«ژنرال سیسی» واسطه بین اعراب خلیج فارس و تهران

انتخاب:  العربی الجدید نوشت: عبدالفتاح السیسی رئیس جمهور مصر در مناسبتهای مختلف اظهاراتش در مورد امنیت خلیج فارس و دولتهای عربستان و امارات بعنوان جزء جدایی ناپذیر از جهان عرب را تکرار می کند. آخرین نشستی که این اظهارات رئیس جمهور مصر ایراد شد، دو نشست عربی و اسلامی در مکه بود. اما السیسی در بحث درگیری بین برخی دولتهای خلیج فارس و ایران، همچنان به مقابله نظامی معتقد نیست و از ورود به ائتلافی که خواستار وقوع جنگ منطقه ای جدید باشد، اجتناب می کند.
 

به گزارش سرویس بین الملل «انتخاب»؛ در ادامه این مطلب آمده است: منابع دیپلماتیک مصری می گویند السیسی هرگز اقدامی نمی کند که باعث از بین رفتن نزدیکی آن به روسیه شود و وی ترجیح می دهد به ایفای نقش میانجی بین دو جبهه اکتفا کند؛ چرا که این اقدام را بهترین خدمتی می داند که می تواند به ریاض و ابوظبی ارائه نماید.

 
السیسی در دو سخنرانی خود در نشستهای مکه، از ذکر نام ایران به هر عنوانی، خودداری کرد. در حالیکه رویارویی سیاسی و رسانه ای دو هم پیمان مصر، یعنی ابوظبی و ریاض علیه تهران به بالاترین درجه خود رسیده، رئیس جمهور مصر ترجیح داد حوثی ها را سرزنش کرده و مسئولیت حملاتی که به تاسیسات نفتی عربستان شد را متوجه آنها کند.
 
مساله جالب توجه آنکه، السیسی این حملات را تجاوز به حق حاکمیت عربستان یا امارات ندانست و در این باره مانند دو دولت عربستان و امارات رفتار نکرد؛ بلکه این اقدامات را تروریستی توصیف کرد که نیازمند موضعگیری مشخصی از سوی جامعه بین المللی در راستای محکومیت آن است.
 
السیسی همچنین مأموریت مقابله با این اقدامات تروریستی را به جامعه بین المللی محول کرده و از جهان عرب خواست در این زمینه با جامعه بین الملل همکاری کنند.
 
در واقع، السیسی در صدد آن بود که رنگ سیاسی که سعودیها تلاش کرده بودند به نشستهای مکه بدهند را تغییر داده و آن را در محور مبارزه با تروریسم جای دهد، بی آنکه خود را در تنگنای تقسیم بندی تروریسم مورد نظر جای دهد.
 
فراتر از این، رئیس جمهور مصر از کشورهای عربی خواست در مورد بحرانهای منطقه و ریشه های ناآرامی ها و تهدیداتی که متوجه امنیت ملی قومی عربی است، به یک اجماع استراتژیک برسند؛ به نحوی که از تلاش برای برانگیختن نداهای طایفه ای و مذهبی در منطقه دوری کنند.
 
در این جا، تمایل السیسی به ایجاد یک خظ مشی جدا از تحرکات سیاسی تنش زا مشخص می شود؛ همانطور که وی در سال 2018 نیز در این باره صحبت کرده و تصریح کرده بود که منطقه تحمل جنگی تازه را ندارد.
 
السیسی در آن سخنرانی خود که در جریان نشست ملی جوانان مطرح کرد، در خصوص درگیریهای مذهبی بین شیعه و سنی نیز صحبت کرده و آن را عامل مهمی در تنش زایی در روابط بین دولتهای خلیج فارس و ایران توصیف کرده بود. رئیس جمهور مصر در آن هنگام این درگیری را به ضرر همه دانسته و دولتهای مختلف را به دوری از فتنه انگیزی بر پایه دین و مذهب، فراخوانده بود، که می توان این اظهارات او را با شرایط فعلی منطقه نیز تطبیق داد.
 
منابع دیپلماتیک مصری می گویند که قاهره سعی در ایفای نقشی برای کاهش تنش ها میان عربستان و ایران از طریق کانال های پشت پرده با تهران با مشارکت روسیه است.  سیسی اخیرا به محمد بن زائد ولیعهد ابوظبی در ملاقات اخیرشان در قاهره از «ملاحظات روسیه برای اجتناب و جلوگیری از ورود به رویارویی مسلح» با تهران گفته است.
 
این منابع اضافه می کنند که سیسی نظرات مشترکی با مسکو در مورد عدم استقبال ار هر نوع جنگی در منطقه خلیج فارس دارد.
 
روابط صلح امیز فعلی بین ایران و مصر عمدتا نشات گرفته از روابط در حال گسترش و گرم سیسی و ولادیمیر پوتین است. در دو سال گذشته، سیسی کانال های ارتباطی با ایرانی ها از طریق عراق گشوده است، خصوصا با برقراری رابطه با نیروهای نزدیک به تهران در بغداد.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • شاهزاده رضا پهلوی خطاب به مردم ایران: امید خود را از دست ندهید، ایران را نجات خواهیم داد
  • وزیر خارجه ترکیه: آمریکا پیش از جنگ ۱۲ روزه ایران را مطلع کرد
  • دغدغه نوه خمینی: هر کشور مسلمانی با اسرائیل همان کاری را خواهد کرد که حماس با آن انجام داد
  • پایان جمهوری اسلامی کلاسیک در مواجهه با جنگ یا مذاکره؛ چرا سوپاپ‌های اطمینان ناگهان «کودتاچی» شدند؟
  • یادی از گلهای پرپر شده ایران؛ ستایش شفیعی، دختر ۲۰ ساله‌ای که در بهزیستی بزرگ شده بود
  • قانون‌گذار آمریکایی: ملاها ثابت کردند که حاضرند ده‌ها هزار نفر از مردم خودشان را برای ماندن در قدرت قربانی کنند
  • فاش شدن هویت ۵۵ فرمانده و سرباز خامنه‌ای برای قطع اینترنت
  • وزیر خارجه عمان: عباس پیرم کردی با این مذاکره غیرمستقیمت / وقتی ترامپ میفهمه توی بهشت هم نفت هست
  • چرا اطلاعات سپاه شروع به بازداشت اعضای جبهه اصلاحات کرده است؟
  • کمال خرازی: از اول انقلاب اشتباهاتی را مرتکب شدیم که برخی همسایگان از ما نگران شدند و ترسیدند