سکوت معنادار ایران پس از اعزام ناوگروه «یواس‌اس آبراهام لینکلن» به خلیج فارس

دویچه وله :آمریکا ناوگروه "یواس‌اس آبراهام لینکلن" را راهی خاورمیانه کرده است. مقامات ایران هنوز واکنشی به این اقدام آمریکا نشان نداده‌اند. وزیرخارجه ایران یک روز پیش از "دسیسه" برخی کشورها برای به درگیری کشاندن آمریکا گفته بود.
 
جان بولتون، مشاور امنیت ملی آمریکا اعلام کرد ناوگروه "یواس‌اس آبراهام لینکلن" و شماری بمب افکن ارتش آمریکا در منطقه خاورمیانه مستقر می‌شوند. جان بولتون با انتشار بیانیه کوتاهی تأکید کرد که هدف دولت آمریکا از این اقدام "مقابله با رفتارهای نگران‌کننده ایران" است.
 

مشاور امنیت ملی آمریکا حضور ناوگروه "یواس‌اس آبراهام لینکلن" در منطقه تحت "فرماندهی مرکزی آمریکا" در خاورمیانه را حاوی پیام روشنی برای حکومت ایران خواند: هر گونه حمله به منافع آمریکا یا متحدان این کشور با نیرویی بی‌امان روبرو خواهد شد.

 
جان بولتون همزمان تصریح کرد: «آمریکا قصد جنگ با رژیم ایران را ندارد اما کاملا آماده واکنش به هرگونه حمله‌ از سوی سپاه پاسداران، نیروهای نظامی متعارف ایران یا گروه های نیابتی است»
 
خبرگزاری آلمان، جان بولتون را از چهره‌های شناخته شده تندرو در دولت دونالد ترامپ خوانده و اقدام آمریکا برای اعزام یک ناوگروه عظیم به منطقه خاورمیانه را افزایش تنش از سوی آمریکا در سیاست برخورد با ایران خوانده است.
 
این خبرگزاری همزمان نوشته است که محل استقرار ناوگروه "یواس‌اس آبراهام لینکلن" هنوز روشن نیست. ارتش آمریکا پایگاه‌های متعددی در سراسر منطقه خاورمیانه، از غرب ایران در سوریه تا شرق این کشور در پاکستان دارد.
 
خبرگزاری آسوشیتدپرس نوشته است این ناوگروه احتمالأ به سمت دریای سرخ و شاید پس از آن به دریای عرب و خلیج فارس حرکت کند. آسوشیتدپرس اعزام نیروی ضربتی هواپیماهای بمب‌افکن را نشانه آن دانسته که پنتاگون احتمالأ تصمیم دارد این بمب‌افکن‌ها را در پایگاه‌های زمینی منطقه و احتمالا شبه جزیره عرب مستقر کند.
جان بولتون، مشاور امنیت ملی آمریکا مقامات جمهوری اسلامی ایران هنوز واکنشی رسمی به این اقدام آمریکا نشان نداده‌اند. رسانه‌های داخل ایران نیز به پوشش خبری این موضوع و واکنش‌‌های خارجی بسنده کرده‌اند.
 
پایگاه اینترنتی خبرآنلاین در مطلبی با عنوان "واکنش‌ها به بیانیه سخیف بولتون" به نقل از یلان گولدنبرگ، یک مقام سابق پنتاگون و یکی از مقامات ارشد مرکز امنیت جدید آمریکا در واشنگتن نوشته است:ٰ «وجود یک ناو در سنتکام چیز عجیبی نیست، روالی عادی داشته و برای آن برنامه‌ریزی شده بود. لحن آتش افروزانه بولتون است که عجیب و تحریک‌آمیز است اما به گمان من این یک فرصت برای تهدید ایرانی‌ها و نه چیزی بیشتر است».
 
خبرگزاری جمهوری اسلامی ایرنا مطلب خود را با عنوان "بولتون:  به تهران هشدارمی دهیم اما نمی خواهیم بجنگیم" آغاز کرده است. این خبرگزاری به نقل از رویترز نوشته است یک مقام آمریکایی که نخواسته نامش فاش شود، گفته که آمریکا انتظار حمله قریب الوقوع از جانب ایران را ندارد.

در ادامه به واکنش وندی شرمن، مذاکره کننده ارشد دولت اوباما در مذاکرات هسته‌ای اشاره شده که جان بولتون را به جنگ افروزی علیه ایران و ونزوئلا متهم کرده است. وندی شرمن با انتشار پیامی در شبکه توییتر نوشته بود: «جنگی نبوده که بولتون به دنبال راه انداختن آن نبوده است»
 
ایرنا تأکید کرده که "مقامات جمهوری اسلامی بارها درباره پیامدهای ناگوار سیاست های جنگ افروزانه مقامات آمریکا که به شدت تحت تاثیر لابی رژیم صهیونیستی هستند، هشدار داده‌اند".
 
ایرنا یک‌روز پیشتر با پوشش مصاحبه وزیر خارجه ایران با شبکه الجزیره به نقل از محمد جواد ظریف نوشته بود: «برخی کشورها برای کشاندن آمریکا و رئیس جمهوری این کشور به یک درگیری فاجعه بار دسیسه کرده‌اند.»
 
وزیر خارجه ایران در این مصاحبه که یک‌شنبه ۱۵ اردیبهشت (پنجم ماه مه) منتشر شد تأکید کرده که این کشورها "متأسفانه خود متحمل پیامدهای اقدام خود خواهند شد". 
 
قاسم سلیمانی، فرمانده سپاه قدس شاخه برون‌مرزی سپاه پاسداران نیز در یک سخنرانی که یک‌شنبه ۱۵ اردیبهشت در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد، تأکید کرده است که آمریکا وارد جنگ با ایران نمی‌شود چون این جنگ به گفته او "تمام منافع آمریکا در خارومیانه را به خطر می‌اندازد" و "بی‌پایان" خواهد بود.
 
حشمت‌الله فلاحت‌پیشه، رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نیز روز یکشنبه گفته بود هدف واشنگتن از تحریم‌های تازه‌ هسته‌ای علیه تهران سوق دادن جمهوری اسلامی به سمت اقدامات افراطی است. او تأکید کرده بود: «لذا ما نباید وارد فاز افراطی شویم.»
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۵۴
rood120 - منچستر، انگلستان

آرقا یک دست خیس کرده ، ننگ بر عرب پرستان .
دوشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۲۰:۴۹
۴۶
Zaall - اصفهان، ایران

همین که تا برسند به تنگه هرمز باید از نیروهای مسلح ایران اجازه بگیرند تا به خلیج فارس وارد بشوند کافیه😂😂😆
دوشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۲۰:۵۶
۴۵
amirgheryou - تهران، ایران

[::Zaall - اصفهان، ایران::]. آره برای ورود به انگه از ننه حکومتیها و طرفداران این حکومت باید اجازه بگیرن.
دوشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۲۲:۵۰
۵۴
آزاذه - تهران، ایران

[::Zaall - اصفهان، ایران::]. خیلی خنده داری!! درست مثل فاطی میمونی
‌سه شنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۰۱:۵۵
۵۵
hamid411 - لس آنجلس، ایالات متحده امریکا

[::Zaall - اصفهان، ایران::]. تنگه رو چند بار گشاد کردن
‌سه شنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۰۴:۵۲
۵۵
hamid411 - لس آنجلس، ایالات متحده امریکا
بگین به اون تظاهرات چی ها جینگیلی امریکا اومده. بیان خلیج فارس بزننش
‌سه شنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۰۴:۵۴
۶۶
mehdi sadigh - دوسلدروف، آلمان
[::Zaall - اصفهان، ایران::]. ایناکه تا تهش ورد کردند پس اجازه کجا بود؟ فکر کنم آمریکائیها تا ته جماران هم ورود کند و شما همچان.... بمانید مردک شما هنوز نتواستید قیمت گوشت و مرغ و تن فیش و ماکارونی را یکسان نگهدارید آنوقت میخوای جلوی پیشرفترین وسایل جنگی آمریکا ایستادگی کنید؟ خود چین و روسیه از ترس شان شلوار خیس کردند برو سینه زنی ات را بکن زال ممد
‌سه شنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۲۱:۲۳
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • اجبار شرم‌آور شوهر سوری: بوسیدن پای مادر شوهر متکبر، جنجالی تازه در شبکه‌های اجتماعی! + ویدئو
  • شما حتی یک اسم مسلمانی روی این همه دختربچه نمی‌بینید! آنچه برباد رفته، «اسلام» است
  • اعتراف جنجالی کمال تبریزی: من در اشغال سفارت آمریکا حضور داشتم! + ویدئو
  • تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • راز «زشت‌ترین حیوان جهان»؛ چه توضیحی پشت پرده دماغ میمون بینی‌دراز پنهان است؟
  • حضور معنادار مسیح علینژاد در کنار حامیان رهبر اپوزیسیون ونزوئلا + ویدیو
  • مهران غفوریان: فحاشی به دختر خردسالم دور از انسانیت است. با دختر ۷ ساله من چه کار دارید؟
  • تصویری کمتر دیده شده: بوسه محمد مصدق بر دستان ثریا اسفندیاری
  • «کوچر بیرکار»، پناهنده کُرد ایرانی که استاد ریاضی دانشگاه کمبریج شد، دومین ایرانی برنده مدال «فیلدز» پس از مریم میرزاخانی
  • جایزه فحاشی؟ کادوی آیفون ۱۷ پرومکس برای مداحی که اردستانی را حرام زاده نامید! + ویدئو
  • +190شیرین سعیدی، استاد دانشگاه آرکانزاس، به دلیل «تمجید از خامنه‌ای و مواضع ضداسرائیلی» اخراج شد
  • +136مهری طالبی دارستانی، از مدافعان حجاب اجباری، پس از بازجویی توسط نیروهای امنیتی سکته کرد!
  • +136شاهزاده رضا پهلوی: هم‌صدایی و همبستگی‌ را حفظ کنید و خواستار آزادی همه بازداشت‌شدگان باشید
  • +127حمایت مردم از شاهزاده رضا پهلوی در مراسم خسرو علی‌کردی؛ بازداشت نرگس محمدی و چند فعال دیگر
  • +121نماینده ویژه آمریکا: فقط پادشاهی در خاورمیانه کار می کند
  • +120اتریش حجاب را برای دختران زیر ۱۴ سال در مدارس ممنوع کرد
  • +108چرا یک نفر این آقای ابوالفضل اقبالی را از برق نمی‌کشد؟: پدیده شوهرکُشی در ایران از زن‌کُشی بیشتر است
  • +104تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • +100برادر خسرو علی‌کردی: فریاد خون‌خواهی برادرم را در مجامع بین‌المللی مطرح می‌کنم
  • +100یک دانشجو خطاب به سعید جلیلی: دست‌ها و نفستان آغشته به خون است + ویدیو