انقلاب نسل پنجم اینترنت نزدیک است

 گردن‌های خم شده، چشم‌های خیره به تلفن هوشمند... و حال اینترنتی صدها برابر سریع‌تر از قبل؛ تحولات تا چه اندازه بر زندگی ما تاثیر خواهد گذاشت؟ رادیو فردا ،مهدی مطلبی
ارزیابی شرکت اریکسون، از بزرگ‌ترین توسعه‌دهندگان نسل پنجم اینترنت «فایو جی (5G)»، نشان می‌دهد تحولات در این زمینه سریع‌تر از آنچه پیش‌بینی می‌شد است؛ موضوعی که می‌تواند طی پنج سال آینده بسیاری از ابعاد زندگی بشر را دگرگون کند.
 

همزمان روز دوم تیر ماه شرکت سامسونگ اعلام کرد که که فروش گوشی هوشمند گالاکسی ۱۰ اس، که مجهز به فایو جی است، طی هشتاد روز از یک میلیون گذشته و درهای تحول در بازار گوشی فایو جی گشوده شده‌است.

 
برای توسعه نسل پنجم شبکه اینترنت همراه که به فایو جی مشهور است نیاز به تحول زیرساخت‌های ارتباطات مخابراتی در جهان است. تحول در زیرساخت‌های مخابراتی با فناوری فایو جی می‌تواند سرعت اینترنت را در شبکه‌های اینترنت همراه از بسیاری از سیستم‌های کابلی بیشتر کند.
 
پیش‌بینی شده که در این سیستم سرعت انتقال داده تا ۲۰ گیگابیت‌ بر ثانیه برسد. این عامل غیر از تحول در رسانه‌های آینده، تجهیزات مورد استفاده بشر از خانه تا بهداشت، خودرو و بسیاری از موارد دیگر را متحول می‌کند. این سیستم به خانه‌های خودکنترل و زندگی رباتی و توسعه هوش مصنوعی و استفاده از آنها در زندگی شخصی شتاب خواهد داد.
 
شرکت چینی هواوی فعلا در زمینه توسعه بستر شبکه‌های مخابراتی از پیشتازان است. شرکت اریکسون هم در این زمینه با شرکت هواوی در حال رقابت است.
 
شرکت سوئدی اریکسون می‌گوید در سال ۲۰۲۴ نزدیک به دو میلیارد نفر به شبکه فایو جی دسترسی خواهند داشت. یعنی تا آن زمان یک چهارم مردم زمین زیر پوشش شبکه فایو جی قرار خواهند گرفت. تخمین‌های قبلی پیش‌بینی می‌کردند تا این زمان حدود ۱.۵ میلیارد نفر به این تجهیزان دسترسی داشته باشند. در سال جاری میلادی هم پیش‌بینی می‌شود حدود ۱۰ میلیون نفر به سیستم فایو جی دسترسی پیدا کنند.
 
شبکه فایو جی در میانه دهه آینده میلادی تقریبا نیمی از مردم زمین را پوشش خواهد داد.
 
اینترنت فایو جی در خودروهای خودران آینده نیز نقش کلیدی دارد. در واقع بدون توسعه شبکه فایو جی توسعه خودروهای خودران غیرممکن خواهد بود. گسترش شبکه فایو جی همچنین سبب افزایش استفاده از فضای ابری برای تبادل اطلاعات و استفاده از پردازش‌های ابری و توسعه هوش مصنوعی و یادگیری ماشین خواهد شد.
 
با همه این‌ها نگرانی‌هایی نیز از گسترش این شبکه وجود دارد. اول آنکه زندگی انسان با توسعه فایو جی بسیار وابسته به ربات‌ها خواهد شد و ربات‌ها در زندگی انسان نقش پررنگ‌تری پیدا خواهند کرد. از طرفی برخی کارشناسان می‌گویند افزایش شدید سرعت اینترنت بیش از گذشته حریم خصوصی زندگی انسان را تحت‌الشعاع قرار خواهد داد.
 
یکی دیگر از نگرانی‌ها، به‌خصوص در آمریکا و برخی کشورهای غربی، پیشرو بودن شرکت هواوی در توسعه این زیرساخت مخابراتی است. برخی کارشناسان آمریکایی معتقدند اگر توسعه این سیستم در کشورهای مختلف به دست هواوی انجام شود، دولت چین به بسیاری از اطلاعات کلیدی آن‌ها دست خواهد یافت. البته شرکت هواوی این اتهام را رد کرده و گفته امنیت سیستم‌های فایو جی حتی بیشتر از روش‌های کنونی است.
فایو جی در ایران؟
مقام‌های ایرانی گفته‌اند شبکه فایو جی در ایران راه‌اندازی خواهد شد.
 
محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، با انتشار توئیتی از «پوشش ۶۶ درصدی اینترنت تری جی و فور جی» در روستاها و تمامی شهرها خبر داده و اعلام کرده است که اینترنت فایو جی نیز «در سال جدید ارائه خواهد شد».
 
شرکت‌های سامسونگ و هواوی در حال حاضر بخش زیادی از بازار ایران را در اختیار دارند.
 
اولین مودم فایو جی ساخت شرکت کوالکام است و تا سرعت پنج گیگابیت بر ثانیه را پشتیبانی می‌کند. چنین سرعتی ۲۵۷ برابر بیشتر از پرسرعت‌‌ترین شبکه ال‌تی‌ئی موجود در آمریکا است.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۵۵
حسین سلطانزاده - برلین، آلمان
من طرحی دارم برای راحتی کار تلفنها را کار بزارن توی بدن شخص دیگه نیازی نیست شما روی هر چیزی انگشت بمالی باتلفن میتونی مثل یک آدم صحبت کنی تلفن هم تمام کارهای شما را خودش انجام خواهد داد وبا نصب یک ورقه نازک در درون چشم شما میتوانید هر چیز یرا ببینید زیادی تخیلی شد نه نگید از فیلم های تخیلی دزدیدی ناراحت میشم همش طرح خودمه چند جا مراجعه کردم گفتند برو 50 سال دیگه بیا
‌چهارشنبه ۵ تیر ۱۳۹۸ - ۰۸:۰۵
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.