این شرایط رهبر فرانسه اعلام کرد از آمریکا خواهد خواست تا با هدف ایجاد زمینه‌های مناسب برای گفت‌وگو و کاهش تنش با ایران برخی از تحریم‌ها علیه تهران را لغو کند.
 
برایان هوک گفت حکومت ایران به پیشنهادهای آمریکا برای مذاکره پاسخ نداده است.
 
او افزود: «ما مشوق‌های زیادی را پیشنهاد داده‌ایم و حدود یک سال پیش کاملا به صراحت گفتیم اگر ایران مثل یک حکومت معمولی و نه یک نیروی انقلابی رفتار کند همه تحریم‌ها را لغو خواهیم کرد».
 
دونالد ترامپ می‌گوید که هدف نهایی او وادار کردن ایران به مذاکره است. دولت فعلی آمریکا معتقد است توافق هسته‌ای با ایران که در دوران ریاست جمهوری باراک اوباما امضا شد چون همیشگی نیست یک توافق ضعیف است و مسائل غیرهسته‌ای مثل برنامه‌ موشکی و رفتار منطقه‌ای حکومت ایران را در بر نمی‌گیرد.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.