مذاکره وزیر اطلاعات ایران با اعضای حماس درباره راهکار مقابله با «معامله قرن»

 وزیر اطلاعات ایران و مقامات حماس «معامله قرن» را «مقدمه‌ای برای عادی‌سازی روابط عربی- اسرائیلی» دانستند. رادیو فردا :وزیر اطلاعات جمهوری اسلامی ایران در سفر به لبنان با یک هیات از حماس دیدار و درباره راه‌های مقابله با «معامله قرن» و دیگر اقدامات دولت دونالد ترامپ در حمایت از اسرائیل با انها گفت‌و‌گو کرد.
 

به گزارش خبرگزاری ایرنا، صالح العاروری نایب‌رئیس دفتر سیاسی، حسام بدران عضو دفتر سیاسی، اسامه حمدان مسئول روابط خارجی و احمد عبدالهادی نماینده حماس در لبنان با محمود علوی، وزیر اطلاعات ایران، دیدار کردند.

 
براساس این گزارش، دو طرف در این دیدار درباره «مقابله با چالش‌ها و خطرات ناشی از اصرار دولت آمریکا برای تحمیل معامله قرن» گفت‌و‌گو کردند و قرار شده که این دیدارها ادامه پیدا کند.
 
رهبر جمهوری اسلامی ایران روز چهارشنبه ۱۵ خرداد با حمله به طرح صلح دولت آمریکا برای خاورمیانه که به «معامله قرن» شهرت یافته است، پیش‌بینی کرده بود که این طرح «هیچ‌گاه به سرانجام نخواهد رسید».
 
حکومت خودگردان فلسطین نیز پیشاپیش طرح یاد شده را رد کرده و آن را «خیانتی» نامیده که «هیچ فلسطینی به ذلت آن تن در نخواهد داد».
 
طرح موسوم به «معامله قرن» را جرد کوشنر، داماد و مشاور ارشد رئیس‌جمهوری ایالات متحده، برای پایان دادن به منازعه اسرائیل و فلسطینی‌ها آماده کرده است.
 
نام این طرح از گفته‌های سال گذشته آقای ترامپ گرفته شده که منازعه اسرائیل و فلسطینیان را دشوارترین مسئله جهان نامیده و گفته بود اگر راهکاری برای این منازعه به دست آید «معامله قرن» خواهد بود.
 
مرحله نخست این طرح ۲۵ و ۲۶ ماه ژوئن (چهارم و پنجم تیر) در جریان همایش فرصت‌های اقتصادی بین‌المللی در منامه، پایتخت بحرین، رونمایی می‌شود که این مرحله به بخش اقتصادی توافق اختصاص خواهد داشت.
 
وزیر اطلاعات ایران و مقامات حماس همچنین «معامله قرن» را «مقدمه‌ای برای عادی‌سازی روابط عربی- اسرائیلی» دانستند.
 
این ادعا در حالی مطرح شده که سازمان همکاری اسلامی در آخرین نشست خود در اشاره تلویحی به طرح «معامله قرن» نوشته است، برنامه‌هایی که تامین‌کننده حقوق حقه فلسطینیان نباشد، رد خواهد شد و «راهکار دو کشوری، راه حل قضیه فلسطین است».
 
از دیدار وزیر اطلاعات با مقامات حماس جزئیات بیشتری منتشر نشده است.
 
حماس سال ۹۶ اعلام کرد که بعد از چند سال سردی در مناسباتش با ایران بر سر جنگ داخلی سوریه، روابط با تهران را به حالت عادی درآورده است؛ مقامات ایران نیز این امر را تایید کردند.
 
بر اساس گزارش ایرنا، طرفین همچنین درباره دیگر سیاست‌های آمریکا از جمله به رسمیت شناختن اورشلیم به عنوان پایتخت اسرائیل گفت‌و‌گو کردند.
 
دونالد ترامپ در آذرماه سال ۹۶ اورشلیم را به عنوان پایتخت اسرائیل به رسمیت شناخت و در اردیبهشت ۹۷ نیز سفارت آمریکا را به این شهر مورد مناقشه یهودیان و مسلمانان منتقل کرد.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.