هشتمین انفجار در سریلانکا: ‎۱۶۰کشته و ۴۰۰ زخمی تاکنون

یورونیوز: بامداد یکشنبه یکم اردیبهشت در حالی که گروه‌هایی از شهروندان مسیحی سری‌لانکا مشغول برگزاری آئین‌های مذهبی عید پاک بودند، در چند محل‌ تجمع آنها بمب منفجر شد.
 

بدنبال این حملات و انفجارها، دولت سری‌لانکا برخی از شبکه‌های اجتماعی و اینترنتی را مسدود و مقررات رفت و آمد اعلام کرد.

 
انفجار هشت بمب در این روز در سه هتل و سه کلیسا، تاکنون حداقل ۱۳۰ کشته و ۴۰۰ مجروح بر جای گذاشته است. این آمار را خبرگزاری‌ها به نقل از منابع بیمارستانی و پلیس منتشر کرده‌اند. حدود ۱۶۰ نفر تنها در یکی از کلیساهای مورد حمله به نام سنت آنتونی مجروح شدند.
 
سه انفجار در سه هتل لوکس در کلمبو، پایتخت سری‌لانکا و و دو انفجار نیز در دو کلیسا در نزدیکی این شهر روی داد. یک بمب نیز در کلیسایی دیگر واقع در نگومبو در شمال کلمبو منفجر شد.
 
روآن گوناسکارا، سخنگوی پلیس سری‌لانکا می‌گوید همه انفجارها تقریبا همزمان و در حدود ساعت ۸ و ۴۵ دقیقه به وقت محلی روی داده است.
 
در صفحه کلیسای سباستین قدیس در نگومبو این پیام به زبان انگلیسی نوشته شده است: «به کلیسای ما حمله شده، اگر بستگان شما در اینجا هستند، برای کمک بیایید.»
 
هنوز هیچ گروهی مسئولیت این حملات را بر عهده نگرفته است.
پیشینه آشوب و درگیری در سری‌لانکا
سری‌لانکا در سال گذشته میلادی دچار آشوب و بحران سیاسی بود. رانیل ویکرمسینگه که به دنبال درگیری‌های خشونت‌بار در سری‌لانکا روز چهارم آبان ۱۳۹۷ از سمت نخست‌وزیری برکنار شده بود، در روز یکشنبه ۲۵ آذر همان سال مجددا به قدرت بازگشت و پس از آن ناآرامی‌ها خاموش شد.
 
پیش از آن نیز این کشور دچار تنش‌های دینی میان مسلمانان و بودائیان بنیادگرا بود و آشوب و درگیری در مرکز سری‌لانکا در اسفند ۱۳۹۶ به اوج خود رسید. در آن زمان در پی پخش خبری در مورد قتل یک بودایی به دست یک مسلمان در یک نزاع گروهی، شهروندان سیلانی بودایی با حمله به برخی مسلمانان چندین مغازه‌ و خودرو آنها آتش زدند.
 
بیشتر جمعیت جزیره ۲۱ میلیونی سری‌لانکا را بودائیان تشکیل می‌دهند. بزرگترین اقلیت‌های دینی سری‌لانکا هندوها و مسلمانان هستند و شمار شهروندان مسیحی این کشور نیز یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر اعلام شده است.
 
مسیحیان کاتولیک مذهب در سری‌لانکا معمولا به عنوان جمعیتی متحد کننده در این کشور شناخته می‌شوند زیرا در میان همه اقشار از تامیل‌ها تا سیلانی‌ها حضور دارند. با این حال از آنجا که مسیحیان موافق تحقیقات خارجی در مورد جنایات ارتش علیه تامیل‌ها بوده‌اند، کینه‌ای تاریخی از آنها در میان برخی مردم وجود دارد. جنگ داخلی سری‌لانکا که از ۱۹۷۲ تا ۲۰۰۹ میلادی طول کشید، ۸۰ تا ۱۰۰ هزار کشته بر جای گذاشت.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۵۸
شنبلیله خانم - اسلو ، نروژ

شک نکنید کار مسلمین افراطی و تروریست است و شک ندارم که دست سپاه پاسداران یا همان جاعشی ها هم در این جنایت به خون آلوده است و هر کجا جنایتی و تروری باشد حتما حتما گروهک تروریستی سپاه یا جاعشی ها حضور دارند
یکشنبه ۱ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۱۲:۳۹
۶۷
mehdi sadigh - دوسلدروف، آلمان
گفتم که، نتردام پاریس بعد اینجا، حکومت دیکتاتوری آخوندی کشتار را شروع کرده فکر میکنه میتونه با آین کارها دنیا را نا امن کنه،شک نکنید کار افراد وابسته به حکومت آخوندی هستند ادامه دارد اینوع حرکت ها
یکشنبه ۱ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۲۰:۱۹
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • دونالد ترامپ تهدید کرد: اگر حمله ایران به قطر قطع نشود پارس جنوبی را منهدم می‌کنیم
  • گزارش واشینگتن‌پست از پرواز چندین پهپاد ناشناس بر فراز پایگاه محل سکونت وزیران خارجه و جنگ آمریکا
  • اسرائیل: «اقدامات قدرتمند و خارق‌العاده» در روزهای آینده در راه است / اعدام سه معترض در در قم
  • نور پهلوی در مراسم نوروزی نوفدی: بهار آزادی ایران نزدیک است
  • جزئیات تماس ماموران موساد با فرماندهان نظامی ایران؛ اسرائیل چگونه بدنه امنیتی نظام را هدف گرفته است؟
  • اسرائیل حمله هوایی به بندر انزلی را تائید کرد /فرماندار انزلی: ادارات گمرک، بنادر و سازمان کشتی‌رانی هدف قرار گرفتند
  • خسارت گسترده درپی حمله به تأسیسات گاز قطر؛ دوحه وابستگان سفارت ایران را اخراج کرد
  • مجتبی خامنه‌ای در پیام تسلیت لاریجانی: «هر خونی، خون‌بهائی دارد که قاتلین باید بزودی آن را بپردازند»
  • تصاویر و توئیت های دیدنی: از آرایش ابروهای معظم‌اله تا تبلیغات فوق منشوری در ایران
  • سرکوب مطلق و حملات هوایی در ایران زندگی را در هراسی بی‌امان فرو برده است
  • +337ترامپ: امروز تماشا کنید که چه بر سر این اوباش دیوانه می‌آید؛ افتخار بزرگی است که آن‌ها را می‌کشم
  • +291اسرائیل از کشته شدن علی لاریجانی و غلامرضا سلیمانی، رئیس سازمان بسیج سپاه خبر داد
  • +199ترامپ: ما هویت اوباش جمهوری اسلامی را که به مردم شلیک می‌کنند داریم، آنها محاکمه و اعدام خواهند شد
  • +186شاهزاده رضا پهلوی از گارد جاویدان خواست دستگاه سرکوب جمهوری اسلامی را تضعیف کنند
  • +175اسرائیل اعلام کرد: اسماعیل خطیب، وزیر اطلاعات ایران، کشته شد
  • +166فایل صوتی لو رفته؛ وحشت در ایست‌بازرسی‌ها از کابوس پهپادهای اسرائیلی
  • +164شاهزاده رضا پهلوی: فعلا در خانه بمانید؛ روزهای سرنوشت‌سازی در پیش است
  • +164نتانیاهو به مردم ایران: نیروهای تروریستی را می‌زنیم؛ ما از بالا شما را نظاره می‌کنیم؛ جشن بگیرید
  • +162شاهزاده رضا پهلوی: فرصتی دوباره برای در دست گرفتن خیابان از سوی مردم فراهم خواهد شد
  • +142ایران کشته شدن علی لاریجانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی و غلامرضا سلیمانی، فرمانده بسیج را تائید کرد