این ۵ باور اشتباه درباره عادات خواب به سلامتی شما ضرر می‌زند

العربیه :یک پژوهش جدید با به چالش کشیدن 5 باور اصلی مردم درباره عادات مربوط به خواب، نشان داد آنچه افراد در این‌باره انجام می‌دهند، می‌تواند به سلامتی آنها آسیب جدی وارد کند.
 

در مطالعه که در گاهنامه «سلیپ هلث» منتشر شد، گروهی از پژوهشگران دانشگاه نیویورک درباره درستی 5 باور شایع درباره خواب تحقیق کرده و نشان دادند بسیاری از این باورها نتیجه معکوس داشته و با آسیب رساندن به چرخه خواب در بدن انسان، سلامتی آنها را با مشکلات جدی مواجه می‌کنند.

 
یکی از این باورهای شایع اما نادرست این است که اگر می‌خواهید بخوابید ولی خوابتان نمی‌آید آنقدر در رختخواب بمانید تا خوابتان ببرد. پژوهش جدید نشان داد که انجام این کار نباید بیش از 15 دقیقه طول بکشد. اگر پس از این مدت خوابتان نبرد، از رختخواب خارج شوید به فعالیتی بپردازید که نیازمند تلاش و کوشش ذهنی باشد.
 
خرافه دوم در زمینه خواب، مفید بودن تماشای تلویزیون در رختخواب است. باور عمومی این است که این کار سبب آرامش می‌شود، در حالی که واقعیت امر کاملا برعکس است و انجام این کار سبب استرس و بی‌خوابی می‌شود. نوری که از تلویزیون و صفحه نمایش موبایل‌ها ساطع می‌شود، فعال شدن هورمون‌های مربوط به خواب را به تاخیر می‌اندازد.
 
سومین باور اشتباه این است که افراد می‌توانند با کمتر از 5 ساعت در روز خوابیدن نیز به فعالیت ادامه دهند. برای موجه‌سازی این ادعا، گفته می‌شود که مارگارت تاچر، نخست‌وزیر فقید بریتانیا، و آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان، کمتر از 5 ساعت در شبانه‌روز می‌خوابند. حتی اگر این دو نفر نیز چنین باشند، این به معنای درست بودن این تصمیم نیست. خواب کمتر از 5 ساعت، خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و سکته‌های مغزی را افزایش می‌دهد.
 
خاموش کردن ساعت زنگی و خواب دوباره، چهارمین باور شایع اشتباه است، زیرا که خواب بعد از صدای زنگ ساعت یا موبایل، به کیفیت و عمق خواب پیش از آن نیست.
 
خروپف، پنجمین باور اشتباه درباره خواب را به خود اختصاص داده است. برخی گمان می‌کنند، خروپف کردن در خواب نشانه یک خواب سالم است، اما واقعیت امر این است که خروپف نشان مشکلات تنفسی، فشار خون و ضربان قلب نامنظم است.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.