بهترین و بدترین خطوط هواپیمایی و فرودگاههای جهان
رأی دهید
شرکت ایرهلپ طی گزارشی که جمعه ۲۰ اردیبهشت در سایت رسمی خود منتشر کرده، میگوید در جایگاههای بعدی فرودگاههایی از برزیل، لهستان، روسیه و سنگاپور جای گرفتهاند.
بدترین جایگاهها را نیز فرودگاه «لیسبون پورتلا» (پرتغال)، کویت و «اِند هووِن» (هلند) داشتهاند.
در میان همسایههای ایران، فرودگاههای ریاض جایگاه ۴۳، فرودگاه استانبول جایگاه ۲۹ و فرودگاه دبی جایگاه ۱۱۱ را دارند.
در میان شرکتهای هواپیمایی نیز، «قطر اِیروِی»، «امریکن ایرلاینز» و «اِیر مکزیکو» به ترتیب بهترین جایگاهها را در میان ۷۲ شرکت خطوط هواپیمایی در جهان داشتهاند.
این گزارش بر اساس نظرسنجی از ۴۰ هزار مسافر از چهل کشور تهیه شده و همه شرکتهای هواپیمایی و فرودگاهها، از جمله ایران را در بر نمیگیرد.
اما در میان همسایههای ایران، خطوط هوایی ترکیه در جایگاه۱۸ ، کویت ۷۰ ، عربستان ۴۹ و عمان در جایگاه ۲۵ قرار دارند.
بدترین خطوط هوایی نیز در ردهبندی ایرهلپ به ترتیب توماسکوک ایلاینز (آمریکا)، ایزیجت (بریتانیا) و خطوط هواپیمایی کویت است.
در همین زمینه خبرگزاری بلومبرگ با پوشش خبری گزارش ایرهلپ مینویسد فرودگاههای آمریکا جایگاه مناسبی ندارند و از میان فرودگاههای آمریکایی بهترین جایگاه را «هارتسفیلد جکسون آنتانتا» داشته است که آن هم در رتبه ۳۴ قرار دارد.
هنریک زیملر، مقام ارشد اجرایی ایرهلپ به این خبرگزاری گفته است که علت پایین بودن جایگاه فرودگاههای آمریکا، بیشتر مربوط به تاخیر پروازها بهخاطر شرایط نامساعد جوی بوده است.
وی میگوید برای مثال آسمان صاف و آفتابی قطر تاثیر مثبتی بر احساس رضایت مسافران فرودگاه این کشور دارد و طبیعتا در نظرسنجیها این عامل دخالت دارد.
این گزارش میافزاید صنعت مسافربری هوایی با افزایش جهانی گردشگری توسعه سریعی یافته است. بر اساس آمارهای سازمان جهانی توریسم، تعداد گردشگران در جهان طی سال گذشته ۶ درصد افزایش یافته و به ۱.۴ میلیارد نفر رسیده است.
اواخر فروردین «اسکای ترکس» نیز گزارشی از ردهبندی فرودگاههای جهان منتشر کرده بود و فرودگاههای آسیایی در صدر جدول قرار داشتند.
در ردهبندی اسکای ترکس فرودگاه چانگی سنگاپور عنوان بهترین فرودگاه جهان را گرفته بود، در حالی که این فرودگاه در ردهبندی «ایرهلپ» جایگاه هفتم را دارد.
فرودگاه هانـِدا در توکیو، اینچان (اینچئون) در کره جنوبی و فرودگاه بینالمللی حمد نیز در جایگاههای بعدی قرار دارند.