مالک شرکت کاله از عمدی بودن آتش سوزی کارخانه کاله در کربلا خبر داد

دویچه وله :مالک شرکت ایرانی کاله گفته است که در آتش‌سوزی کارخانه کاله در کربلا ۸۰ میلیون دلار زیان دیده است. او گفت عراق خسارتی پرداخت نخواهد کرد. کاله ۲۵ درصد از نیازهای بازار لبنیات عراق را تامین می‌کرده است.
 

کارخانه کاله شامگاه سه‌شنبه ۲۸ مه ناگهان در کربلا سوخت. پایگاه خبری اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران در ارتباط با این آتش‌سوزی با مالک شرکت کاله مصاحبه کرده و پرده از برخی جزئیات این حادثه برداشته است.

 
کارخانه کاله در کربلا یکی از شاخص‌ترین نمادهای حضور تجاری- صنعتی ایران در عراق به شمار می‌رفت. به نوشته خبرگزاری ایرنا در این حادثه دو نفر از کارگران ایرانی نیز کشه شده‌اند.
 
غلامعلی سلیمانی، بنیان‌گذار هلدینگ "سولیکو" و مالک شرکت کاله در گفت‌وگو با پایگاه خبری اتاق ایران درباره چگونگی آتش‌سوزی گفته است: «اول انبار کارتن آتش می‌گیرد؛ بعد از آن زیر کارتن‌ها سه تا از پالت‌ها منفجر می‌شود و آتش به پنل‌ها سرایت کرده و کل کارخانه آتش می‌گیرد. در حال حاضر حدود ۸۰ میلیون دلار زیان این آتش‌سوزی است».
 
سولیکو دارای بیش از ۲۰ زیر مجموعه می‌باشد که شرکت فراورده‌های گوشتی کاله و فراورده‌های لبنی کاله بزرگترین و مطرح‌ترین آن محسوب می‌شود.
 
سلیمانی توضیحات بیشتری درباره چگونگی آتش گرفتن کارخانه خود نداده است. اما صاحب شرکت کاله تاکید کرده است که آتش‌سوزی ۱۰۰ درصد عمدی بوده است. او در توضیحات خود گفته است که با شرکت‌های عرب‌ و ترکیه که رقیب این شرکت در بازار عراق بوده‌اند مشکلی نداشته اما با  برخی شرکت‌های ایرانی "بازار خراب کن" که "صادراتجی نبودند" مشکل داشته است.
"شرکت‌های ایرانی بازار را خراب کردند"
شرکت ایرانی کاله در کربلا سوخت سلیمانی درباره رقابت در بازار عراق گفته است: «شرکت‌های ایرانی کالاهای خود را به قیمت واقعی نمی‌فروشند و زیر قیمت می‌دهند. این‌ها بازار خراب کن هستند، صادراتچی نیستند. ما با ترک‌ها و عرب‌ها مشکل نداریم؛ آن‌ها رقیب ما هستند و رقابت می‌کنیم اما شرکت‌های ایرانی بازار را خراب می‌کنند.»
 
سلیمانی درباره تامین خسارت‌های آتش سوزی از طرف شرکت بیمه و دولت عراق هم گفته است: «آن‌ها (عراق) هیچ‌چیزی به ما نمی‌دهند اما آنچه برای من اهمیت دارد این است که کار را سریع شروع کنم و بازار عراق را از دست ندهم.»
 
مالک کاله افزود که با وجود زیان ۸۰ میلیون دلاری قصد دارد کارخانه را دوباره بازسازی کند.
 
طبق گفته مالک کاله نصف محصولات این شرکت از ایران تامین می‌شده و نصف دیگر آن در عراق تولید میشده است. این شرکت ۳۰۰ تن ماست، ۲۰۰ تن دوغ و ۱۰ تن فرآورده گوشتی در عراق تولید می‌کرده است. بعد از آتشسوزی تولیدات این شرکت قطع شده اما مالک کاله گفته است که تا تکمیل این کارخانه در عراق دوباره همه محصولات مورد نیاز عراق را از ایران صادر خواهد کرد.
 
شرکت کاله یک هزار کارگر در عراق دارد که حدود ۷۵۰ کارگر عراقی است و ۲۵۰ کارگر ایرانی.
 
"با ایران بیشتر از ایران مشکل داریم"
 
مالک کارخانه کاله که محصولات آن یک چهارم بازار لبنیات عراق را در انحصار دارد گفته است که مشکلات شرکتش بیشتر در ایران است تا در خارج. او تاکید کرده است که شرکتش با دولت و قوانین کشور عراق "خیلی مشکل" ندارد مشکلات شرکتش بیشتر در داخل ایران است. او از دولت انتقاد کرده است که ایران "هنوز مشخصات یک کشور صادرکننده را ندارد".
 
 سلیمانی چشم‌انداز بازار عراق را "عالی" ارزیابی کرده و مشکلات این بازار را کم‌تر از ایران دانسته و تاکید کرده است که مشکلات با عراق را باید تحمل کرد. او افزود: «امروز اگر ۸۰ میلیون دلار در این سانحه از دست رفت، باید بازار ۸۰ میلیارد دلاری را حفظ کنیم.»
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۶۵
Sabokbalam - کالیفورنیا، ایالات متحده امریکا
مگر بیمه ای در کار نبوده که دولت صحبت از پرداخت خسارت میکند.
شنبه ۱۱ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۷:۲۰
۶۷
mehdi sadigh - دوسلدروف، آلمان
خب امام زمان چرا کاری نکرد بجای اینکه در چاه پنهان باشد میتوانست به مردم کمک و یاری برساند یاحسین چی آنهم حتما در نینوا دوطفلان مسلم را بزرگ میکدش؟علی چی که با کبوتر صحبت میکرد دکتر رضا و نقی و تقی و حسن زین العابدین و ووو حتما خواب بودند
شنبه ۱۱ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۷:۲۵
۴۱
در روایت آمده است که - سن فرانسیسکو، ایالات متحده امریکا
"شرکت‌های ایرانی کالاهای خود را به قیمت واقعی نمی‌فروشند و زیر قیمت می‌دهند. این‌ها بازار خراب کن هستند، صادراتچی نیستند." البته در یک بازار رقابتی باز و سالم قیمت واقعی معنایی ندارد و بازار خراب کن اصطلاح بازارهای محلی است. اتفاقا قیمت های نازل تر باعث ایجاد رغابت میشود که به نفع مصرف کننده است. البته شما عادت کردید به بازارهای انحصاری ایران برای همین دردتان گرفته.
شنبه ۱۱ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۹:۴۵
۵۶
حسین سلطانزاده - برلین، آلمان
حتما حق حساب برادران قاچاقچی را نداده اونها هم تلافی کردن
دوشنبه ۱۳ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۵:۵۲
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • دختر علی لاریجانی در دو پرده؛ در آمریکا و در ایران بعد از کشته شدن پدرش
  • پیام نوروزی یاسمین پهلوی: نوروز را به نام جاویدنامان میهن گرامی می‌داریم
  • پژمان جمشیدی با لباس هلال احمر در کنار امدادگران + ویدیو
  • ویدیوی تغییر شیوه برخورد ایست بازرسی‌ها بعد از حمله پهپادهای اسرائیل: حتما باید زور بالا سرتون باشه!
  • (تصاویر) از خلاقیت یک مرد کچل تا زیارتت قبول مادر شوهر عزیزم
  • سال سقوط و فرار و پایان خامنه‌ای، معمای مجتبی؛ جست‌وجوها برای یافتن نشانه‌هایی از رهبر جدید
  • افراشته شدن پرچم شیر و خورشید در سفارت ایران در کپنهاگ؛ آیا دیپلمات‌ها در دانمارک پناهنده شده‌اند؟
  • گزارش‌ها از اصابت موشک به پالایشگاه حیفا / فرود اضطراری جنگنده اف-۳۵ آمریکا بعد از هدف قرار گرفتن
  • تصاویر و توئیت های دیدنی: از آرایش ابروهای معظم‌اله تا تبلیغات فوق منشوری در ایران
  • اسرائیل حمله هوایی به بندر انزلی را تائید کرد /فرماندار انزلی: ادارات گمرک، بنادر و سازمان کشتی‌رانی هدف قرار گرفتند
  • +343اسرائیل از کشته شدن علی لاریجانی و غلامرضا سلیمانی، رئیس سازمان بسیج سپاه خبر داد
  • +274نور پهلوی در مراسم نوروزی نوفدی: بهار آزادی ایران نزدیک است
  • +216سردار نائینی، سخنگوی سپاه و اسماعیل احمدی، معاون رییس سازمان بسیج، کشته شدند
  • +195اسرائیل اعلام کرد: اسماعیل خطیب، وزیر اطلاعات ایران، کشته شد
  • +188نتانیاهو به مردم ایران: نیروهای تروریستی را می‌زنیم؛ ما از بالا شما را نظاره می‌کنیم؛ جشن بگیرید
  • +166پیام نوروزی یاسمین پهلوی: نوروز را به نام جاویدنامان میهن گرامی می‌داریم
  • +153شاهزاده رضا پهلوی: با برگزاری چهارشنبه‌سوری به یاد جان‌باختگان، به پیشواز آزادی می‌رویم
  • +153ایران کشته شدن علی لاریجانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی و غلامرضا سلیمانی، فرمانده بسیج را تائید کرد
  • +147نتانیاهو از تلاش شاهزاده رضا پهلوی برای تشکیل دولت انتقالی حمایت کرد: نیرویی مثبت برای آینده ایران است
  • +143کشته شدن صدها‌‌ نفر از مسئولان میدانی نیروهای سرکوبگر بسیج + ویدیو