عراق : ۲ میلیون دلار سالانه به ازای هر زندانی داعشی خارجی بدهید تا در عراق حبس و محاکمه شوند

 بنا بر گزارش‌ها، در حال حاضر حدود ۱۰ هزار جنگچوی خارجی داعش و خانواده‌هایشان در شمال غربی سوریه زندانی هستند. رادیو فردا :در حالی که بازگشت احتمالی جنگجویان خارجی داعش به کشورهای غربی نگرانی‌هایی جدی در این کشورها پدید آورده است، برخی رسانه‌ها روز چهارشنبه، ۲۱ فروردین، گزارش دادند که عراق پیشنهاد کرده است این جنگجویان به عراق منتقل و در آنجا محاکمه شوند، اما هزینه مالی آن را آمریکا و متحدانش تأمین کنند.
 

خبرگزاری فرانسه به نقل از سه مقام عراقی می‌گوید بغداد پیشنهاد خود را به ائتلاف آمریکا و متحدانش علیه داعش ارائه کرده و در انتظار پاسخ است.

 
یکی از این مقام‌ها با اشاره به این که «کشورهای غربی مشکل دارند، این هم راه حلش» گفت: پیشنهاد عراق دریافت دو میلیون دلار به ازای هر زندانی در سال است که بر مبنای هزینه‌های بازداشتگاه گوانتانامو محاسبه شده است.
 
یکی دیگر از این مقام‌های عراقی نیز به خبرگزاری فرانسه گفت که بغداد چندین پیشنهاد برای محاکمه جنجویان خارجی ارائه کرده که بر مبنای یکی از آنها، در مجموع خواستار مبلغ دو میلیارد دلار شده است.
 
همچنین بر پایه این گزارش، پیشنهاد عراق هفته گذشته به ائتلاف بین‌المللی علیه داعش ارائه شده، اما هنوز پاسخی دریافت نشده است.
 
با این حال نشریه بریتانیایی گاردین گزارش کرد که گفت‌وگو درباره «انتقال ده‌ها هزار مظنون و خانواده‌هایشان از سوریه به عراق» در حال حاضر بین مقام‌های آمریکایی و عراقی در جریان است.
 
گاردین به نقل از چند مقام رسمی غربی نوشته است که عراق خواستار دریافت پیش‌پرداختی به مبلغ ده میلیارد دلار و پس از آن سالانه یک میلیارد دلار شده است.
 
خبرگزاری فرانسه و نشریه گاردین، هر دو، گفته‌اند مقام‌های آمریکایی هنوز به درخواست آنها برای اعلام نظر درباره این خبر پاسخی نداده‌اند.
 
بنا بر گزارش‌ها، در حال حاضر حدود هزار شهروند خارجی در شمال غربی سوریه زندانی هستند و ۹ هزار زن و کودک خارجی نیز در اردوگاهی که توسط کردها در آن منطقه اداره می‌شود نگهداری می‌شوند.
 
نیروهای کرد که کنترل شمال سوریه را در دست دارند خواستار برپایی دادگاهی بین‌المللی در آن منطقه برای محاکمه دستگیرشدگان خارجی شده‌اند.
 
با این حال، به نوشته خبرگزاری فرانسه، این درخواست به دلیل این که از سوی «یک دولت به رسمیت شناخته‌شده» مطرح نشده با تردید روبه‌رو است.
 
شماری از جنگجویان خارجی داعش پیش از این در عراق محاکمه شده‌اند. از چندصد تن خارجی مظنون به عضویت در داعش که در عراق محاکمه شدند، حدود یکصد تن به اعدام محکوم شدند اما هیچ یک از این احکام به اجرا درنیامده است.
 
برای برخی دیگر از این افراد نیز حکم حبس ابد صادر شده است که از جمله آنها می‌توان به سه شهروند فرانسوی اشاره کرد.
 
دست‌کم ۱۲ شهروند فرانسوی دیگر نیز که دو ماه پیش در سوریه دستگیر شدند همچنان در زندان‌های عراق در انتظار محاکمه‌اند و سایر دستگیرشدگان نیز شهروندان بیش از ۵۰ کشور دیگر هستند.
 
به نوشته خبرگزاری فرانسه، پیشنهاد جدید عراق احتمالا مسئله بغرنجی را که کشورهای غربی در قبال شهروندان خود که به داعش پیوسته‌اند حل می‌کند اما در عین حال به نگرانی‌هایی نسبت به رعایت حقوق بشر دامن می‌زند.
 
ماه گذشته عادل عبدالمهدی، نخست وزیر عراق، تلویحا پیشنهاد کرده بود جنگجویان خارجی داعش که در سوریه دستگیر شدند «حتی اگر پایشان را به عراق هم نگذاشته بودند» در عراق محاکمه شوند، «زیرا همان‌ طور که می‌دانید عرصه جنگ در دو کشور یکی بود».
 
پس از این اظهارات، دیدبان حقوق بشر هشدار داد که انتقال مظنونان از سوریه به عراق باعث نگرانی‌هایی است که «مهم‌ترین این نگرانی‌ها شیوه دادرسی در عراق، غیرمحتمل بودن محاکمه عادلانه و احتمال بسیار زیاد شکنجه» هستند.
 
بلکیس ویل، مدیر دیدبان حقوق بشر در عراق، خواستار محاکمه مظنونان در کشورهای غربی متبوع‌شان شده است.
 
خانم ویل روز سه‌شنبه نیز در توئیتر خود نوشت: «آری به محاکمه داعش و جنایات جنگی‌اش. نه به باقی گذاشتن مردان و زنان خارجی در سوریه و عراق.»
 
به نوشته گاردین، وضعیت در دو اردوگاه شمال سوریه که جنگجویان خارجی داعش در آنجا نگهداری می‌شود موجب نگرانی جدی آمریکا شده و واشینگتن از عراق خواسته است چاره‌ای برای آن بیابد.
 
با این حال یک مقام غربی به گاردین گفته است مبلغی که عراقی‌ها درخواست کرده‌اند عملا به معنای پاسخ منفی آنها است.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۴۱
amirpalang - لندن، انگلستان
کاش آقای خامنه ای هم یکروز راهی بجز "دوشیدن ملت ایران" جهت درامدزایی پیدا کند.
‌پنجشنبه ۲۲ فروردین ۱۳۹۸ - ۱۴:۲۹
۵۱
ابن ملجم - مونیخ، آلمان
میشه چند تا کوره براشون بسازند و یک سال این انگلها ابگرم کنند!زندان و محاکمه داعش یعنی جوک
جمعه ۲۳ فروردین ۱۳۹۸ - ۱۲:۴۲
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • اجبار شرم‌آور شوهر سوری: بوسیدن پای مادر شوهر متکبر، جنجالی تازه در شبکه‌های اجتماعی! + ویدئو
  • شما حتی یک اسم مسلمانی روی این همه دختربچه نمی‌بینید! آنچه برباد رفته، «اسلام» است
  • اعتراف جنجالی کمال تبریزی: من در اشغال سفارت آمریکا حضور داشتم! + ویدئو
  • تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • راز «زشت‌ترین حیوان جهان»؛ چه توضیحی پشت پرده دماغ میمون بینی‌دراز پنهان است؟
  • حضور معنادار مسیح علینژاد در کنار حامیان رهبر اپوزیسیون ونزوئلا + ویدیو
  • مهران غفوریان: فحاشی به دختر خردسالم دور از انسانیت است. با دختر ۷ ساله من چه کار دارید؟
  • تصویری کمتر دیده شده: بوسه محمد مصدق بر دستان ثریا اسفندیاری
  • «کوچر بیرکار»، پناهنده کُرد ایرانی که استاد ریاضی دانشگاه کمبریج شد، دومین ایرانی برنده مدال «فیلدز» پس از مریم میرزاخانی
  • جایزه فحاشی؟ کادوی آیفون ۱۷ پرومکس برای مداحی که اردستانی را حرام زاده نامید! + ویدئو
  • +194شیرین سعیدی، استاد دانشگاه آرکانزاس، به دلیل «تمجید از خامنه‌ای و مواضع ضداسرائیلی» اخراج شد
  • +142شاهزاده رضا پهلوی: هم‌صدایی و همبستگی‌ را حفظ کنید و خواستار آزادی همه بازداشت‌شدگان باشید
  • +136مهری طالبی دارستانی، از مدافعان حجاب اجباری، پس از بازجویی توسط نیروهای امنیتی سکته کرد!
  • +131حمایت مردم از شاهزاده رضا پهلوی در مراسم خسرو علی‌کردی؛ بازداشت نرگس محمدی و چند فعال دیگر
  • +122نماینده ویژه آمریکا: فقط پادشاهی در خاورمیانه کار می کند
  • +122اتریش حجاب را برای دختران زیر ۱۴ سال در مدارس ممنوع کرد
  • +108چرا یک نفر این آقای ابوالفضل اقبالی را از برق نمی‌کشد؟: پدیده شوهرکُشی در ایران از زن‌کُشی بیشتر است
  • +105تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • +102شما حتی یک اسم مسلمانی روی این همه دختربچه نمی‌بینید! آنچه برباد رفته، «اسلام» است
  • +100برادر خسرو علی‌کردی: فریاد خون‌خواهی برادرم را در مجامع بین‌المللی مطرح می‌کنم