برگزاری نماز جماعت در سودان به امامت سفیر بریتانیا در خارطوم

العربیه :در اتفاقی کم‌نظیر، نماز جماعت یکی از شب‌های ماه رمضان در سودان، در مقابل منزل سفیر بریتانیا در خارطوم و به امامت او برگزار شد.
 

بنابر بر اعلام صفحه توئیتر سفارت بریتانیا در سودان، عرفان صدیق، سفیر این کشور در خارطوم، امامت نماز جماعتی که در مقابل منزلش برگزار شد را بر عهده گرفته و پس از آن نمازگزاران را به افطار دعوت کرد.

 
عرفان صدیق پس از نماز جماعت، نمازگزاران و رهگذران را به مراسم افطاری که در منزلش برگزار شده بود، دعوت کرد. تصاویری از نماز جماعت و مراسم افطاری، در صفحه توئیتر سفارت منتشر و در ذیل آن نوشته شد: « سودان همیشه افطارهای خیابانی متفاوتی داشته و همین امر حال و هوای سودانی خاصی به ماه رمضان داده است... در راستای همین سنت قابل توجه سودانی، عرفان صدیق، سفیر بریتانیا در سودان رهگذران را به مراسم افطاری که در منزلش برگزار شده بود، دعوت کرد و با آنها غذا خورده و گفتگو کرد.»
 
سفیر بریتانیا در تهران نیز در روزهای گذشته مراسم افطاری برگزار و نه رهگذران و مردم عادی، که تعدادی از « همکاران دولت، بخش خصوصی و دیگر دیپلمات‌ها » را دعوت کرد.
 
راب مارکر، سفیر بریتانیا در تهران درباره این مراسم، در صفحه توئیترش نوشت: «باعث افتخار بود که میزبان تعدادی از همکاران دولت، بخش خصوصی و دیگر دیپلمات‌ها برای صرف افطار در سفارت بودیم. بیش از 3 میلیون مسلمان در بریتانیا زندگی می‌کنند و بسیاری از سفارت‌های بریتانیا در دنیا مراسم افطار در طی ماه رمضان برپا می‌دارند.»
 
این مهمانی واکنش‌های انتقادی گسترده‌ای در پی داشت. علیرضا سلیمی، نماینده محلات در مجلس ایران و عضو جبهه پایدار به خبرگزاری فارس گفت: « حضور این دولتی‌ها در سفره روباه پیر نشان داد که با جماعتی انگلیسی و غرب‌پرست که متأسفانه در لایه‌های حاکمیت نفوذ کرده‌اند روبه‌رو هستیم...روزگاری مردم در ایام افطار می‌کوشیدند از لقمه حلال فردی پارسا، عالم، اهل دل و عارف استفاده کنند، اما متأسفانه روزگار گویا برای برخی مدیران دولتی تغییر پیدا کرده و می‌کوشند سفره روباه پیر را برای خود انتخاب کنند.. اگر این آقایان توان مالی نداشته و نیاز به یک وعده غذای انگلیسی داشتند، می‌گفتند در مجلس برایشان صدقه جمع‌آوری کنیم.»
 
روزنامه جوان، روزنامه نزدیک به سپاه پاسداران نیز در این‌باره نوشت: « در روزگاری که انگلیسی‌ها پیام می‌دهند ایران باید در برجام بماند، ولی ما نمی‌توانیم در عمل کاری برای تعهدات‌مان در برجام بکنیم، این افطاری دادن و افطاری خوردن، حتماً به سلامتی برجام است و مهمانان دولتی افطاری سفارت انگلیس، دانسته یا نادانسته، حلوای سفارت انگلیس را خورده‌اند و فاتحه وطن‌دوستی و عرق ملی را خوانده‌اند.»
 
با بالا گرفتن انتقادها، راب مارکر ناچار به واکنش و توضیح شد. او نوشت: « ما تعدادی میهمان که شامل دیپلماتها و اشخاص ایرانی بودند را دعوت کردیم. با هدف به اشتراک گذاشتن و شفافیت در مورد آن توییت کردیم. من خبرنگاران منتقد را به یک مراسم افطار دعوت می کنم تا نظرات‌شان را با ما در میان بگذارند.»
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۳۸
scandal - برلین، آلمان

سیاستمداران انگلیسی خدای سیاست و استعمارگری هستند! بنگرید به ملکه الیزابت و خاندان او ...
دوشنبه ۶ خرداد ۱۳۹۸ - ۰۶:۳۰
۵۴
حسین سلطانزاده - برلین، آلمان

انگلیس پدر سوخته هر کجا جهالت است در صف اول انگلیس کمک میکند به جهالت
دوشنبه ۶ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۱:۱۳
۵۳
آزاذه - تهران، ایران
میگویند در دوران نخست وزیری چرچیل؛ که هندوستان هنوز مستعمره بریتانیا بود؛ یک بار هم از این صدراعظم انگلیس برای شرکت در مراسم متذکره دعوت شد. و نخست وزیر انگلستان هم با یک هیئت بلند پایه در این جشن مذهبی شرکت کرد. چرچیل در مراسم؛ متوجه گشت که رهبر مذهبی یا کاهن اعظم به گاو مقدس نزدیک شده بعد از تعظیم؛ جلو رفت و پیشانی گاو را بوسید. صدر اعظم با مشاهده این منظره به فکر افتاد و سپس به دست اندر کاران مراسم اشاره کرد که او و هیئت همراهش نیز برای نشان دادن حُسن نیت و ادای احترام به عقاید مردم هند میخواهند بروند پیش گاو بزرگ.القصه؛ چرچیل نزد گاو بزرگ شتافت که در میدان مراسم با انواع و اقسام جواهرات و پارچه های گرانبها تزیین شده بود؛ وبعد از یک تعظیم طولانی؛ همان طور که دو لا (خمیده) بود؛ عقب عقب رفت تا رسید به پُشت گاو؛ و کپل آن را محکم بوسه زد.حسب این روایت تاریخی معروفِ پس از جنگ جهانی دوم، این کار چرچیل جلوی رسانه های عمومی صورت گرفت و مایه حیرت جهانی شد. لذا پس از بازگشت به انگلستان؛ او را در مجلس عوام بازخواست و متهم کردند که سبب آبرو ریزی ملت متمدن و دولت فخیمه انگلیس شده است
دوشنبه ۶ خرداد ۱۳۹۸ - ۲۲:۵۰
۵۳
آزاذه - تهران، ایران
.چرا که چرچیل منحیث صدر اعظم بریتانیای کبیر، از یک عنعنه و باور دوران بربریت (عصر ماقبل تمدن) تجلیل و در برابر آن؛ تعظیم افراطی نموده بود.چرچیل پاسخ داد:هندی ها مردمانی سخت مذهبی هستند، مگر شما متوجه نشدید عوام هندو که به گاو بزرگ نزدیک میشدند اول؛ سجده میکردند و بعد هم؛ با بلند کردن دُمش؛ مقعد گاو را می بوسیدند و از مدفوعش؛ چیزی به عنوان تبرک می گرفتند؟هندی ها اقلاً از ۵۰۰ سال پیش همین کار را میکرده اند ولی وقتی دیدم که کاهن اعظم پیشانی گاو را بوسید و فقط به آن اکتفا کرد؛ ترسیدم که با این مسیرِ پیشانی گرفتن؛ تا چند سال دیگر این جماعت؛ به مغز رسیده اصلاً دست از گاو پرستی بردارند و کار ما با آنان سخت شود. لذا من آنانرا مجدداً به عقب و به درون گاو فرستادم تا اقلاٌ ۲۰۰ سال دیگر، برای بریتانیا فرصت کمایی کنم!
دوشنبه ۶ خرداد ۱۳۹۸ - ۲۲:۵۲
۳۴
tiger.man - ریکیاویک، ایسلند
با همین کارهاشونه که دنیا را میچرخونند. انگلیسی ها واقعا سیاستمدارند ولی سیاست استعماری انگلیس در طول تاریخ از سیاست های استعماری فرانسه و ایتالیا و آلمان و کلا تمام استعمارگران آرام‌تر بود. تا میتونست میمکید ولی نه به حدی که کشور مستعمر خفه بشه و وقتی دید بیش از این نمیتونه ادامه بده با ایجاد زیر ساخت های قانونی کشور را ترک می‌کرد تا اون کشور ازبین نره. اما فرانسه و ایتالیا اسپانیاو پرتغال و بلژیک می‌توانستند حتی اکسیژن آن کشور را هم حمل میکردند واسشون هم مطلقا مهم نبود تا چند صد هزار و یا گاهی چند میلیون نفر نمیکشتن ول نمی‌کردند. کاش ایران بطور رسمی مستعمره انگلیس بود.
‌سه شنبه ۷ خرداد ۱۳۹۸ - ۲۲:۰۷
۵۱
hovakhshatare - تهران، ایران
[::آزاذه - تهران، ایران::]. این داستان‌های کودکانه معمولا به درد تعریف کردن بر سر بساط سبزی‌پاک‌کنی سکینه‌بیگم‌ها می‌خوره! آدم‌های عاقل معمولا هر چرندی رو باور نمی‌کنند.
جمعه ۱۰ خرداد ۱۳۹۸ - ۰۸:۱۷
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.